Не ми барале. Во њуборн 33000 е трансфер на замрзнати,а 100евра е годишна доплата за чување на замрзнати ембриони. Има цена за замрзнување за 5 години мислам 700 евра,и околку 300-400 евра за пократкл време ама не памтам за колку,ние таа опција првично ја плативме,па годишно си доплаќавме по 100 евра,бидејќи правевме подолги паузи. За одмрзнување додатно прв пат слушам,вајда во 33000 спаѓа и тоа
Единствено после овој трансфер ненормално бев гладна уште од втор ден од трансферот. Мм ми велеше психички ми било. Но кога почна и јазикот да ми фаќа трпки едноставно знаев дека ќе успеам овој пат. Пецкања и бодежи кај јајниците исто имав. Пуштам најголема среќа
Mitko gi dava do kaj 12 nedela na tie sto sme so hashimoto, t.e so visoki antitela na tiroida. Zosto ti gi isklucile, ne znam. Tie se kortiko, ne bi trebalo da imas od toa glavobolka, ama postepeno se isklucivaat. Sepak najdobro prasaj si go doktorot
Во систина ако имаш замрзнати ембриони, ..... после првата година они се јавуваат за да одиш да доплатиш за чување или како е?
Јас бев кај Ивановски (систина) ми даде одма после пункција па до 8ма недела 2х5мг естрофем потоа со намалување на дозата прекинав да го пијам. Колку што сфатив го даваат за многу дијагнози а кај нас служи да намали имунитет за да го прифати телото ембрионот. Инаку успешно инф од прва. Бебево е 3 месеци Едит: Декортин
Oni se javuvaat za da kazes dali sakas da ti gi cuvaat ili dokolku ne sakate, so partnerot potpisuvate deka moze da se unistat. Inaku godicna doplata za cuvanje na zamrznatite embrioni vo Sistina e okolu 17.000 den.
A ako odis so vaucer bidejki jas nemav transfer, za zamrznati kje go koristam, vo toj slucaj dali se plakaat 100 evra? Jas plativ 24600 za zamrznuvanje.
Ne go opfakja zamrznuvanjeto, go opfakja transferot. Mene malku cudno mi bese shto mi kazaa deka treba dopolnitelni sto evra za odmrznuvanje. Dosea ne sum cula takvo nesto.
Незнам како е со ваучер. Јас на приватно бев. Не сум знаела дека може ваучер да ти важи за замрзнати.А не плаќав ништо на прегледите. На крај се платив. Трансфер знам дека е 33000, само јас платив 36700 бидејќи ми мереа и хормони на прогестерон и лх,еднаш и еднаш само прогестерон,и хлориомон инекцијата од кај нив беше.
Girls, Ако некој не го мрзи и има при рака калкулација, ве молам пишете колку приватно кошта инвитро во Систина? Низ темите доста е пишувано наназад, колку разврав варира меѓу 3000 и 5000 евра? Фала најмногу и среќа за сите **
Во Ремедика за трансфер со замрзнати плаќав 24000. Во Њу борн 33000 е трансфер и плус 6000 за одмрзнување
Да за замрзнување, трансферот ми беше бесплатен, со ваучер, не сум платила никакви 100евра. Ова во Плодност беше