Telenoveka dusicke te molam bidi jaka, gospod pravi se so pricina i jas nekogss istoto go pomisluvam, zosto gospode si tolku nepravede, ama pa i si vikam aj sekoe loso za dkbro e, veruvaj eden den, sto e nase ke dojde
Premnogu veruvam vo boga i se molev. Mozebi taka trebalo da bide da se izbegne pogolemo zlo kako sto velis. Ke dade gospod i bebe na site no pred se neka dade trpenie
Главата горе жено,така требало да биде.Повеќето што сме тука сме го поминале ова берем еднаш ,јас два пати. Болеше,но само тој ден. Денес плачи,но од утре веќе не.Од утре,нова ТИ,нова битка,ново бебе. Не дозволувај депресијата да ти го помати паметот,чувај си го,ќе ти треба за понатаму. Кога веќе играш главна улога во оваа приказна наречена ИВФ,мораш да бидеш спремна на неуспех и тоа јако храбро да го поднесеш. Зошто во сите приказни со хепи енд, на крајот,главната улога станува хероина. Е тоа си ти,јас, СИТЕ НИЕ ТУКА.... Биди си сама режисер на твојата сопствена приказна со хепи енд и напиши си во сценариото : НА КРАЈ, ЈАС ЌЕ УСПЕАМ... А крајот е тука некаде,биди трпелива!!! ✊✊✊❤️❤️❤️
Sosema si vo pravo napomos densniot praznik na site nas ovde I koi se vo postapka I koi se bremeni, gospod e golem I si ima plan za sekogo I kako sto vikas voljata e negova sekogas I za se kaj nas treba Samo trpenie spasenie verba molitva I blagodarnost za ona sto imame I za ona sto ni doadja porano Ili podocna.
Zeno od utre nova borba ti poraboti na sebe I te ceka tvoja bebka naskoro da te izraduva.Mislam deka rece ti vovele eurotiroks posle beta ako dobro se secavam, sea otidi si kaj dobar endokrinolog I ispitaj si ubavo tiroidnata ako treba terapija kak nego ginekolozite I ne se bas najkompwtenti za tiroidnata, I trombofilii I antitela vidi ako nemas ispitano da ti dadat I za toa terapija ako treba I pred I za vreme na bremenost, za sekoj slucaj napravi si I TORCH ako se pojavil nedaj boze nekoj virus I za toa da go resis I spremna vo novi pobedi.
Ke ispitam se obavezno i doktorkata kaza deka treba da se napravat ispituvanja. Izlegov malku da prosetam se smiriv malku i telefonski razgovarav so mojot psiholog prijatel. Dobro sum kolku sto mozam da bidam no ke bidam podobro.MORAM. Borbata prodolzuva. Vo zivotot site imame padovi i pobedi . Site ke si nacekame .Nema da dozvolam da me prokupiraat negativnite misli. Si trebam sama na sebe , mu trebam na mojot prekrasen soprug, i trebam na mojata familija. Se ke bide dobro site sto sme padnale eden den ke ja zavrsime borbata so pobeda
Ete i jas da se prijavam odlozhen e mojot transfer poradi cista 3 cm ne prsnala, zosto sekogas mi izleguva nesto na patot samo sto ke trgnat rabotite na dobro abe moraaa da pukne nesto kaj mene....zosto zosto se umoriv veke ke treba sega terapia pa ? Dali ke pukne...
Jas imav cista, msticnata mi dade primulot nor midlam bea i vedas mi pukna nareden mesec koga otidov na kontrola veke nisto nemav. Ne se sekiraj ke se sredi, ke bide ok
kakva cista bese? folikulna cista? ako e od folikulnite ke pukne sledniot ciklus.. ne ti treba ni terapija za toa
Ne mi kaza kakva e samo deka e 3 cm i moze da ni prai problem i deka e na leviot jajnik mi dade terapia od 21 da pocnam da piam 10 dena... pa zdravje sledniot mesec ke praime ako pukne, a se bockav se otruv veke se apcinja so inekcii i na kraj odlozhuvanje lele Gospod da ni pomogne
Ајде ве молам држете се до темата. Последните мислења се избришани, темава е и така доста чувствителна, можете малку да ги одберете зборовите.
Со лесно мила до крајот. Дали ви го кажаа полот? Само нека си напредува, па да дојде денот и за гушкање
Девојки, дали се имате сретнато со голема разлика во резултатите од спермограмите и на што се должи тоа? Еден спермограм е направен приватно, другиот на Гак со разлика од 3 месеци и да напоменам дека ништо додатно сопругот не правеше и не пиеше, се нормално како до сега. Сомнителен ми е резултатот од Гак поточно.
Mozno e da ne se tocni bas od Gak jas ne vo taa oblast vo duga imav sosem pogresni rezulati od Gak za na kraj tie od privatno mi bea tocni
Ние денеска правевме спермограм од Систина поради поднесување на документи за ваучер направивме приватно, на 20 јули имаме закажано на ГАК за втор спермограм, па ќе ти кажам дали има разлика во резултатот што ќе го земеме
Фала мила, побрзо кај сите. Полот преку неинванзивен, кој не знам дали ќе го правам, или за 2-3 недели на ехо.