Bez da imam soznanija ete dobro sum procenila sto pravat, ne znaev deka postoi takvo zdruzenie, zosto i ne ziveam nekoe vreme tuka, ali bi se zaclenila cisto za doprinos
Mene so 4 mi go odlozi Mitko transferot. Endokrinolozite sakaa na eutirox da me stavat, ali jas si pocekav mesec dena, proveriv 2, sega pa eve 1,2 mi e, taka da moze i privremeno nesto da e, ali bi odlozila jas so 4, pa i so nad 2.5
Zdravo jas sum nova na forumot imam 3 neuspesni ifv site 3 mi zavrsija so biohemiska bremenost bev vo Remedika kaj Petanovski i sega sakam da pravam 4 to megutoa ne mozam da se odlucam pomegu dr. Trajkovski(new born) i dr. Lazarevski (sistina) ve molam pomognete mi so vasite iskustva da go odberam podobriot doktor pozz
Би сакала да има магично стапче и да ти каже некој оди кај овој доктор и ќе успееш. Според мене сама ќе одлучиш кај кој доктор да бидеш после првиот разговор. Ќе видиш со кој ќе имш подобра конекција.
Аман луѓе што се случува со овие биохемискиве Жал ми е мила, и јас го доживеав истото пред некој ден Еден ден сите ќе не огрее сонце, а ние ќе се бориме со сите сили за да го дочекаме тој ден П.с. Каде го правеше инвитрото? Кај кој доктор? Дали имаш направено дополнителни испитувања после првото неуспешно инвитро?
Кај Др. Петановски ми беа и првиот трансфер и вториот со замрзнати, а од испитувања немам ништо дополнително испитано. Здравје за следното сакам првин тие најосновни работи да испитам само незнам што, читам тука дека испитуваат генски мутации за тромбофилија и само да напоменам дека пред вториот трансфер имав пробен трансфер и тој докторот ми го објасни дека било како еден вид скречинг ама на крај пак бидна неуспешно
Испитај си генетски мутации за тромбофилија и автоантитела првично, за се има терапија. Јас сум кај Димитров, тој вели не треба дополнителни испитувања ама јас сепак сакам да сум на чисто за да исклучам можности за биохемиска и не дај Боже полошо за втор трансфер.
Progesteron pred stop hcg inekcija vi ispitaa, ako se embrionite dobri i emdometrium dobar, tuka se pravi utkata so progesteronot. A po pravilo treba i na den na transfer da se ispita. New Born i Plodnost ispituvaat znam, Sistina ne, sega jas sama si ispitav. I jas imav biohemiska vo april
Da i jas imam slusnato deka vo New Born go ispituvaat endometriumot pred transfer i mozno e otkazuvanje na transfer na den dva se dodeka ne e podgotven za implantiranje na embrionite i deka imalo mnogu uspeh bas poradi toa
Прогестерон на ден пред трансфер ми беше 124 и незнам дали беше во ред, сестрата ми рече малку е висок
Не е точно за Њу борн. јас во мај имав криотрансфер,платив 33.000 (трансферот и ехо прегледите) и плус 850 за 1 хормон-прогестерон мерен ден пред трансфер . Стоп инекција не примив,а деугите хормони(3 и 10 ден од циклус) си ги испитав на ГАК со упат и платив 150 ден. за 3 хормони. Никакви 100 евра плус не сум доплатила за ништо.За ова прв пат слушам. И мислам дека никаде не наплаќаат плус за одмрзнување, тоа е дел од постапката..инаку како ќе ни ги трансферираат....замрзнати??!! За што тогаш плаќаме по 500 евра.. за трансферот само ....не,туку за цела постапка наречена криотрансфер . Се што е вон самата постапка , инекции,хормони мерење и слично,се доплаќа.
Друшки...пак да прашам.. до колку саат најкасно можам да се боцнам за инфективен скрининг во Железничар?
Во понеделников имав трансфер. Не платив 100евра за одмрзнувње пишав веќе. 33000 и плус за хормони и инекција. Можеби со ваучер што се тие плаќаат и ова,ако ваучерот им вреди помалку од 33000 незнам
Исто и јас бев ремедика два трансфери неуспешни идам да прашам што следно вика ништо не треба, а ваму неуспех и си отидов во Борн одма ми направија биопсија на матка и испаднаа бактерии дека имам. Може не игра и толку улога тоа( а и игра) ама бар мрднав од мртва точка, а во ремедика ми викаат иди следен циклус пак трансфер и јас кочница. Кај психички, физички и паричен стрес па одма едно по друго 3 трансфери на ништо не проверено, и плус само ембрионите си ги губам. Провери си што мислеш или консултирај се со др доктор секако твоја одлука си е ама не оставај на случајности. Ептен треба среќа за од прва ❤️