Јас во Њуборн платив 33 000 за криотрансфер, не ми наплатија за одмрзнување. Ова беше во април, да не е сменето нешто?
Можда дека си била на приватно, ама па ете и членката погоре на приватно сподели различна цена од твојата. Можда смениле што знам. Јас ќе идам трансфер од ваучер плус сто евра одмрзнување. Затоа пишав некоја членка да сподели искуство, што имала одложен трансфер, користела ваучер за трансфер, дали и наплатиле дополнително за одмрзнување.
Јас, скроз исто како тебе. Со ваучер, одложен трансфер заради хиперстимулација. Потоа криотрансфер, платив за замрзнување, трансфер не платив, беше неискористен од ваучерот. Изгледа секоја клиника различно, може ќе пише некоја од Њуборн, како тебе, што била.
Да различни цени имаат сите. Систина пример плаќаш 48 000 за замрзнување, но ехо и одмрзнување никогаш не наплаќаат. И плус минус цените се сегде исти со мали отстапки.
Јас имав трансфер со замрзнати во Ремедика,за одмрзнување не сум плаќала.Платив за замрзнување 44 000.
Здраво на сите Во неизвесност сум и многу ќе ми значи вашето мислење. На 27ми април (2 ден циклус) започнав со долг протокол кај др. Лазаревски во Систина. На 17ти мај добив некаков "таканаречен" циклус од микрогинонот кој го пиев и продолживме со терапијата плус два дена од планираното зашто немаше резултати. Последно ме прегледа на 2ри јуни и ми кажа дека се било залудно т.е. ниту една фоликула. Ми рече да се појавам повторно на втор ден циклус за да се обидеме на природен... Но од циклусов ни трага ни глас. Денес е 38ми ден од моето последно крварење (иначе имам редовен и точен циклус на 28ми ден, едно неуспешно ИВФ од пред година и пол, и... заедно со сопругот пиеме 3та доза терапија: јас - impryl а он - Sermatrop Alfa) Искуства или совет? Ви Благодарам ❤
И мене вака ми се имаше случено од микрогинонот.испив една доза и ми дојде оскудно крварење ( 3 дена ми траеше тој "циклус". Тој месец требаше трансфер да правиме но мене ми се појави друг здравствен проблем и докторот одлучи да го чекаме новиот циклус. Но никако не ми идеше. Чекав 40тина дена и ништо. Ми дадоа примолут нор ( една недела ги пиев) и за 4-5 дена добив. Веднаш почнав со микрогинон пак и тој месец имавме крио трансфер. Е сега кај мене не ни требаше да има антрални фоликули па затоа напоредно боцкав и декапептил. Не се нервирај, секоја жена има месец - два во годината кога нема фоликули. Можеби и кај тебе било тоа токму тој месец. Слушни се со др, веројатно ќе ти даде нешто за да добиеш побрзо. Суплементите продолжете да си ги пиете. Немате штета од нив
Ve chitam socenite sto diskutirate od vchera ... da ne ve tagiram istite ... ja spred nekoe vreme pishav ... cenite malku po malku si rastat i samo se dodavaat ... uspeshnosta lani vo new born si go napravi svoeto , koga i da otidesh e guzva sega , ne e kako porano i normalno cenichkite si rastat ... inaku site ovie postapki grcija se upola ... a totalen razlichen stadart sme ... ama toa e ... zatoa zdruzenie za bebe grupata i zija , se borat i baraat od ministerstvo da ima barem 5 vaucheri ... i nekako da se kontroliraat cenite , zoshto sepak so prosechna plata e mn teshko ...
Да и ништо нам нема да ни смени, а ќе допринесеме многу ако се зачлениме и дадеме поддршка на девојките таму. А бога ми имаат и попусти на повеќе места
Девојки здраво. Сакам да ве прашам за искуство со Хаџи Лега за ин витро? Планирам да почнам постапка ин витро од август па се мислам кај кој доктор. Од Хаџи Лега сум презадоволна како човек и професионалец па би сакала кај него. Со оглед на тоа дека сега е во Њуборн, како стои таа клиника со добри ембриолози? Благодарам
Neznam kade se imaat popust , ne sum zapoznaena ... 1000 den im zachlenuvanje , ne sum jas zachleneta ama se mislam za podrshka , zoshto sepak ako ne nishto drugo ke pridonesime barem malku za slednite generacii a gi ne ima i valjda ke ima ushte poveke , sekoj 3 par se bori , sushte e tabu tema , ama spored mene ova e svetska pandemija i ne e sluchajno ... ovaa e vistinskata pandemija ... eden den ke pukni javno da se zboruva i da se baraat prichinite ... sto bi rekla edna moja drugarka javna tajna e deka za edno 100 godini nema da ragaat prirodno i ke se odi samo na invitro , i imash kontrola na kolkava populacija ima ... sto e genetska vojna ... nesakam vakvi temi na zagovori ama ic ... ama stvarno ne mi e jasno kako sekoj 3 par e po bolnici za potomstvo ...
Да за жал натаму оди природата на нештата Туку провери на нивната страница, еве јас пример за трансфер во борн помалку за 1.650 ден платив, а членарина им е 120 денари месечно, односно 1.200 годишно, а каде уште имаме попуст. Пример во фармахем си проверувам што ми треба па и бета, се' со 20% попуст. А на здружението тоа многу им значи и толку се борат за 'нашите' права и придобивки и треба да се поддржат
Jas sum kaj istiot doktor I jas piev mikroginon edno kutivce plus 4 dena I si dobiv kako sto treba posle ne sum imala takva situacija najverojatno razlicno reagiras sekoj.Dur cekas osven impril pij si vit-d .plus a mozes I po edno lazice zlatna maka I ti I soprugot nema steta I toa se suplementi dobro za ovaa problematika a stonuste ti nema dojdemo baraj da te pogledne na eho I da ti dade nesto za dobivanje.Megutoa ne veruvam deka ovoj ciklus bi ti bil dobar oti ne se odviva rabotava skolski to docni ama koga ke go reguliras ovoj nareden sigurno ke e dobiten. jas so 2 ivf Bev na priroden ciklus no transfer na zamrznati I sledevme hormoni na 2 den I eho I sledevme ovulacija I bidna.Srekno
Najveke sto treba da se borat e da se obucat lekari za pgd da se pravi kaj nas. Ako ima pgd, nema da ima tolku neuspesni transferi i da se zamrznuvaat i nekvalitetni embrioni. Vaka zamrznuvas za ogromna para za nas i moze da izgubis godina i poveke vo transferi, a ako ne se kvalitetni embrionite, dzabe ti e bilo koja druga poddrska. Isto se soglasuvam za reguluranje na cenite, ama toa si e privaten sektor. Ili na drzavno, neka otvorat institucija, ima vo stranstvo, neka pojacaat kapaciteti za in vitro, neka platat doktori, so nekoja participacija, ke vidite kako se namaluvaat ceni. Samo treba da se saka i da se odraboti, kaj nas tesko toa, barem zasega.
Jas samo nesto ne razbiram, vie sto ziveete vo stranstvo i doagate vo MK da napravite IVF privatno, zasto izberete da dojdete tuka koga imate moznost sekade vo Evropa da idete i da platite ista suma od prilika, pa i da imate po kvalitetni uslugi? Ne znam kako e za tebe ama prasam opsto