Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

263 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Brusalica

Brusalica Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1

zdr i jas sama si gi sreduvav dokumentite i jas ne cekav da mi se javat jas se javuvav vo vondot i prasuvav i ako e gotov ce pojdev ce si go zemev
    ne cekaj javise oti drugite dokumenti ti istekuvaat mislam ako nedaj boze da ne e uspusno prvoto invitro pa za mozes so istite da podades za drug
    vaucer

2. ani.g

ani.g Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    7

Slucajna ti blagodaram za informacijata inaku go dobiv vaucerot denes :rofl: pa sega cekam ciklus i odam kaj dr ivanovski
    Inaku jas Pravev in vitro vo Re medika i iskreno ne ja preporacuvam kako klinika od sopstveno iskustvo( ne od pricina ne i uspealo in vitroto pa sega ja nejke klinikata tuku od davanje na pogresna dijagnoza narusuvanje na zdravjeto itn . ) Normalno so iskljucok na lekari koi tamu rabotat i koi se grizat za svoite pacienti.Moeto iskustvo tamu e neopisivo ama kako i da e sega odmoreni i so novi sili vo nov pohod pa se nadevam deka site ke se prefrlime na tema bebe :)))))

3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    zdravo ne mi e jasno kako velis so istite dokumenti za drugo invitro jas imav neuspesno invitro vo dekemvri i zdravje mi rekoa pole 6 meseci imam pravo pak preku fondot za vtoro invitro.ako moze podetalno objasni mi oti nemozam da razberam.pozz

4. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    Eve se spremam za punkcija utre sum na punkcija ke mi treba sreka ,i toa golema moram da se nadevam deka ke uspejam za da izdrzam pozdrav i sekoe dobro.

5. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    Sigurno misli za na privatno ,posto za preku fond treba da pominat 6 meseci a za naprivatno mozes posle eden ciklus,pa zatoa mozebi i taka pisuva da ti vazat dokumentite ,jas mislam deka e podobro da se napravi mala pauza ,moe mislenje e toa pozdrav

6. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    fala slucajna za odgovorot ti posakuvam utre uspesna punkcija i so gospod napred kvalitetni jajce kletki.pozz ti drzam srekicka

7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    Slucajna ti drzam sreka se da bide kako sto treba i da bide se pozitivno.I jas sum narednata nedela ako se e kako sto treba na punkcija.Ajde ajde samo pozitivno :) :) :) :) :)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки ви ја пустам сета среќа да успеете и да се израдувате, да имате резултат, со Господ напред :inlove:

9. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Девојки, еве јас да пишам за мојата ситуација. Направив лапароскопија и хистероскопија вчера сабајле и денес ме пуштија. Имам мали болки но не е страшно. Докторот што ме оперираше рече дека тубите се непроодни. Препораката е за 1-3 месеци да се јавам и да видиме што понатаму. Јас мислам дека доколку тубите се непроодни нема шанси за инсеминација ќе мора дирекно да се оди на ин витро, така?Да почнам да си ги подготвувам документите полека. Иако ми рече дека имал 3 случаи кои забремениле. Ваше искуство???

10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    A zasto za 3 meseci? Sto ke ti kazat togas ne mi e jasno a ne ti kazale vcera koga si bila ? A ti da otides vo nekoja privatna klinika kaj nekoj specijalist da se konsulturas nema da steti jas mislam.

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.903
    А зашто ти правеле и хистероскопија нели хсгто покажа добра матка? :?: Јас знам дека со затнати канали неможе да се остане, а чекај нели едниот ти беше добар? :?: Кој доктор ти правеше? Зар со лапароскопијата не ти ги одзатнаа, многу прашања, али ептен ми е нејасно , да не ти правеле само дијагностичка :?:
    Моја препорака е да си почнеш да собираш документи одма ке ти одобрат ваучер со ваква дијагноза

12. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Епа да хсг-то покажа едниот е добар, ама другиот запушен, но со лапароскопија/хистероскопија се покажа дека двата се запушени. Матката е супер, но тубите се непроодни. Трајковски ми ја правеше операцијата. Не може да се одзатнат непроодни се... нема објаснување зошто???Зошто да се јавам за 1-3, бидејќи можеби ќе имам среќа во меѓувреме ќе затруднам природно :) Така ми рекоа

13. ani.g

ani.g Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    7
    Moja mnogu bliska prijatelka pravese laparaskopija i histeroskopija i isto kako na tebe i utvrdiaa neproodni kanali e sega so samata procedura malku se otvaraat kanalite( neznam lekarski da go objasnam ama moznoe) taka da mojata drugarka poslem intervenciite piese Femisan A dva meseca i tretiot mesec pravese inseminacija i si ostana bremena :) taka da uzivaj duri i da e direktno in vitro kaj taa dijagnoza uspesnosta e najgolema statisticki gledano.

14. andrijance90

andrijance90 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    8
    Лапароскопијата се пправи да се одзатнат јајцеводите али кај тебе можи многу затнати се па не успеало :( а иначе нејкам да те разочарам со затнати јајцеводи неможи да се остани бремена, ако се полупроодни можи иако ретко али вака нема шанси. мој совет- да си побараш совет од друг лекар да не губиш време напразно :hai:

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    мене не ми е јасно како на хсг покажало едниот дека е прооден а не бил.Јас имам правено и нели ако помине течноста низ нив се проодни.Така да како може да ти утврделе дека поминала низ тој канал а после на лапаро.да се двата запушени.Навистина ме буни ова.

16. andrijance90

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    8
    можи се можи ако тој што го прави не го бива и не го направи убаво или снимките не се прочитани убаво :( во нашево здравство се можи :sweat:
    братучедка ми се бори со неплодност ицело време сум кај неа сакам да и помогнам ептен ми е жал :( и она хсг правеше на приватно и таму уште додека ја изведувале постапката на монитор ( гинекологот ова) гледал и и кажал тоа и тоа имаш на матка, јајцеводите супер еве ја течноста минува и после само снимките се видени од радиологот и напишан извештај, зато многу е битно тој што прави да е стручен :(

17. ani.g

ani.g Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    7
    Prasanje do site vas -dali do sega ve pratile da ispitate antispermalni antitela ? Jas deset godini idam po klinikite i sega za prvpat slusam za takvo ispituvanje i terapija i mene iskreno do sega nitu eden lekar mi nema spomnato za toa a kamoli da me isprati ! a citam za niv deka se edni od pogolemite pricini kaj parovite so ideopatski sterilitet!
    pa ako znaete ili ste pravele vakvo ispituvanje ve molam pisete :$

18. andrijance90

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    8
    toa spaga pod genetski ispituvanja i gi ima poveke ne e samo ASA, no ete nieden ginekolog ne praka zatoa sami sredete si go toa ke ti pisam bratucedka mi sto pravese: Da napomenam rezultatite se cekaat po 2 meseca i poveke :sweat:

Kariotip na GAK ( za dvajcata partneri)
    HLA tipizacija na Transfuziologija ili Imunologija ( za dvajcata partneri)
    D-dimeri i hemostaza mislam samo za tebe na transfuziologija
    AFA -antifosfolipiden sindrom , ANA i ASA samo za tebe na transfuziologija
    Vitamin D za tebe samo na biohemija ili nekade privatno
    Na Imunologija genetski i imunoloski ispituvanja
    Isto taka i vo Manu se ispituvaa nekoi geni ne znam tocno najubavo da si otides do tamu da prasas kazi im kakva ti e dijagnozata ke ti kazat oni se.

На ani.g му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    I jas go prasuvav istoto za NK ,prirodni ubijci na spermatozoidi i embrioni. Kako sto citav po strani sajtovi ovaa dijagnoza se lekuva mnogu lesno i toa so aspirin 10 dena pred in vitro zafatot ama nieden lekar ne mi kazal da go ispitam ova ,za niv doznav od sestra mi. Ako doznaes sto kako pisi i jas da pravam.pozz
    [mod-kirilica:1c2hs5es][/mod-kirilica:1c2hs5es]

20. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    како мислиш не може, од каде тоа?Јас имам пријателка со сите наоди уредни,туби проодни, матка супер, па отиде ин витро и еве сега 2 си има.