Кај Лазаревски сум. Утре а Сум на 1 скринигн. Ќе пробам да најдам утрогестан да ставам. Не знам дали да одам на гинекологија во мојот град за ехо на пример.
Jas ne bi gi prekinuvala, iako 3 doktori mi kazaa uste vo 7ma nedela da prestanam jas sum 21 i uste si gi stavam, chitav malku za niv shteta nekoja nema a mene psihicki mi pomagaat, plus eve duri sega mi izmerija cerviks 30mm a terapija za toa e progesteron pa bas ubavo mi dojde deka jas ete sepak so toa sum pokriena, mozebi ne e nisto seriozno otidete na kontrola utre za da se olabavite psihicki, moze da e od poveke drugi faktori nemora da znaci deka e povrzano so plodot. Jas ne sum doktorka no ovde nikoj ne sme ginekolozi pa se prasuvame za mislenja i soveti pa ete moj sovet e da si stavite sega pak utrogestance i da legnete da se smirite
Мислам дека треба да си ставиш утрогестан и да чекаш до утре на преглед кај твојот доктор, со лесно мила!
После 3 не успешни инсеминации , почнавме со собирање на документи за ин витро. Се е во ред освен спермокултурата... има ешерихија Спермограмот е топ ама сега ова. Ме интересира дали бактеријава правела проблем за да успееме ? Инаку мн се напнав, таман мислев дека готово ќе ги предадеме документите ама Господ др насока ни даде
Спермокултура нема да ви треба за поднесување на документи во Фонд, но секако пред постапка треба да се санира проблемот. Со лесно!
Za vakvi slucai se odi vo bolnica mila. Mislam progesteron ke ti pustat. Docna pisuvam, rozov iscedok znae i od bakterija da bide, znae kapilar da pukne i sl. Ne e sekogas strasno.
Благодарам, мислам дека матичниов нема да сака да ми потпише пред да санираме... јас мислам додека ми одобрат ќе се санира бактеријата.
И јас сега гледам. Бевме ба ехо на гинекологија, се супер. Не ми даде ништо, но јас си земав повторно 400мг утрогестан и одма немаше на следно бришење. Сабаљебо пак ставив 400мг, нема розево. Ќе видиме што ќе каже Лазаревски, но немам намера пак да го прњкинам утрогестанот ако биде се во ред. Фала ти!
Спермокултура не треба за во фонд, така да нема што да и ја носиш на матичната. Ти поднеси си за ваучер а у меѓувреме нормално ќе ја лечите
Без никаква прогестеронска терапија те оставија од 12+5?! Мене ми рекоа да продолжам со пролутекс ×1 и утрогестан 2*200 се до 13 та недела. А после до 16та недела само утрогестан 2*200. Немаш штета од утрогестанот. Ставај си, бар дур не те види Лазаревски
@Knizhevnik11 ставај си утрогесанче, имаш само корист од него. Е сега мачно е цело време со вагиналети, ама тоа е. Мене прогестеронската подршка ми ја укинаа точно во 12та недела. И после во 16та на иницијатива на матичната пак продолжив со утрогестан 200мг заради цервиксот и грчеви.
Жени , ај да прашам , јас барајки ендокринолог дојдов до Снежана Марковиќ , дали некоја има искуство со неа ??? каков доктор е ???
Денес 9ти ден ако не го броиме денот на трансфер. Две замрзнати на трет ден. И атосибан и интралипидна и тагевестрим и се друго што требаше примено. Кога сака Господ тогаш џабе се друго. Повеќе среќа следниот пат.
Devojcinja, pred edna nedela napraviv hormoni i TSH mi bese 4.5 a prolaktinot 60. Endokrinologot mi predlozi da ispitam pak posle edna nedela, i prolaktinot mi rece da go napravam dva pati za 10 minuti za da se proceni po dobro vrednostata. Deneska napraviv pak samo TSH i prolaktin. TSH bez terapija mi izleze 2.7. A prolaktinot 35, pa posle 10 min 34. Mi dade samo terapija za prolaktinot Dostinex 0.5 mg 1x1/2 za 3 meseci, i sekoj mesec da go povtorim PRL.. A za TSH mi rece nema potreba za terapija.