Ох мислењево е од пред една година може и повеќе Инаку немам број од Лазаревски,кога бев кај него му пишував на маил slobodan.lazarevski@acibademsistina.mk
Мене ми прифатија тсх 4,25 во фонд.Гарант ми беше покачено од стимулациите и неуспешното ин витро пред некој месец.
Дали знаеш на што може да се должи тоа што “ембрионите не биле добри”? Дали е демек само “возраста” во прашање, мада 38 години не се нешто страшно, или има некоја друга причина? Јас имам 34 ама сум со високо ФСХ и многу ниско АМХ па коса ми се крева од тоа “лоши ембриони”.
Една година ми помина откако го замрзнавме ембрионот во систина. Сеуште ми се немаат јавено . Да не треба јас да ги барам? Или чекаат да помине една година па да се јават?
Ако во рок од три месеци од истекот на првата година Не им се јавиш, имаат право да ги уништат ембрионите. Јави им се
Zdravo zenski da prasam tie sto pravele punkcija I gi zamrznele embrioncinjata koga se ocekuva ciklus na data za dobivanje I koga moze da imas odnos jas eve 4dena od punkcija ama me strav
Ах мила, одговор за милион долари Не знам од која причина се случува тоа, докторот не знаеше да ми каже зошто, ми вика само дека тоа што е во јајце клетката и во сперматозоидот не може да се испита генетски па да де види до што е, тој мисли дека може да биде и сперматозоидот, ама јас не сум баш убедена. И мене ми е на мисла како е можно тоа, некои жени се борат за еден ембрион и тој испаѓа вистинскиот, јас мора да собирам и да видиме дали ќе се појави еден здрав. Нема конкретен одговор, само како решение ми нудат ПГД на ембриони а за трансфери, веќе нема да правам бидејќи ми е доста од абортуси. Тоа е, разговарај со твојот доктор и види какво решение ќе ти понуди, ти посакувам успех и раце полни радост
Претходно тсх секогаш 2 до 2,5,после ин витро скокна.Така што февруари тсх 4,25...мај спонтана бременост без никаква терапија, цела бременост не проверив пак тсх, немаше никаков проблем.
@brm_brm прочитај си го договорот. Мислам дека треба сега да си платиш за да ти го чуваат уште една година, така е кај мене. Јас сум во Ремедика, знам дека ќе ми се јават дали да ги уништат или ќе платам. Не знам какви се договорите во Систина. Ама јави им се за секој случај, не чекај да ти се јават.
Здраво на сите, На 17.06 имав трансфер на 2 бластоцити,денеска ми е 12 ден од трансферот.6 ден од трансферот(ако се рачуна и денот на трансферот) правев домашен тест,имаше една бтора бледа линија. 8 ден докторот ми рече да направам бета хцг кој што беше 33.8 (според докторот е добра вредноста за 8 ден) ми рече да повторам пак за 6 дена. Цело време правам домашни тестови секој 2 ден повеке се гледа втората цртка. Денеска треба уште еден да направам да видам дали се гледа повеке од пред 2 дена. Уште 2 дена (значи на 14 ден од трансферот)треба да правам втора бета, од 8 ден до вчера стомакот ми беше многу подуен,менструални болки,боцкање на јајници.. денеска особено имам многу често менструални болки,доста силни како баш кога сум пред добивање. Дали сето ова е нормално денеска само менструални болки имам ништо друго,многу де плашам не можам да се радувам додека не гледам втора бета уште.
Cim si napravila na 8mi den i imas 33 bhcg, mozes i po dva dena da si napravis, da vidis dali se duplira. Inaku simptomite na ciklus i na bremenost se isti. Sepak da ne se mislis mnogu, slobodno napravi si uste denes beta, ako e duplirana, toogas mozes da se opustis
Со вакви убави двојно појаки цртки секој втор ден ич да не се секираш! Бремена си срцко и со лесно да си тераш! Измери температура дали ти е покачена како знак дека си бремена. Не се стресувај ич, и моите цртки вака се дуплираа и на 13ти ден покажаа 1020хцг. Пиши колку ти е температурата
Не знам мила зошто не ми дава срце да испитувам јас сакав на секој 2 ден да испитам докторот ми рече нема потреба за 6 дена да проверуваш и сега се плашам сакам уште 2 дена да чекам. Само се плашам зошто вака често имам менструални болки знаат дс ме факст максимум 1 минут и да ме пуштат
Фала ти срцка најмногу, немам со што да измерам дома а притисокот ми е хаос, 1 час ми е ниско 1 час високо, цело време ми е различно.. ме болеше глава 2 дена многу ама сега не престана.
Za da nemas stresovi toa ti go predlagam, sepak vo iscekuvanje si, ne ni treba dopolnitelen stres. Ali kako ti e podobro taka pravi, jas mislam deka ima golemi sansi da se raduvas
Јас сум бремена 10 недела па ниту еднаш немав покачена темп. Немој така слепо да се држите за симптоми па да се плашите после зашто ги немам. Уживај и со лесно и среќно кека е. А за болките не се плаши нормално е. Се е различно кај секого.
Jas pravev beta na 12 den bez prethodni domasni I posle nedela Dena eho pa posle dve nedeli od prvo eho vtoro eho. Menstrualni bolki imav celo vreme posebno noce I prvite 5-6 dena od transfer I gasovi gradive pocnaa duri posle beta da gi osecam pointenzivni.za.menstrualni zemi magnesium jas do beta od pusti strav po dva piev a posle beta po eden pijam. Srecno ako ne ti se ceka moze I utre 13 den Ili denes 12 treba da pokaze dobra vrednost.