Мила, дали ова важи за ГАК, јас проверував хормони таму но матичната ми рече дека немало реагенси за АМХ?
A bre Zeno I sto e odgovor na doktori od tri kliniki na makata sto si ja videla so neuspesni ivf care nekoi preporaka sto da pravis nekoj kaza nesto, moze I ubavo ti sovetuvala prijatelkata moze srecata ti e vo stranstvo moze ke se izraduvas tamu so bliznacinja I ke zaboravis na izminative godini, ajde srecno I od mene I od site nas ovde sto pobrzo da kazes ubava vest.
Daa na GAK gi pravev jas AMX ama pred nepolni 2 godini. Zimoska koga sakav da povtoram pak nemaa reagensi za AMX i za estradiol. Sega neznam dali imaat, nekoja od feminkive, ako pravela poskoro neka kaze
Na Gak hormoni pravev vo cetvrtokot ima reagensi. No za Amh ako sakate da ispitate na Gak maticniot treba da vi dade upat za ambulanta pa doktor od tamu da vi dade upat za da ispitate. Tocno i jas pred godina ipol ispitav so upat od maticniot ginekolog no zimava sakav pak i vaka mi kazaa.pa si ispitav na klinicka amh.
Хеллооууу друшки...еве и јас да пишам,не дека сум ве заборавила туку си го пуштив мозочево да ми попасе малце,да се одмори,зошто од септември богами ке рзмислува турбо... Ве читам секако,па еве и јас да пишам за хистеро-лапароскопија-правев на ГАК кај др Тофоски и др Роса,ама пред можда 3 години. Најтопла препорака. Платив некаде околу 2700 ден. Некоја членка праша за кај др Крстевска-исто топла препорака,докторката е супер,кога не се тука Тофоски и Роса за се што ми треба(прегледи,консултации и сл) ,одам кај нејзе.Но овие двајца се незаменливи. Ивф правев можда после 9 месеци зошто таму поминав и 4 инсеминации, па документи за ваучер, па затоа ми се пролонгираше времето. Последнава хистеро во мај (со изваден мал септум) ја правев кај Влатко во Борн пошто лично тој сакаше да види што се случува внатре во матката,инаку пак ке отидев кај Тофоски на ГАК. Платив 24.000. Веднаш следниот циклус направив криотрансфер. Во Чаир немам искуство Зашто на приватно кога можете на државно.Не си ги фрлајте парите за џабе. Инфо: на 1 јули,Тофоски и Роса сеуште беа на одмор,сега се сигурно вратени. Инаку,да си се пофалам,се вакцинирав на 5-ти овој месец со Синовак и еве сум,жива здрава , права,без никакви нус појави... си ја чекам и втората доза, до септември (здравје,го чекам и 3-от ваучер) таман ке поминат 2 месеца да можам на раат да си ја почнам и третата моја ивф постапка од почеток...се надевам и последна✊✊✊ А до тогаш ќе си свиркам и ич уво нема да ме боли за ништо!!!! Витамините сите ги баталив,освен вит Ц од 1000 дневно за имунитет нели, све друго во мирување до септември. Помислив да почнам да се дрогирам(пошто до сега на све внимавав и гледам родив дете),ама си реков ај ке почекам,за тоа има време Не се грижете за ништо друшки мои,што е наше ќе си дојде ако сме упорни и храбри...зошто УПОРНИТЕ И ХРАБРИТЕ СЕКОГАШ УСПЕВААТ !!! ✊✊✊
Браво мила, така треба, само позитива и пушти го мозокот на пасење, животот треба да се живее со полни плуќа и да уживаш во секој момент а што е наше ќе си дојде со време. Ти посакувам убав одмор па од септември да се дружиме интензивно
Хаха, со дрогирањето тука сум некаде и јас. До сега се озбиилно, по пропис, по саат, по се, па ништо. Сега ми е одмор, и јас така си реков и си терам шо ми душа сака. Си врзав во крпче дека природно секако не бива (наспроти убеденоста на др. дека може да биде) и не можам да си наштетам, па си се опуштив со алкохол, со се што ми се сака. Витамините ги заборавив, само фертилимин пијам (као да си створам ред за до септември). Не сум спремна за почнување, не ми се ни мисли па си реков ајде, "удри бригу на весељу" п.с Ништо паметно не напишав, ама да се јавам дека слично се осеќам.. П.п.с тие што од скоро ме знаете, у реалност сум многу озбилна особа Држ'те се, ќе дојде денот за радување за сите
треба да имам среќа на здрав ембрион тоа го велат....сега последно совет да одморам од се ништо да не земам од витамини да одмори организам па вгодина пак да одам на крио трансвер е богами ке размислам прво ке исконтактирам со др во прага и таму ке одам ...море јас ке успеам врерувам оти цел живот сум борец на секое поле (бик во хороскоп)
о отстранува да јас имав голема преграда и супер поминав другата ден се вратив на раб бес никакви болки!
Ко јас да се читам за некои делови со тоа што мојот крио беше пред н.год и сакав малку да помине време но сепак се предомислив и реков пред септември да се 'одморам' па што биде биде ,нека ми ги чуваат ембриончињата..... со нови сили Твинс ќе се израдуваме и ние + @Kris80 @Sienna_MK и да не ги набројувам сите...
Секако ќе се израдуваме, на крај мора да биде добро, а ако не е добро, значи не е крај Иначе @Twins256 права си за дрогирањето Јас со амх 0.5, со дрогирање, едвај една јк и тоа едвај преживе, овој циклус не пиев пола година ништо, ама баш ништо, дури ни с вит па ете се овој циклус две извадени, оплодени, секој ден ме радуваат со убави вести дека се развиваат одлично и за два дена ако даде господ ќе бидат бласти и ќе се замрзнат и шта речи на крај, кога треба да биде ќе биде, само главата горе и без оптеретување
@Bubce38 @Kris80 девојки, кога пиевте кломифен, дали чувствувавте нешто? Пр. боцкање во јајник, матка? Јас ништо не чувствувам. Како ништо да не се случува. Кога сум се боцкала со Фостимон или Гонал, имало боцкање, подуеност на стомакот кога се издвојувал фоликул. Денес е 5ти ден од кломифенот……рано ми е или не делува?
Така е друшка,животот е еден!!! Ја со фертилимин ке почнам после одморов...така беше и предходно,пиев месец и пол,па извадивме 6 јк,од кои 4 супер се оплодија..е сега што не успев да ги задржам,тоа е друго два... По колку пиеш дневно? Јас тогаш пиев 2х2..сега не знам.Влатко ми рече ништо да не пијам, ни јас ни мм,ама јас на своја рака ке ги пијам пошто сум со пцос и од нив нема штета..и мажето ке го појачам малце со нешто...
I jas nisto ne cuvstvuvav koga piev clomifen ,duri posleden pat koga piev doktorot mi rece veke tebe ne ti deluva clomifenot ....
Право да ти кажам јас никогаш не барам симптоми, незнам да ти кажам ама мислам дека ништо не чувствував. Немој да се оптеретуваш со тоа. А нешто друго ќе ти дадат??
Еее бравооо мааа!!! Ете видиш,што помалку грижи и внимавање,резз е подобар. Јас последиов пат не фолни , б12 метилирани,не Е вит,селени,чуда врагови ....ни имплантација немаше.Кога ги исптав фолната и б12 вредностите до плафон ми беа..дамла ме удри.Сега ништо од тоа,само фертилимин за јк,колку да не бидам без ич..пошто немам веќе зимница,морам од почеток да печам,да лупам,да пржам...да имам за следната зима де....а знаеш колку труд треба во тоа...