Здраво за бета хцг упат дали може да издаде општ матичен или само гинеколог? Денес ми е 8ми ден од трансфер на 5дневни ембриони, симптоми немам, сабајле правев домашен тест и негативен испадна првично по пола саат кога го погледнав пак имаше бледа втора линија скоро невидлива и сега сакам да направам за 2 дена бета хцг. Или да си почекам до 14 ден
Доколку го испитуваш во Ремедика, не ти треба упат. А искрено не се сеќавам колку пари беше, бидејќи го испитував пред 3 год.
Мислам дека треба од матичен гинеколог, а ако испитуваш во приватна клиника не ти треба упат. Моја топла препорака чекај до 14 ти ден и тогаш испитај, а до тогаш не прави веќе домашни тестови, не си прави предвреме стресови, сега треба да бидеш опуштена.
Ako se implantiral embrionot uste denes ke pokaze na krv Mn clenki na 8 den imale visocka vrednost nad 50
Здраво имав вонматрична бременост во април од инсеминација а предходно правено hsg уредно брисови уредни бев со инекции метатраксат а докторот ми рече дека сега за инвитро само брисеви не требало друго испитивање искиство да сподели некој со инекциите за вонматрична и дали после 4 месеци може природно да се пробува
Здраво јас имав вонматерицна која е третирана со метатраксат. Мене ми рекоа да почекам најмалку 6 месеци за обиди природно. Но потоа на хсг искочи оштетени туби од терапијата
ви благодарам а сега на инвитро ќе идете со една оштетена туба или природно...за hsg bidejki правев пред инсеминација беа продни и сега и др не рече да правам пак а страв ми е повторно да не се случи вонма.
Јас имам една туба извадрно ради хидросалпингс, друга исчистена од адхезии, со нов отвор ради мал хидросалпингс, по 1г не дојде до природна бременост, 1ивф успешно со таа туба. Да напоменам и прва бременост, тубата не ми беше оштетена од бременост туку од инфекција веројатно.
Јас правев 2 инвитра кој се неуспешни. Незнам зашто. Но сега ќе прававм лапаро и хистеро. Збори си со ифв доктор они најдобро знаат
Triptofen bese zamena za suprefakt ili sum greska.Jas koga bev vo procedura za Ivf i se bockav so suprefakt a trebase da dobijam ciklus za da pocnam so bockanje na drugite inekciiii,mene mi docnese ciklus i jas imav cista na edniot jajnik taa cista bese polna so krv sto znaci zaatoa i mi kasnelo.Mojot Ivf doktor togas odma za dva dena mi zakaza za pukanje na cistata za da moze da pocnam so bockanje.Togas napravivme pukanje na cista bez anestezija sto malku i me bolese,toa me cinese mislim 6700 nesam tocno sigurana vo Sistina....posle pukanjeto na cistata pocanav so stimulacii....
Јас сум со две вонматерични бремености и двете беа третирани со метатраксат после тоа направив hsg и беа проодни јајцеводоте но кога појдов кај Проф.Димитров за отстранување на преграда на матката која била и причината за вонматерочните бремености ми рече проодни се да ама не знаеме дали се функционални и кога ми правеше лапаро со хистеро се утврди дека не се функционални и ми ги подврза и двата јајцеводи. За двете вонматерични бремености примив вкупно 7 метатраксати
Zdr sakam da prasam dali nekoj se soocil so slednovo...denes bevme na pregled posle dve pozitivni beta na 11 i 14 den tocno dve nedeli po vtoriot test.... Po pravilo treba da e 6 nedeli i 3 dena no seuste nema srceva reakcija i ne kako doktorot me zagrizi bukvalno se vo Red dobra cirkulacija se vo Red so matkata no se uste nema srceva reakcija doaga kako edna nedela pomalo 5 nedeli i nekolku dena..... Prethodnata nedela bevme kaj mojata maticna za da vidime sto se slucuva bese se vo Red no i prethodnata nedela kaza isto treba da e 5 nedeli no spored parametrite e 4 nedeli no mozno e poradi toa sto ciklusot ti e na 30 do 32 dena ili ima podocna implantacina, od New bor otidovme pak tamu da vidime dali od Prethodnata nedela do Sega se ima razvieno sto kako se slucuva i spored izvestajot od prethodniot pat super napreduva samo kaj niv po sistem izleva deka e 5 nedeli i 5 dena deka se e super i deka vo tekot na nedelata ke bide se vo Red.... Dali se ima sooceno nekoja od clenkute so istoto i dali ima nadez deka se ke bide vo Red....
Имав слична ситуација како твојата. Ембриончето се развиваше послабо и во 7ма недела не слушнавме срценце, за жал. Ми предложија киретажа, но јас одма не прифатив. Го чекав уште 2 недели, мислев ќе покаже знаци. Знаат докторите, ќе те следат на неколку дена и може ќе се избори. Ти посакувам со лесно да го поминеш периодов, што и да се случи.
Fala ti duso, mene ne mi predlozi nesto samo deka bi trebalo sama da pukne sega cekam do ponedelnik na eho pak da vidime, neznam dali moze sama od sebe da pukne barem nesto apinja da si pijam neznam stvarno...izgleda ke utnam ovoj mesec so transfer.
jas ednas imav folikulna cista, i doktorkata mi rece, nekoi od cistive izceznuvat sami po sebe. Samo treba vreme. I taka i mene mi se sluci. Sledniot ciklus bese puknato..