Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Maya12

Maya12 Популарен член

Ох мислењево е од пред една година може и повеќе :)Инаку немам број од Лазаревски,кога бев кај него му пишував на маил slobodan.lazarevski@acibademsistina.mk

princess5 likes this.
  2. natasam

natasam Истакнат член

Мене ми прифатија тсх 4,25 во фонд.Гарант ми беше покачено од стимулациите и неуспешното ин витро пред некој месец.

Last edited: Jun 28, 2021
  3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

I, dali se zabremeni so 4.25 TSH ?:P

4. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Дали знаеш на што може да се должи тоа што “ембрионите не биле добри”? Дали е демек само “возраста” во прашање, мада 38 години не се нешто страшно, или има некоја друга причина? Јас имам 34 ама сум со високо ФСХ и многу ниско АМХ па коса ми се крева од тоа “лоши ембриони”.

5. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Една година ми помина откако го замрзнавме ембрионот во систина.
    Сеуште ми се немаат јавено |(.

Да не треба јас да ги барам?
    Или чекаат да помине една година па да се јават?

6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ако во рок од три месеци од истекот на првата година Не им се јавиш, имаат право да ги уништат ембрионите.
    Јави им се

LjLj, princess5, tina2018 and 2 others like this.
  7. Neutesna

Neutesna Истакнат член

Zdravo zenski da prasam tie sto pravele punkcija I gi zamrznele embrioncinjata koga se ocekuva ciklus na data za dobivanje I koga moze da imas odnos jas eve 4dena od punkcija ama me strav

8. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Ах мила, одговор за милион долари:) Не знам од која причина се случува тоа, докторот не знаеше да ми каже зошто, ми вика само дека тоа што е во јајце клетката и во сперматозоидот не може да се испита генетски па да де види до што е, тој мисли дека може да биде и сперматозоидот, ама јас не сум баш убедена. И мене ми е на мисла како е можно тоа, некои жени се борат за еден ембрион и тој испаѓа вистинскиот, јас мора да собирам и да видиме дали ќе се појави еден здрав. Нема конкретен одговор, само како решение ми нудат ПГД на ембриони:^) а за трансфери, веќе нема да правам бидејќи ми е доста од абортуси. Тоа е, разговарај со твојот доктор и види какво решение ќе ти понуди, ти посакувам успех и раце полни радост:hug:

princess5, NNA and EvieBabe like this.
  9. natasam

natasam Истакнат член

Претходно тсх секогаш 2 до 2,5,после ин витро скокна.Така што февруари тсх 4,25...мај спонтана бременост без никаква терапија, цела бременост не проверив пак тсх, немаше никаков проблем.

Kateruna and Sienna_MK like this.
  10. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Devojki dali nekoj denes se ima slusnato so sestra Anita? Cel den vrtam ne mi krevA..

11. princessp

princessp Популарен член

:l::inlove::inlove::l:јунак си браво вакви успеси спокој вродуваат !нека биде божјата волја...

pandelka likes this.
  12. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

@brm_brm прочитај си го договорот. Мислам дека треба сега да си платиш за да ти го чуваат уште една година, така е кај мене.
    Јас сум во Ремедика, знам дека ќе ми се јават дали да ги уништат или ќе платам.
    Не знам какви се договорите во Систина. Ама јави им се за секој случај, не чекај да ти се јават.

brm_brm likes this.
  13. Grateful

Grateful Истакнат член

Здраво на сите,
    На 17.06 имав трансфер на 2 бластоцити,денеска ми е 12 ден од трансферот.6 ден од трансферот(ако се рачуна и денот на трансферот) правев домашен тест,имаше една бтора бледа линија. 8 ден докторот ми рече да направам бета хцг кој што беше 33.8 (според докторот е добра вредноста за 8 ден) ми рече да повторам пак за 6 дена. Цело време правам домашни тестови секој 2 ден повеке се гледа втората цртка. Денеска треба уште еден да направам да видам дали се гледа повеке од пред 2 дена. Уште 2 дена (значи на 14 ден од трансферот)треба да правам втора бета, од 8 ден до вчера стомакот ми беше многу подуен,менструални болки,боцкање на јајници.. денеска особено имам многу често менструални болки,доста силни како баш кога сум пред добивање. Дали сето ова е нормално денеска само менструални болки имам ништо друго,многу де плашам не можам да се радувам додека не гледам втора бета уште. 24E2D90E-4893-4137-B15C-935ACD86BAF1.jpeg

AniSk, Anomis11, princessp and 26 others like this.
  14. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Cim si napravila na 8mi den i imas 33 bhcg, mozes i po dva dena da si napravis, da vidis dali se duplira. Inaku simptomite na ciklus i na bremenost se isti. Sepak da ne se mislis mnogu, slobodno napravi si uste denes beta, ako e duplirana, toogas mozes da se opustis:hug:

NNA, Grateful and Sienna_MK like this.
  15. zverkica

zverkica Популарен член

Со вакви убави двојно појаки цртки секој втор ден ич да не се секираш! Бремена си срцко и со лесно да си тераш! Измери температура дали ти е покачена како знак дека си бремена. Не се стресувај ич, и моите цртки вака се дуплираа и на 13ти ден покажаа 1020хцг. Пиши колку ти е температурата

NNA and Grateful like this.
  16. Grateful

Grateful Истакнат член

Не знам мила зошто не ми дава срце да испитувам:( јас сакав на секој 2 ден да испитам докторот ми рече нема потреба за 6 дена да проверуваш и сега се плашам сакам уште 2 дена да чекам. Само се плашам зошто вака често имам менструални болки знаат дс ме факст максимум 1 минут и да ме пуштат

NNA likes this.
  17. Grateful

Grateful Истакнат член

Фала ти срцка најмногу, немам со што да измерам дома:( а притисокот ми е хаос, 1 час ми е ниско 1 час високо, цело време ми е различно.. ме болеше глава 2 дена многу ама сега не престана.

18. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Za da nemas stresovi toa ti go predlagam, sepak vo iscekuvanje si, ne ni treba dopolnitelen stres. Ali kako ti e podobro taka pravi, jas mislam deka ima golemi sansi da se raduvas :hug:

Knizhevnik11 likes this.
  19. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Јас сум бремена 10 недела па ниту еднаш немав покачена темп. Немој така слепо да се држите за симптоми па да се плашите после зашто ги немам. Уживај и со лесно и среќно кека е. А за болките не се плаши нормално е. Се е различно кај секого.

bibiiii, happygirl, Njanje and 6 others like this.
  20. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Jas pravev beta na 12 den bez prethodni domasni I posle nedela Dena eho pa posle dve nedeli od prvo eho vtoro eho. Menstrualni bolki imav celo vreme posebno noce I prvite 5-6 dena od transfer I gasovi gradive pocnaa duri posle beta da gi osecam pointenzivni.za.menstrualni zemi magnesium jas do beta od pusti strav po dva piev a posle beta po eden pijam. Srecno ako ne ti se ceka moze I utre 13 den Ili denes 12 treba da pokaze dobra vrednost.

kara.petra, NNA, bebaa and 2 others like this.