Колумна , кај кој ендокринолог одиш ??? Па нели ТСХ то треба да го држиме околу 2 , не ми е јасно ако ти варира и е над 3 зошто нема терпија ???
Не е воопшто чудно што ја оставиле без прогестеронска терапија после 12+5. Со двете бремености целосно ми ја прекинаа прогестеронската поддршка во 13+0. @Knizhevnik11 Секако штом има крварење ќе ти ја препишат повторно.
Не и треба трапија ако ова прв пат и се случува, може е моментално. Исто и јас еден месец имав ТСХ 4, следниот 2.5 и еве сега ми е 1. Значи може е привремено, само да се провери пред трансфер обавезно
Добро ти кажале, не се брза со еутирокс, следи го и обсвезно пред трансфер да го провериш. Ако случајно утврдат дека пак ти се качува, тогаш може да те стават колку да ти го симнат до 2. Уживај
Tetin mi e endokrinolog, od Kosovo. Jas celo vreme so nego se konsultiram za hormonite. Jas uste ne sum pocnala so postapkata. Ke sledime hormoni do septemvri pa ke vidime kako ke postapime po natamu.. tsh 2.5 e dobra vrednost za edna nedela razlika. vo naredniot ciklus ke proverim pak.. kako sto vidim jas, momentalna bila
A mozno li e da ti dadat eutiroks samo za postapkata pa posle da go prekinis? Ili treba posle da prodolzis so toa terapija?
Можно е. На другарка моја така и варираше, де 2 де 3 и беше, па три недели пред трансфер и имаа дадено еутирокс од 50 мг. Си го пиеше цела бременост и после 2 месеци од пораѓај и го прекинаа.
Каде во Скопје освен во Систина можам да отидам за бета подоцна попладне (18.00-19.00) и да добијам до вечерта резултат на мејл? Авицена гледам до 19.30 работат, Синлаб Биотек исто. @Grateful дали ти спомна во Ремедика дека испитуваше вака приквечер пред некој ден?
Фала ви девојки, јас планирав да отидам околу 11-12ч зависно како ќе завршам работа од сабајле, ме интересира само дали тррба да сум гладна? @brm_brm сега се влегува од позади на Гинекологија, исто е на прв спрат лабораторија[/QUOTE]
Јас еднаш бев во Жан Митрев покасно, ми кажаа дека до 22ч им работи лабараторија, ама јави се прашај, ова беше пред некое време
[/QUOTE] ako treba prolkatin stvarno , toa e najubavo gladna i odmorena bezz prethodno trchanje i obvrski na dr mesto , oti odma prolaktinot si raste ... naspana i odmorena toa e najbitno ... a na galvniot vlez od gak , pravo levo ima shalter prvin plakash i vo leviot hodnik ke ti kazat tochno koja vrata ...
Да мислам дека ми рекоа до 19:30 дека можам да одам да се боцкам. Јас денеска пак се боцкав ми рекоа за 3 часа резултати ама јас го замолив порсно да ѓи ги пратат, ми ги пратија ма меил за саат и пол, 12 ден беше 215 денеска 14 ден е 453.8,бев кај докторот ми рече супер е ми закажа прво ехо за 2 недели .
И вечер побрзи се резултатите,баш јас предка им реков па пред 2 дена правев за 1 саат и 15 мин беа готови ми рече вечер побрзо ги работиме,ама сепак замоли ги ке ти ги прават побрзо