Кортизолот мерен наутро е околу 10 пати повисок од истиот мерен после ручек. Најфино е ако се може да се испита и наутро и поручек.
Cortisol blood tests may be drawn at about 8 am, when cortisol should be at its peak, and again at about 4 pm, when the level should have dropped significantly
Значи ако одам на биохемија морам да им нагласам дека прекуред да ме пуштат., Инаку и преку тест бета <2 официјално не ни дошло имплантација како и обично. Туку која беше членката со позитивно искуство да ми каже повеќе детали и како се вика болницата ако сака
Zdravo devojki jas bev denes kaj Trajkovski doktorot mi se vide epten fin na site prasanja sto mu gi postaviv na site mi dade odgovor i posle biohemiski ne prati da ispitame kariotip i plus uste nekoi dopolnitelni ispituvanja za maz mi sto dosega prethodniot doktor ne ni gi spomna voopsto mi dade mnogu dobar vpecatok pa daj boze da se vrodi so uspeh
Само сакам да те гушнам, оваа борба колку и да е тешка и не фер мора да ја извојуваме како победници Одмори се мила и продолжуваме понатаму
Devojki zdravo ,predhodnata menstrua mi bese so zadocnuvame toes dobiv Na 31 den so ogled deka redovno na 25,26 I toa po prvoto moe neuspesno in vitro.krvarev poonilno Od voobicaeno 5 dena.znaci na 16 juni a Od vcera eve denes na brisenje crvena krv i samo toa.znaci 5 juli.kako i dali ima pricina Za panika i odenje Na ginekolog Od pricina sto neznam nemam info Za kolku se sreduva kako i da napomena deka imam 46 i deka doaga nitu edna pred in me sun imala nikakvi problemi.Ve molam iskusva ili preporaki .ovekuvam poonilno no nema zasega
На мој термин...провери слободен термин ...овој во 10 часот веројатно беше откажан , јас случајно проверив пред 8 сабајле и го видов , ама не ми одговара зашто не сум од Ск....инаку следам еве веќе 2 недели постојано и нема термини
Здраво девојки, Денес ми е 10 ден од трансфер, без никакви симптомо освен главпболки и пред неколку дена метален вкус во устата кој за 2 ден помина. Денеска на влошката имав многу малку кафено. Дали треба да се разочарам скроз и кога предлагате да направам тест? п.с Се јавив во Њу борн и сестрата ми рече од утре да го исклучам аспиринот.
Ти посакувам висока бета мила, не се секирај не секогаш исцедокот е страшен, јас после позитивен тест имав кафеав исцедок кој ми траеше неколку дена исто и мене ми го прекинаа аспиринот и ми зголемија пролутекс ×2 пати на ден, ќе биде се во ред
Ќе биде добро очекуваме позитивни резултати ти посакувам среќа. На колку дена ти рекоа да правиш бета? Одмарај повеќе мирување треба
Колку што разбрав си добила на 16 јуни и од вчера имаш пак крварење. Си добила пак, многу веројатно дека овој пат си немала овулација па затоа е и порано, а може да е и многу пооскудно и пократко. Си правела ин витро, му треба на организмот време да се стабилизира од терапијата, нема зошто паника.
Здраво девојки, ајде ве молам некоја да сподели како оди ивф постапката во плодност, терапија и сл? Ме интересира и како поминавте на пункција, болна ли е?
da invitro prvo i neuspesno toest prazna folekula dolg proces i max stimulacija koja ne dade odgovor.da oskudno I Na brisenje samo.znaci ova e mojot ciklus koj e 20 den .
Девојки добро вечер Закажана пункција Да сподели некоја искуство на пункција без анестезија Се работи за два фоликула Минатиот пат бев со анестезија, сега незнам што да правам се мислам
Deifinitivno dr Trajkovski. Dosta e posveten i strucen ke ti objasni se sto treba i ke ti gi naznaci site potrebni ispituvanja.