Cestitki treba za 2 Dena duplo prodolzi si da teras kako I dosega dur bide prvo eho pa vtoro pa taka natamu.
Девојки здраво, имам едно прашање ако може некој да ми помогне. Како е процедура за продолжување боледување после 15 дена? Во мојот случај е за после трансфер дадено 15, и сега со позитивен тест за да се продолжи? Кој треба да даде предлог за комисија? Мене ме водат во New Born, дали од таму ќе биде доволно од специјалист или? Ве молам кој знае како оди да ме упати. Фала ви
Кај мене матичниот гинеколог си ги тераше тие работи во врска со продолживањето на боледувањето, само и однесов копија од позитивната бетата, оно си ги праќат документацијата за продолжување на боледувањето. За првиот пат е доволно само позитивна бета, за следниот пат ќе и однесеш избештај од ехото.....
Здраво девојки Имам неколку прашања па би била многу благодарана доколку некој ми помогне со недоумнциве.. - Дали некој правел ИВФ кај др. Димитров - Ремедика, како е задоволен од односот и заинтересираноста на докторот, успешност на постапката. Дали се бира ембриолог или секој доктор си има тим за цела процедура.. - Ова ми е прво Инвитро, имам 28 години и моментално собирам документи за ваучер, па ми треба инфо како оди целата постапка (дали прво се чека да се одобри ваучерот па се контактира докторот/ембриологот да се почне со терапија, за после одобрување на ваучерот да се прави пункција или се тера паралелно) - Некако не ми е јасно ова со 6 месеци ( дали важноста на резултатите од анализите се смета до поднесување на барањето за ваучер или до пункцијата/трансферот) - Колку време обично се чека за одобрување на ваучерот? - Причина за ИВФ е машки фактор, имаме замрзнат материјал во Ремедика. Ви благодарам, Убав ден на сите
Marte zdravo pred se ti posakuvam uspesna postapka. Od koga ke gi soberes potrebnite dokumenti za invitro, gi podnesuvas vo socijalno, i nekade za 2 do 3 nedeli ti go odobruvaat vaucerot, dokolku ti e se vo red so dokumentacijata. So vaucer ti sama si biras klinika i doktor kaj ke go pravis invitroto, a za embriolog toa neznam, nemam takvi informacii dali mozes da biras embriolog. Vaucerot vazi 6 meseci od datumot na dobivanjeto. A dokumentite sto treba da gi podneses za vaucer ne treba da ti bidat postari od 6 meseci pozz i so lesno.
Помина и мојата пункција девојки, од два фоликула извадени две јк Презадоволна, на природен циклус одличен резултат, ќе чекаме сега повик, искрено се надевам дека ќе се оплодат и развијат Иначе @Bubce38 @brm_brm @biba818 без анестезија се одлучив и одлично поминав Фала ви за советите
Здраво девојки. Сакам да прашам дали prolutex 25mg инекциите ги набавувате од странство поточно од каде и дали треба да имаме рецепта или не и по која цена ги купувате.
Браво, свака час!!! Значи се издржува.... На мене пункцијата ми е толку стресна и тоа со анастезија а несакам да замислам како е без
Jas od Sistina gi zimam, po 560 den. Tie se svajcarsko proizvodstvo. Gi ima i vo Svajcarija otprilika tolku se i tamu. I vo drzavava gi ima vo podobro snabdeni apteki. A del od clenkite znam deka gi nabavuvaat i od Kosovo, poeftini se, mislam deka tie se istite, samo tursko proizvodstvo. Pobaraj niz forumot ima dosta pisuvano za prolutex za od kade od Kosovo se kupuvaat, ako sakas. Rozova recepta ti treba
Јас немам проблем со анестезии ама ова навистина не го ни осетив, не сум пишман ама ич. Малку е непријатно спремањето и испирањето пред, ама и тоа трае 2 мин. Боцкањето нецела минута Ако правиш пак за помалку фоликули ич да не се мислиш
Стресна ти е анестезијата Пункцијата како пункција не е баш нешто за стресирање @Kris80 стискаме палци за две најубави ембриончиња Знаев дека ќе стиснеш заби за без анестезија
Девојки здраво, Сакам да прашам како оди протоколот со кломифен? Од кој ден на циклус се почнува и колку дена се пијат таблетките? Кога се прави прво ехо, пункција?
Сум пиела и од втор, а и од пети ден на циклус. Обично по 2 таб на ден, 5 дена Прво ехо, пункција ...исто како и кога се примаат хормонски боцки.
Браво мила, секоја чест за на природен циклус, ептен се радувам за тебе, да се оплодат и двете Дали беа на ист јајник фоликулите, јас до сега немам пробано без анестезија, еднаш имав пункција на природно модифициран циклус ама бидејќи беа на двата јајника ми препорачаа анестезија, демек многу болело
Здраво девојки Поднесов документи за прв ваучер, па ме интересира дали одговорот стигнува на врата и ти го даваат на рака или само во сандаче. Ако залута кај некој комшија во сандаче како ќе си го најдам Инаку планот е откако ќе добијам ваучер, да почнам со стимулации и по пункцијата здравје да замрзнеме за да ми одмори телото месец-два. Е сега прашањето ми е дали после пункцијата си се враќам најнормално на работа или ќе ми требаат неколку дена одмор?
Со 5 дена се завршува? Значи на 7ми или 10ти ден ехо, стоп инјекција и пункција? Мене ми предложи д-р од 3-ет ден. Некако рано ми се гледа 8-9ти ден за стоп инјекција? Прв пат ќе го пробам овој протокол.
Обично за 5, максимум 7 дена се завршуваат таблетите. Па ден- два пауза и ќе ти дадат стоп. Ама посекако ќе те пратат на ехо и ќе се види што е и како е.
Да мила, на исти јајник И тоа ми го напоменаа, дека е на исти уште подобро. @Nadja_22 Овој пат почнав од 5 ти со кломифен ама по едно на ден. Минатиот пат по две од 3 ти ден.