Ќе биде, сите ќе успеете еден ден. Не е лесен овој пат, ама вреди. Јас имам 6 замрзнати па може ќе ве дружам од Септември
Auuu sega malku mi dade pozitiva, moite embrioni se site stadium morula i celo vreme vo glava mi e da slusnam uspesna prikazna od 3 den. Da e zivo i zdravo P. S mene vo pamet mi ostanalo posle konsultacii so klinikive deka samo Sistina vrakja pred 5 den. Ubavo vaka da ne osvezuvate so uspesni prikazni
Мислам дека не е ни ова пресудно. Јас имав 8 оплодени. 2 вративме 6 замрзнавме на 3 ти ден. Докторот и ембриологот веројатно знаат како одлучуваат.
Mnogu uspesni prikazni znam vrateni na 3 den, mene vo sistina na 2 den mi gi vratija, gi ocenija so odlicen kvalitet bez fragmentacija, i nisto ne bidna, ak so ovie na 3 den da se nadevam deka ke ima nesto, nadezta posledna umira
Da nema pravilo kolku dneven embrion ke uspee kaj mene dva pati bea na 3 ti den a ednas na 5 ti den i pak biohemisku
Jas imav 7 oplodeno i 2 mi vratija na 3 den, a drugite gi ostavija da se razvivale do 5 den i ostanale samo 3, i tie 3 planirame da gi zamrzneme, no znae nekoj kolkav e procentot da preziveat pri odmrznuvanje ili dali gubat od kvalitet?
Здраво, кое е вашето мислење помеѓу др. Татјана Гуржанова и др. Владимир Трајковски (и двајцата од New born)? До сега имам 2 спонтани абортуси и сакам да пронајдам што е причината и решението.
Devojcinja, hormonite cortizol i testosteron dali mora da se napravat vo vtoriot ili tretiot den na ciklus? ili nema vrska koj den se ispituvat
Jas sum vo Sistina i na sekoj transfer potpisuvam izjava mislam bese za transfer, kade se soglasuvas deka ke se vratat ako ne izgubile poveke od 50% od kvalitetot embrionite pri odmrznuvanje. Parafraziram so zborovive, ne mi e pri raka izjavata, ama toj e procentot. Ama pak srekjnata strana e sto statisticki poveke uspeh ima so zamrznati embrioni, ova mi go kazaa vo Sistina
Девојки, каде испитувавте инфективен скрининг само со лк ако добро паметам?? Која поликлиника беше и кај се наоѓа?
Не мора, само за кортизол сум слушала дека одморена треба да го испиташ, да не е многу касно во денот, т.е после многу активности.
Sega razgovarav so endokrinolog. Testosteronot striktno vo 3t den. A kortizolot moze bilo koj den samo mora da bide ispituvan ili vo 08:00 ili vo 16:00
Да провериш да не биле во систина регулар ин витро, а њу борн прават икси, затоа таква разлика. Јас од 8 ј.клетки во систина, ни една оплодена, во борн од 7 добивме 5 ембриона. Само поради таа разлика. Веќе пишував за ова, прашувајте, зборувајте со ембриолозите, за да нема изненадувања како во мојот случај.
Doktorkata togas mi kaza i na izvestajot mi pisuvase deka e izvreseno oploduvanje so iksi metoda, pa koj gi znae, neznam stvarno
А зошто токчно вомтоа време кортизолот?. Аки испитувам на биохемија тешко дека или во 8 или во 16 ч ке испитам. Таму земаш бројка и ред чекаш
Sega gledam na mojot rezz od klinicka biohemija ima ref. Vrednosti od 6.30 do 9.30 I od 16.30 do 17.30 za cortizol