Јас имав два трансвери со замрзнати. Првиот почнавме на 5 ден со естрофем а после овулација со аспирин, добрестон, фолна + витамини. Вториот трансвер еден месец пиев циклопригинова па од наредниот циклус од 5 ден естрофем а после овулација клексани, пролутекс, аспирин, фолна и витамини.
Jas sega ke pravam transfer so zamrznati, i jas ne sum zapoznaena mnogu kako odi ova procedura no po toa sto go pisa Kateruna jas sum so ova vtoroto, pocnavme so cikloprogynova pa posle bockanje so triptofem i sega sum na estrofem... izgleda ova e dolg protokol ne sum sigurna, dali imase uspesen transfer so vtoroto??
И јас не сум чувствувала боцкање од кломифен. Мислам и дека секој пат различно чувствуввам, не грижи се, не значи дека не делува
И јас не разбирам дали има краток и долг протокол за со замрзнати, двата трансвери ми се кај различни др и ми немаат спомнато такво нешто. Инаку за жал и вториот трансвер е неуспешен.
Dolg I kratok protokol nemas na kriotransfer toa samo na stimulacii koga Imas pred punkcija koga fakticki I nemas embrioni nego stimulacii punkcija pa.posle embrioni.Na kriotransfer Imas na priroden ciklus na delumno modificiran I na modificiran. Koga Imas delukno modificiran I modififcairan ke kazat clenkite idat so poslabi Ili pojako stimulacii od tip na klomifen letrazol, Ili pak pojako so bockanje nekoj od inekciite jas Bev so priroden I za toa ke ti kazam Kako bese. Mi kaza doktor ke sledime hormoni I na koj ciklus ke se pogodi dobri hormoni na 2 den E2 I progesteron ideme I taka bese proveriv dobri bea si piev samo folna koga na eho mi vide vodecki folikul mi vkluci kleksan posle ovulacija I ona bese prirodno bez stop inekcija vkluci me aspirin I utrogestan I dekortin za 5 Dena od ovulacija mi bese transfer, za razlika od prvo ivf mi vklucija atosiban za grcevi horiomin od 1500 I dijazepam.pred da odam vo sala Bev vo wc mi kazaa polna besika ama ne prepolna I koga mi vratija embrionce mi se idea duri posle sat vreme. Posle si prodilziv terapija do beta so dekortin prekinav posle prvo eho drugoto si zimam I sega sum 10 nedela.
Со вагинално. Без оглед како е настаната бременоста, дали по природен пат или со вонтелесно До 13 недела е со вагинално ехо.
Denes mi se sluci nesto uzasno , bev na vtor ultrazvuk8+2 sum no srceto na moeto bebe prestanalo da cuka... isto kako moeto da prestana....ne se izdrzuva. Se raduvavme prvo invitro supesno zostooo.. bog ne e praveden
Of ista bev so prvoto ivf, srekjna deka sum uspeala od prv pat, na pregledot vo 8ma nedela doktorkata vika top e si napreduva kako za vo 9ta, a jas go gledam i prosto gledam deka ne e zivo poveke, simptomite gi izgubiv site, od tamu pravo kaj maticniot mu vikam ne mi objasnuvaj ne mi zboruvaj samo kazi mi deka nema srceva akcija i da si odam....me pogledna i mi reche za zal vo pravo si, nema! Me iscistija posle 2 dena vo sistina so vakum, si go zemav vo sterilna chasa i si go odnesov vo manu, mi stignaa rezultatite deka bilo so sindrom, eve me sega treto ivf 23 nedela sum, so Gospod napred da bide se dobro do kraj, prirodna selekcija e toa, moze ne bilo kako shto treba pa teloto samo go isfrlilo, nemojte da se razocaruvate, toa ne bilo vasheto bebce, ke dojde vashata srekja koga e pishan denot.
Taka bilo pisano znam no ke treba mnogu vreme da pomine ovaa bolka...Nikogas nema na celo da pomine ...Se sto ni preostanuva e nadezta...Si zboram sama so sebe kolku sttasni reboti preziveav poslednata godina sto ne se za ovaa tema , zosto sega vaka zosto...Zosta toa bebe ne bese pisano da se rodi, da go gusnam , da go pomirisam...Vremeto ke gi zaleci ranite, no nema i da gi zarasne
Devojki sakam da ve prasam dali od utrogestanot na vas vi kako kafen iscedok? Ili deka jas treba da dobijam sega pa kako spoting imam taka sekogas pred da dobijam. Inace kupiv test od apteka ama strav mi e da go napravam 12 den mi e od transver
I ne se lutite na Boga, ako ste hristijanka i veruvate vo nego, ako se molite i vo molitvata velite neka bide voljata tvoja kako na neboto taka i na zemjata togas ne se lutite i ostavete da bide voljata negova, samo veruvajte vo nego i chudo ke se sluci! Vo nieden moment nemojte da se posomnevate vo nego, sekoe zosto ima zatoa shto!....mozebi ova se slucilo za da se izbegne pogolemo zlo i tragedija, ke dojde zdravo, pravo bebce koe shto ke uspee i ke se bori, jas taka si velev togas, toa ne e moe bebe, toa ne e moj borec, se otkaza, se predade, nesaka da dishi i da zivee, ne mi treba, ke dojde pobednik eden den moj, nekoj shto ke uspee posle 10 godini, edno shto ke pokaze i dokaze deka mozelo da bide i da uspee, se nadevam ova sega e toa, deka ke bide pobednichka moja i go molam Gospod shto pobrgu da uspeete pak i da vidite deka Gospod e tuka i gi slusha nashite molitvi i ke vi gi napolni rachinjata so srekja! Denes e golem praznik, sekoe losho za dobro e! Ke dojde denot za site nas!