Те читам сабајлево, и искрено ми го разубави денот. Ваква позитива не поткрева сите, фала ти за тоа, иако не се знаеме.
Не знам за друго. После ехото би требало да ми каже. Нестрплива сум. Тебе ти дадоа друго со кломифен или после него?
Zeni sakav da ve prasam vaseto iskustvo poslem ivf . Deneska mi e 9 den od transferot ,vcera mi se kaci temperatura 37 .7, jaka glavobolka i bolki bo gradite isto kako da sum pred dobivanje ... sakam da napravam domasen test za brem.No se plasam a za b hcg ima vreme ..... ve molam kazatemi vaseto iskustvo ....pozdrav
Во Ремедика сум. Со кломифен мислам дека е благо стимулиран процес, не е чисто природен. Трите мериоферта ги боцкаше 3 дена по еден? На кој ден од циклус ти беше пункцијата?
Kriss со среќа мила, многи ми е мило @Twins256 царица си!!! Обожавај ја твојата позитива Господ да ни ги испилни срцата на сите до една
Мене ми рече двапати по едно, ама јас досега почесто едната доза обично попладне, ја заборавав, па сега се учам малце на дисциплина , се трудам да се потсеќам на време. *
Го смени Поповиќ, а? Ништо, ама баш ништо не сум осеќала од кломифенот. Додуша него само за иуи го имам пиено. И еднаш пред пункција, но за жал не добивме јк со него, иако тогаш бевме додале и некој мерионал
Рано е за домашен. Може си бремена, ама на домашниот да не ти покаже. B hcg ќе ти покаже. Во крвта има поголема концентрација на хормонот.
Женски хелоу. После првото неуспешно ивф, ред е за собирање документи за втор ваучер. Е сега имам неколку прашања. Знам дека ХСГ важи истото,а брисеви, хормони, крвна слика, инфективен скрининг за двајцата и 4Д не треба да се постари од шест месеци и пап не постар од една година. Ме интересира: 1. Дали треба да ги доставиме повторно претходните инсеминации или не? 2. Дали треба извештајот од претходниот трансфер ( некој вика да некој не, па некој што знае од скоро)? 3. Дали треба само еден спермограм? 4. Дали повторно венчаница треба? 5. Денес (недела) ми се паѓа трет ден од циклус, па дали е проблем ако утре проверам хормони или треба стриктно на трет ден? Овие прашања се веќе поставувани само ме интересираат мислења од скоро. Ви благодарам и ви посакувам оваа година сите да успееме!
Среќно нека е . Инсеминации не треба. Мислам дека немаш штета ако доставиш извештај од трансфер Спермограм еден да понов. Венчаница не треба. Хормони можеш и на 4 ден да провериш.
1.Не 2. Поднеси си си го за секој случај. 3. Два спермограми, едниот Не постар од година дена. 4.Не 5. Можеш и утре да испиташ хормони ( од 2 до 5 ден се испитуваат)
@marijamarkoska @Bubce38 Фала многу женски на одговорите! Дали досега некој го одбиле за втор ваучер?
Pa ako gi ispolnuvas site uslovi ne bi trebalo, moze da samo da ti pobaraat da dostavis nekoj dokument ako ti fali. Jas site tri gi iskoristiv i ne mi napravija nikakov problem za nisto, ti posakuvam uspesna postapka
Devojki jas sakam da prasam, kako ide procedurata so zamrznati embrioni? Ke saka nemoja da mi onjasni ne sum pravela fo sega transver so zamrznati embrioni. Ima vrska dolg i kratok protokol? Vcera edna prijstelka pravela transver so zamrznati embrioni i mi rece idela so dolg protokol nekako me zacude za ova, sto znam..... neznaev deka i za transver imalo kratok i dolg protokol