Луѓе моето розево од некна денес стана крварење. Вчера на скриниг се беше супер, Лазаревски рече нема причина за крварење. Сабајле станувам крварам свежа крв. Одма на гинеколог, мало одлепување на плацента. Пролутекс денес и утре, плус утрогестанот и строго мирување. Понеделник на ехо. Се надеваме дека ќе биде добро.
До 12 недела цело време одмарав, оваа недела 4 пати патував и се мислам од тоа дека ми е. Абре жени по цела бременост одат на работа, леле јас ...
Јас до 13та не мрднав од дома, после имав две возења со кола по саат и пол. И да не речам од пусти страв се пазев до 20та. До скринингот. Сите сме различни. Се тешам со тие што до крај лежат. Ако модераторот смета, нека ги префрли овие мислења во Прво тромесечие.
Дома сум цело време, не одам на работа, во образование сум, но оваа недела претрав изгледа со движење. Фала ви на сите, мн ате срцки, ве гушкам.
Пролутексот ќе си ја заврши работата. Биди си смирена и појќе лешкање. Не се оптеретувај со тоа дека мн си се возела. Јас скоро два пати неделно одам негде патувајќи по скоро 300 км. Претерувам по малку, ме подскара докторот, па неделава сум смирена Ќе бидеш добра
Девојки ве молам ајде прашања и дискусии врзани со крварења во бременост,клексани во бременост и сл. поставувајте ги во соодветните теми - имате тема прво тромесечие, д-димери во бременост,труднички муабети. Знам дека потекнувате од оваа тема ама нека се задржат разговорите во неа конкретно за ин витро постапки,малку не е фер кон другите членки.Истите тие членки што имале слични искуства како вашето,се активни и во погореспоменатите теми. Таму прашајте башка таму има и трудници што не се со ивф,а ги имаат истите проблеми,па сигурно ќе добиете повеќе одговори. Крварење во бременост,клексани во бременост не се состојби стриктно врзани со ин витро.
Мене ми се случи после првиот скрининг ми ја укинаа прогестеронската терапија наеднаш и по два дена кафен исцедок, првиот скрининг го правев кај др Сотир во Плодност и после др Таше ме врати кај него и прогестеронската терапија постепено ми ја исклучуваше прво пролутексот и прогестерон депо па утрогестанот па на крај во 16 недела и дабростонот ми го исклучи и тоа прво ми намалуваше на доза пиев три пати по едно па два пати па по едно апче дневно и баш таше ми рече од нагло прекинување на прогестеронска терапија
Да не ме сфати некој погрешно јас одговорив погоре но и јас сакав истото да го пишам. Тие теми се исто така активни и ќе добијат одлични совети,не е фер во оваа тема да споделуваат прашања во врска со бременост.Бев и на двете страни затоа го споделувам ова.Тука може да се сподели позитивна бета и успешни приказни кои надеж даваат и душа топлат но други прашања сметам и јас дека има соодветни теми за бременост кои се активни.На сите ви посакувам многу среќаа и лето полно со многуу позитивни бетиии
Zdravo na site Bev denes kaj Dr.Lazarevski vo Sistina za finalen UZ i bese mnogu zadovolen bidejki prirodno mi e ovulacija denes, e sega sakam da ve prasam okolu terapiite, jas ocekuvav deka okolu 20tiot den od ciklus treba da pocnam megutoa mi rece da dojdam za terapija 2riot den koga ke dobijam i zdravje slednata ovulacija da bide invitroto. Mozeli malce podetalno koj ima vreme da mi pise kako sto so terapite ste pominale? Vi blagodaram Isto cestitki na site sto si ostanaa trudnicki ve citam stalno i srekno na site sto stasavte do transferot
На втор ден ќе те види ехо и ќе мерите хормони. Ако е се во ред од трети или пети ден почињаш со стимулации. Ќе одиш уште неколку пати да те следи на ехо како ќе реагираш на стимулациите,ќе мерите на средина на циклус повторно хормони,ако е се во ред се боцкаш со хцг пред пункција и закажувате кога ќе ги вадад јк. Потоа ќе ти се јават колку се оплодиле и договарате трансфер. Среќно и со Господ напред. Ова е од мое сеќавање одамна беше. Последниве 4 инвитра ми се со замрзнати.