по правило вчера или денес ми е ден за добивање... И денес така и се осеќам во стомаков,а толку бев надежна овој пат...Тест не правам сеуште на 05.07 треба да го правам и ако издржи маткава да не ми дојде тогаш ќе правам. Ако не се шекнам до тогаш
Ви ја пуштам целата среќа на овој свет да успеете, од срце ви посакувам, да не’ израдувате Да шекнеме од радост сите
здраво дали знаете дали сеуште преку фонодто одобруваат давааат ваучер за ин витро за второ дете. За првата бременост добив ваучер сега после 3 годи ни сакаме и за второ дете со ин витро бидејки не упеавме пак природно да останеме
Здраво на сите, Нова сум на форумов и успеав овие денови да ги прочитам скоро сите искуства тука. Мене ми е прво ин витро и седми ден после трансфер направен на 3 дена ембриони. Прашањето ми е за симптомите. До сега дали треба да имам некаков симптом? немам никаков, ниту болни гради, ниту болко во стомакот. Што да очекувам? Ме фаќа нервоза...
Имав 2 спонтани абортуси и сега одговор и чаре ќе барам по приватните болници. Ве молам за мислење и искуства за следниве доктори (колку што разбрав, важат за едни од подобрите) 1.Слободан Лазаревски 2.Владимир Трајковски 3.Зоранчо Петановски 4.Димитров Глигор 5.Слободан Дракулевски
Уживај и релаксирај се гали мешко и почекај за тест...симптоми може да имаш може и да немаш а се да си е ко што треба... не си стварај непотребен стрес
Sekoj od nekoj od doktorive e zadovolen I nezadovolen zakazi si po eden razgovor pa ke vidis kaj koj ke ti klikne za ponatamu da odis edinstveno neznam samo dali Slobodan Drakulevski seuste raboti jas odam vo Sistina ama niednas go nemam sretnato drugive doktori I doktorku sto rabotat tamu na ivf odel gi imam video nego ne, ako nekoja clenka odi kaj nego ke ti kaze dali raboti uste.
@myau дракулевски е на прв спрат, не е на 5ти во ивф оддел. На два пати го имам видено во ходник, многу убав однос има со пациентите.
Мене тахикардии ме маваат, не знам, може и од времево, а и декортинот тоа го прави. Имам некои грчеви, знам дека е од прогестеронот и многу со симптоми не сум се замарала. Познавам и што имале симптоми и што немале и останале бремени. Само гледај да си опуштена
Јас декортинот го пиев до 5 ден, сега сум само на пролутекс, клексан, аспирин и вагиналети. Јас имам покачен срцев пулс 88, ама го препишувам на вознемиреноста што ја имам од очекувањето.
Слободан Дракулевски е за проблематична бременост како што знам. Одкако ќе останеш оди да ти ја води бременоста,имам задовилни пријатели од таму. По нивна препорака и јас почнав кај него на почетокот чисто да ме види дали е се во ред и да почнеме од некаде за забременување. Тој ме префрли кај Кузеска и не бев баш задоволна,па отидов кај Лазаревски. Напочеток задоволна заедно со пријателка одрвме кај него, они од прва успеаја ние не. Не ми се допадна односот негов после 2 неуспешни инвитра. Од Трајковски сум задоволна иако и таму имав неуспешни( се надевам ова сега е успешно ) Убаво ти пишала членката погоре,најдобро кратка консултација со повеќето, се е индивидуално. Секоја со различна приказна и различно искуство.