Кломифенот е од 50 мг? 2 пиеше одеднаш или 2 пати на ден? Фала ви многу за брзите одговори @Bubce38 и @Kris80
И уште ова прашање и не досадувам повеќе: нема да биде проблем ако почнам од вечер на 3ет ден со 1, и продолжам наредните денови 2х1? Значи, нема да го фатам денот од сабајле.
Надја да се корегирам Овој пат почнав од четврти ден, значи не е проблем, а можеш и како бубче што ти кажа Среќно
Јас добив мејл дека е одобрен и после 1 недела во сандаче. Инаку нормално си продолжуваш после пункција, посебно ако имаш одложен трансфер. Не е ништо страшно, ако сакаш да одмориш можеш и еден ден да си земеш слободен.
Мене на рака ми го донесе поштарот, никаде не се потпишав. Јас после пункцијата не бев во аостојба 5 дена да правам ништо, само лежев. 8 јк извадивме. Полошо ми беше дури и од лапароскопијата мислам. Но тоа е индивидуално сепак.
Како кај кој? Кариотип се прави на клиника. Ти земаат крв и толку. Или по приватните...ама скапичко е на приватно
@Ell * јас два пати поднесувам и не добив никакво известување, ниту на маил ниту на рака. Отидов лично во фондот за да прашам до каде е предметот. Двата пати така се информирав, за жал.
Мора термин. Не ни знам дава ли системот за приоритетен, мислам Не. Види околу 10ти во месецот, тогаш пуштаат по некој термин
Здраво. Прво сакам да ви кажам дека ви се восхитувам на храброста Денес ми е 13 ти ден од трансфер, прво ин витро. За овие скоро две недели баш се трудев да не мислам негативно и да уживам. Ама сабајлево почнав да осеќам болки (слични на предменструални ). Дали е тоа нормално? Вчера правев тест и се разочарав кога не се појави втората цртка. Утре планирам да проверам бета и се надевам ќе е висока. Извинете на долгиот пост и убав ден ви посакувам на сите.
Здраво ти посакувам висока бета, не се секирај тестот може да биде и лажно позитивен или лажно негативен така да не се оптеретувај со тоа бетата ќе си каже најсигурно. За болките е индивидуално некој има некој нема се е нормално, така да не се секирај уживај и те чекаме утре со убава вест Убав ден и тебе
Sandy zdravo, jas bolki imam celo vreme ko za dobivanje od samiot pocetok, inace vcera se vidov so doktorot sto mi go pravese invitroto, mene mi e 8 mi den od transver, i mi rece test da pravam samo preku krv, ni slucajno da ne sum pravela domasen test, taka da ke si vidis za sigurno utre, ti posakuvam visoka beta, daj boze kaj site.
Ве молам за одговор за следново: упат за АМХ, освен матичен гинеколог, кој друг може да издаде? Дали може општ матичен?
Zdr devojki, jas se spremam za transfer ovoj mesec se bockam so triptofem po pola sekoj den, deneska bev na eho pregled i dr vide edna mala cista na leviot jajnik a barem so cisti ja nemav pr nikogas ne ni imav, i mi rece da prodolzam da se bockam uste nekoj den so triptofem posto imalo sansi da pukne sama ako ne togas nema da ima transfer za zal, nekoja so vakvo iskustvo? Fala