Здраво, имам едно прашање до членките кои што правеле инвитро со низок АМХ 0.7 и тежок машки фактор олигоастенозооспермија а останато се во ред. Ме интересира дали со оваа дијагноза со стимулации ви имат извадено повеќе од четири јајце клетки, а ви се имат оплодено повеќе од две јајце клетки? Моето тело слабо реагира на стимулации, максиум имаме извадено до четири јајце клетки од кои максиум ми се имат оплодено 2 јајце клетки. Досега секој пат сме оделе по краток протокол и според докторот тоа е максиумот што сме можеле да го добиеме, па ме интересира искуството и на други членки.
Здраво мила, јас истиот резултат сум го имала со АМХ 2,2 никогаш не сум добила повеќе од 2 ембриони, има што со помал АМХ од 0,5 ваделе ј.к и еден ембрион што се покажал еден ама вреден, сепак квалитетот е битен не квантитетот, јас моментално се борам за еден здрав друго не е битно. Ти посакувам успех
Добро ти кажал докторот, слушај го. Со низок амх, не е препорачливо да се оди со долг протокол, ништо нема да извадите. Или на природен циклус или блага стимулација т.е. модифициран скратен.
Добра ти е идејата за природен или со слаба стимулација, но пример лазаревски сите постари и со слаб амх ги тера со долг и од мое искуство, долг наспроти краток, повеќе извадивме со долг..
Фала ти на одговорот! Но дали дополнително како проблем исто така имавте и машки фактор? Реално за оплодувањето дирекно влијае и квалитетот на сперматозоидите.
За тоа задолжително ќе одите со икси/пикси и ќе ги одберат најдобрите. Во меѓу време, пробајте да го подобрите спермограмот, ние тоа правиме. Јас имав неколку абортуси, дали ради квалитетот на ј.клетките, дали тоа што велиш квалитетот на семениот материјал, но тоа е, ќе пробуваме и ќе стигнеме се надевам до здрав ембрион. Бај д уеј, се извинувам што упаднав
Спремограмот на сопругот беше со тератозооспермија, но со здрав живот и терапија пред постапката веќе беше нормо. Во однос на стимулациите моето мислење е дека секоја од нас различно реагира на терапијата и не секогаш ниско АМХ значи дека кај секој ќе биде исто и дека е потребен ист протокол.
Јас на почетокот кај тој доктор со класична терапија не вадеше ништо. Сменив доктор и одевме на природен или модифициран. Може проценка е и на докторот, секој организам различно реагира на терапија. @Mila0000 @marijamarkoska
Здраво на сите, Деновиве имав болки на десната страна како пулсирање,пецкање,боцкање. Денес не можав да чекам бев на клиника во чаир бидејки не се осеќав добро.Денеска ми е 18 ден од трансферот, 14 ден бета (во ремедика) беше 453.8, денеска 18 ден бета (во гинекологија чаир) ми е 1549. Ми рече дека ланораторија од лабораторија иѓа разлика. Дали и де случило ова на некоја од вас? Ми направиа ехо не се гледа уште сакус, многу бев разочарена јас се сомневам на вонматерична пак, докторката вика во граница на нормалата си затоа е можно да не се гледа,ке почекаш утре или задутре пак ехо, рече не ни е добра апаратурата знае често да не се гледа,утре дојди ке ти направиме на диспанзер.Ми рече за болките е многу нормално бидејки си со ивф и имаш цисти баш на десната страна кај што имам пецкање. Јас секако утре ке одам во new born.
Dobro ti raste betata, se duplira preku eden den. Mozno e da ne se gleda, ako ne e dobro ehoto. Opusti se i utre vo New Born ke go vidat
Се надевам многу мила, ми рече има знаци за бремемост,нешто де гледа ама не сум дигурна рече, и ендометриумот е 18..
Devojki zdravo, sakam pred se da im cestitam na tie koi si gi vidoa dvete crtki, so lesno da si ja iznosat bremenosta, a onie drugite bidete jaki, mora da prodolzime napred. Mene me nemase podolgo vreme na formov poslem trite neuspesni invitra vo sistina sakav malku da odmoram, pa i malku poveke Eve sega resiv da smenam doktor se prefrlv vo Newbor kaj doktor Vladimir Trajkovski, vo cetvrtokot imav transver, eve po malku odmaram i so gospod napred se nadevam ovoj pat deka ke vidam tie dve famozni crtki sto so godini gi cekam, inace sakam da se nadovorzam na temata , i jas idev so kratok protokol, bez suerfakt bez apcinja prethodno, a nemam problem so AMH totalno razlicna terapija od onaa vo sistina.
Sienna vo pravo si, eve jas ziv dokaz sum vo sistina mi izvadija 16 jk i nemav transver bidejki imalo samo 4 oploduvanja ama prestanale da se razvivaat i ne bile voopsto kvalitetni za da mi gi vratat, a kaj Vladimir Trajkovski mi izvadi 8 jk od koi 7 se oplodija 2 mi vratija na 3 den, 2 bile so poslab kvalitet, a za drugite 3 ni predlozja da gi zamrzneme bidejki stignale do blastocisti
Da na vtori den od menzis me vide i odma istiot den pocnav so bockanje i za okolu 10 dena zavrsiv so bockanje, imav punkcija vo ponedelnikot i vo cetvrtokot transver