Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    Sekoj e zadovolen tamu kade sto go postignal uspehot. Za sistina mozam isto i jas kniga da napisam, ne sum zadovolna voopsto od celata bolnica, masina za perenje pari, toa mozam da kazam. Momentalno sum vo Newborn i sum prezadovolna i od doktorot i od sestrite, bez razlika kakov i da bide ishodot, zasega ne bi ja menuvala klinikata.

На Meckicja, Gocim, princessp и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745

Читав многу за квалитетот на ембрионите, се консултирав и со Трајковски и со Валентина С.
    Уствари они на изглед можат да бидат лепотици, а сепак да имаат хромозомски абнормалности.
    Вооедно има ембриони кои на изглед не изгледаат така добро и се оценети со послаб квалитет, но истите се хромозомски исправни и од нив се раѓаат прекрасни бебенца, нешто налик твоето ❤

На Gocim, princessp и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  3. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    Maya istoto mislenje go delam so tebe za sistina, mene Adamovska za malku ke me ubedese deka moite jajce kletki ne se ok. 3 neuspesni invitra imav kaj nea. Od moe edno voopsto nemase transver, a mi izvadija 16 jk i mi rece deka ne bile ok. Kakca trauma pretrlev samo eden godpod znae.

На Mihaela123456, Meckicja, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. YasMazza

YasMazza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2018
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    38
    Во Букурешт не испитуваат девојки, или ГАК или приватно. Само не Имбус медика, за ваучер не го признаваат резултатот.

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Potpolno se soglasuvam so tebe za Sistina. Mene dva transferi po red skroz mi utnuvaat, na skroz po kniga dobri hormoni, od dijagnozi samo sum hashimoto so normalno tsh i homozigot, za dvete sum pokriena so terapii. Ednostavno ne mozam da dobijam odgovor od embrilozite za kvalitetot na embrionite, pisuva samo stadium morula na 4 den. Planiram da gi posetam i jas Plodnost, a sekako se konsultiram i tuka vo Svajcarija. Se cudea tuka kako moze da nema implantacija na tolku normalni hormoni. Znaci devojki ako izgubite doveba, menuvajte klinika.
    Tebe mila cestitki za bebceto, uzivajte :inlove:

На Meckicja, Alex*, Kris80 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    Strasno i zalosno e da se nema konkreten odgovor za tolkava brojka na j. K.
    Znachi si igraat so nashata maka
    Vrakaat radi reda sto se vika samo da se izvrsi transfer.
    Za oploduvanje nikoj ne snosi odgovornost.
    Neznaenje li e
    Neiskustvo
    Biznis :envy:

На Blondie715 и Marija_b им се допаѓа ова.
  7. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    Pa iskreno da ti kazam, kaj mnogu doktpri bev na razgovor i ja kazsv sluckata, a i oni ja vidoa cela moja istorija se cudea, duri eden od doktorite i mi rece. Svojata sopstvena jajce kletka ke te nateraat da si ja platis, se e toa biznis, a vo Newborn od 8 jk 7 imav oplodeni so dobar kvalitet, eve razlika, tamu 3 invitra i se ne mi bea ok embrionite, zs sum imalaodi jk. Neznam sto da kazam. Greota e sto si igraat so nasata maka.

На Мишел* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BelataMasai

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    Bash taka
    Nemash odgovor sto se slucilo so 13j.k
    Brojka e toa
    Za razlika eve od new born kade sto mislam e ok od tolku izvadeni tolku oplodeni.
    Zalosno e ova sto ni se slucuva i sto posle neuspesno invitro dr samo krevaat ramenici.
    Iskreno mislam deka dr sakaat polesni slucaevi za da gi furaat po ista shema site.
    Kaj dve tri neuspesni ivf neznaat sto da napravat

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    16 jk vo sistina ne mi bile kvalitetni niedna. Nikakov odgovor ne mi dade, nit pa se potrudi da mi smeni terapija, nikako ne sakase, za site 3 invitra se isto terase. Vo Newborn sosem razlicna terapija, kskov i da e ishodot jas sum zadovolna od bolnicata.

На Мишел*, NoraMK и BelataMasai им се допаѓа ова.
  10. BelataMasai

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    A koj se embriolozi vo sistina?
    Na forumov nemam nisto prochitano za niv niti pak sum gi slusala ividela na nekoj od webinarive

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.968
    Затоа после има други испитувања кои се прават во бременост: скрининг, приска, пренаталните, амнио. Исто мислам и јас, дека може да успее ембрионче кое нема висока оценка, баш поради тоа, дека може покасно да се развие убаво. Кој го знае што треба, затоа идеме степ бај степ, прво квалитетни јк и сперма, па оплодување, па имплантација, па правилен развој. Технички, го тестираме ембриончето во развој. И се надеваме дека ќе испадне се најдобро на крај.

На Alex*, JanaDarling, Лаленцет и 3 други им се допаѓа ова.
  12. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    962
    Допаѓања:
    839
    дали има некоја членка да сподели искуство,што почнала со терапија со долг протокол, измеѓу примање на двете дози вакцина..што мислите дали е подобро да се чека.

13. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    Poim nemam koj se ebriolozi, samo ednas dojde vo sobata kaj sto lezev bese postara zena i mi kaza, deka ne mi se jk ok imsle nekoja debela obvivka, ne ja razbrav bas sto mi zboruvase i onaka cela vo magla bev od anestezijata

14. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Јас сум кај Лазаревски, два неуспешни трансфери се спремам за 3 со замрзнати. Зависи што очекуваш од докторот. Ако очекуваш некој што ќе ти збори, што ќе ти биде пријателски настроен или ќе те теши ако не успеете, тоа нема да го добиеш кај Лазаревски. Од друга страна, човекот е стручен и си ја знае работата. Систина како и секоја друга болница имаат премногу пациенти така да ќе се осеќаш како на лента, ако тоа ти пречи и стручноста на докторот не ти е доволна барај друг избор. Најдобро е да си закажеш консултација со повеќе доктори и да почнеш онаму кај што ќе си кликнеш. Членките тука се најголем број презадоволни од Трајковски а ја на пример многу лошо поминав кај него. Така да правила нема, еден најдобар за сите нема. Најдобро слушај си се себе си.
    Ти посакувам успех кај и да одлучиш да одиш.

Може Стефан ти станал куќен пријател ама не заборавај дека ембрионот кој ти е сега бебче ти го направил оној ембриологот од Систина што не си го видела :D Така да можеби малце претеруваш со хејтање?
    Второ, ако навистина Лазаревски така ти рекол, тоа е многу непријатно и непрофесионално, и извини ама ако сум искрена јас не верувам дека он може да изговори такво нешто. Не личи на него скроз, и плус му оди на штета да ти земе пари за уште еден трансфер. Ако ембриончето било толку лошо немале воошто да го замрзнат. Така да во твојата приказна малце деталиве не ми се совпаѓаат. Секако, не сум била на твое место и ти сама знаеш низ што си поминала. Ама реално гледано бебето што го имаш е во голема мера заслуга на Боби и ембриологот во Систина, и ако не од осет спрема други членки што се кај него, барем поради тоа воздржи се од плукање...

На Mihaela123456, Bebuli, ladystardust и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.695
    Допаѓања:
    175.401
    Еден од ембриолозите е Бобан.
    Чудно ми е за Бобан да слушнам лош збор, никако не можам да поверувам дека може да му се најде маана на тој човек.
    Нит во стручност нит во однос.
    Големо човечиште е тој.

Ги запознав скоро сите ембриолози, буквално од секоја клиника.
    Не оти успеав у Систина , ама навистина никого не можам да го ставам пред Бобан.

Мое мислење, нормално:)

На Bebuli, Alex*, NNA и 7 други им се допаѓа ова.
  16. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.649
    Мислам дека веќе станува дискутабилно да збориме за успешноста кај некој доктор, секој ќе си го фали оној кај кого успеал и тоа е факт, така да на оваа тема му нема крај, џабе да збориме.
    Подобро секој лично нека си види и нека си одлучи, да не се запалшуваме и да не го расипуваме впечаток за некои доктори кај кои се нашите другарки во моментот.
    Сите ќе успееме, тоа е дефинитивно!!!

На IRBBB, zverkica, Martka и 14 други им се допаѓа ова.
  17. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Баш така. Еве конкретно од Владимир јас не сум воодушевена како многу тука што се, но сега за сега не планирам кај друг да одам. Се си е индивидуално, треба да се склопат коцките. Господ за сите има план.

На Alex*, lia22, VirgoStar и 3 други им се допаѓа ова.
  18. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.082
    Nikogas ne mi bese pod 2.Sekogas ili 5 ili 6 pa do 7

19. rozeta - roze

rozeta - roze Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    176
    Bubce se soglasuvam so tvoeto mislenje. Sekoj zbor kazan za Boban e malku. Sekogas bil tuka da pruzi raka da pomogne da dade sovet i podrska. Moe misleenje i iskustvo.

На Bebuli и Alex* им се допаѓа ова.
  20. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.595
    Допаѓања:
    2.574
    Еве јас сум со слична приказна. 5г обиди, хистеро и лапаро, извадена лева туба десна као демек функционална, извадрн субсептум, полип. Машки фактор немавме. 1ивф систина Лазаревски успешно. Ембриолог Снежана се ми објасни. Имавме 5 бластоцисти на 5 ден од кои 2 замрзнавме 1 ставивме 2 не беа добри. 1 успешно. Некогаш не е се и до док треба се да се поклопи. Со среќа.

На Kris80, NNA, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.