1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

241 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

186 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

55 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

18 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

96 глас(а)
    6,0%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

74 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

105 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

101 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

290 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

7 глас(а)
    0,4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

255 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

28 глас(а)
    1,8%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,5%
  15. ГАК (Сите доктори)

42 глас(а)
    2,6%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,6%
  1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Еве за дотичниот доктор уште едно искуство ќе го ставам во спојлер.
    не ми се верува едноставно.. а на фб се фалат за успешни ивф постапки преку фондот обавезно нагласуваат ццц
    Јас ќе го напишам мојот случај за подобро да ме разберете.
    Значи вака,
    поднесовме документи за ИВФ преку фондот кои ми беа одобрени на крајот од 2012. И пред тоа за се што требаше одевме во Битола во Плодност.Иако докторот не ми е матичен, за спермограм , за ХСГ, за анти милериан хормон и сите испитувања кои ги нема кај нас и за кои кај нас не се толку стручни одевме таму. Сите овие испитувања чинат доста, ама цело време одам со надеж за (t3). Додека одевме за испитувањата и прегледи докторот се однесуваше фино. Не советуваше да одиме со ИВФ.
    Откако добивме одобрување од ФЗО отидовме во Плодност. Јас бев пресреќна. Докторот не изгледаше воопшто среќно што одиме со Фондот.
    Првите неколку пати додека одевме за да се договориме кога и како ќе почниме се беше ОК. Кога ми го даде Suprefakt ни даде и протокол што следува. Suprefaktot ни го наплати 1500 ден. На форумов разбрав дека не треба да ми го наплаќа. Следниот пат го прашав дали тоа не е бесплатна инјекција. Одговорот му беше дека таа што следувала преку ФЗО не давала резултати и затоа ја давал оваа која не следувала бесплатно. Добро....
    Почна да ми објаснува што следува и ми вели : - Ти пошто многу читаш сега ќе ти кажам како стојат работите. Дали знаеш дека јас немам никаков ќар од вас? Јас сум во добивка ако ти не ги потрошиш овие 30 инјекции, а ако ги потрошиш сите , ќе си платиш за се што е над дозволената количина.
    На тоа јас му велам дека тој има склучено договор со ФЗО и дека се ќе му биде надоместено.
    Второто шишенце си го купив од аптеката во Битола накрши Епинал.
    На секое одење кога ми правеше ехо (вагинално) ништо не се трудеше да ми објасни, иако со мм прашувавме.
    Кога ми ги даде Fostimon на излегување од ординацијата ме испрати со зборовите:
    - Тие инјекции знаеш колку се? Една е 1500 ден. А јас бесплатно ти ги давам 30 пар.
    Си заминавме...
    Се течеше како што треба , јас ја поторшив количината која следува преку ФЗО. Таман точно. Направивме пункција, извадоа 9 јк, од кои 4 се оплодиле . По 4 дена правевме ЕТ , ми вратија 3.
    ИВФ за мене не заврши успешно.
    Не сакам да бидам сфатена погрешно. Темава не ја отворив од бес затоа што не останав трудна, знам дека многу фактори играат улога и дека процентот на успешност е мал. Го пишувам ова бидејќи сум изреволтирана од односот на докторот према нас. Не е човечно да не се објасни ништо. Јас од форумов научив толку работи кои треба да ми ги објасни доктор.

На podravka, деара, S.Snezana и 4 други им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Mnogu se nerviram.Mnogu.Ke puknam.I ovq koga go procitav sega kapak na se.Stram da mu e I Gospod da go kazni.Ne sum samo jas,ne e samo zenickata od postot.Veruvajte mnogu se.Kaj nas oseti oti ima pari.Proklet da e.Od vcera sum so lekovi za smiruvanje.Ovoj pat sme unisteni so mm

На S.Snezana, annel и Anna 81 им се допаѓа ова.
  3. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Znaci voopsto da ne pomisluvam na Plodnost. Daj Boze da ne treba da razmisluvam za nigde ama ne znam zosto izgubiv verba vo se. Mene mi stavija embrioncinja jas izleguvam si idam doma i baran drug klinika za 3 in vitro. Moze sum se seknala moze sum sebicna ili ne znam so... Vazno tesko e vo sekoj slucaj ;(

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Nema da komentiram nisto poveke.Ke se povlecam.I vi ja posakuvam seta sreka na svetov,da uspeete vo borbata.Kazete mi samo,vcera ja prekinav terapijata.Za kolku vreme otprilika ke dobijam?

На Anna 81 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Cekaj sega ti imase transfer?Ne te razbiram.Zosto klinika ?

6. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Mene mi dojde posle 5 dena iako se nadevav deka nema...

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Mislis posle neuspesnoto in vitro?

8. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Da. Na 3 Noemvri transfer na zamrznati odmrznati. Prvoto in vitro go pravev 28.06.2015 dve mi stavija dve zamrznavme. Sega gi stavija zamrznatite dve od koi ednoto pojako drugoto slabo i dr. kaza nadevaj se samo na ednoto drugoto e poslabo. Ama prviot pat bev ubedena deka toa e toa i koga ne bidna sega samo 4 dena lezev sega i si rabotam niz doma. A posto sum an boelduvanje i imam vreme za internet baram naredna klinika za sekoj slucaj.

9. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Da

10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Abe aj me zaebavas.Baras druga klinika namesto da se relaksiras I da mislis pozitivno.Mene mi bese 4to in vitro pa nikogas ne pomisliv taka.Ne se glupiraj te molam.Misli deka ovoj pat ke uspees I se ke bide dobro.Baras druga klinika za naredno in vitro a uste ocekuvas rezultati....I jas ko kukla NO COMENT

На bebaa и Anna 81 им се допаѓа ова.
  11. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Da si bidam spremna. :) Duri ne sakam ni test da napravam. Ke napravam doma. Oti toa cekanjeto na testot i koa ke mi soopstat kako da umrel nekoj ne mozam pak da go minam. I koa citam deka i po 3 ili 4 neuspesni in vitra glavata mi e kasa popara. Aj belki ednas nema da sum vo pravo so mislam vaka ama odvnatre mi ide :(

12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Nema na toa spremna ne spremna.Jas vcera bev za krv I do posledno bev sigurna deka ke bide sw dur maz mi ne go donese rezultato I ne mu go vidov liceto bledo...ti ako mislis vaka ic ne odi na in vitro

13. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Off e vaka koa citam se zamisluvam deka jas sum na tvoe mesto odma. Znaci za se mozam da sum optimist ama ovaa tema e tolku ranliva tolku za nigde.. kaj so nikoj ama bas nikoj ne moze nitu da pomogne nitu da tvrdi deka kebide. Izgleda samo Gospod kako rekol. Mnogu mi e zal za site vo taa situacija so sme ama nisto ne moze da se smene. Ke se molime samo...

На S.Snezana, kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  14. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.320
    И јaс бев убеденa декa е успешнo...Стевемилa главатa гoре те мoлaм биди силнa aјде уште еднa шaнсa кaј oвoј дoктoр ,зaслужувaш,сегa кoгa се е пoзнaтo .Те гушкaм мила,штo и дa е тукa сме не те oстaвaм :*

На S.Snezana и stevemila им се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.409
    Допаѓања:
    9.012
    Ne me razbra sto sakam da kazam a ne sakam da se ubeduvam uste pomalku da te nerviram vo ovie teski denovi. Muabetot mi bese deka site ke pocnat postapka ako znaat deka ke se pokrijat finansiski. Uspat sekako ke dobies nesto gratis i toa e ok a toj tase ko sto gledam e seljak nedodelkan taka da od nego ne moze osnovna kultura da se ocekuva. Toj mi se cini misli kreditot kako da go vrati a ne kako uspesno ivf da naprai

На S.Snezana, kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  16. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Samo da prasam ti site 3 pati gi odese vo Plodnost ?

17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Da srcka.Ova sega mi bese voRemedika kaj Petanovski.Iako ne uspesno jas sum prezadovolna.Toj e pred se covek,pa posle eden prekrasen lekar.Nemozeme da gi obvinuvame nie sekogas dr za neuspesnosta no pred se e odnosot.Vo plodnost nikogas nw bi se vratila.A kaj Petanovski sum stom dobijam,da mi zavrsi pa imam kontrola kaj nego.I za sledno in vitro(daj Boze da nemam potreba)bI otisla pak kaj nego

На S.Snezana и Anna 81 им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Taka e mila,taka e.Izvini ako reagirav malku burno

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Toa e mila.Taka trebalo.Moite maki ne zavrsija se uste no zatoa ti bidi mi dobra I uzivaj vo ubavite momenti.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.320
    Кaмo дa мoжеше дa ми се придружиш,ке имaв друштвo ке беше пoинaку,сaмo дa знaеш декa се сoживувaм и јaс сo бoлкaтa.Знaм кoјa е мaкaтa,незнам уште штo треба дa се пoмине зa дa стигнеме дo бебенце нo знaм штo се имaме пoминaтo.Биди силнa и сo уште пoгoлеми сили пaк дa се oбидете,сегa имaш дoктoрoт нa кoј му верувaш кoј гo знaе твoјoт случaј и сигурно ке успееш.Нo зa дa успееш треба дa прoдoлжиш.

На S.Snezana и stevemila им се допаѓа ова.