1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

241 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

186 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

55 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

18 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

96 глас(а)
    6,0%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

74 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

105 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

101 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

290 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

7 глас(а)
    0,4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

255 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

28 глас(а)
    1,8%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,5%
  15. ГАК (Сите доктори)

42 глас(а)
    2,6%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,6%
  1. annel

annel Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    428
    Jas bev na ista maka kako tebe so prvoto dete, mi napravija transfer lezev nekolku dena i posle od nekade mi dojde deka ne sum bremena i si prodolziv naj normalno so zivotot no bez pogolemi napori. Koga dojde vreme za test ne napraviv na 12den od transfer bidejki ne sakav kako so vikas uste edno golemo razocaruvanje i pred vreme si placev i cekav da dobijam. Bidejki bev preku fondot biologot od plodnost sekoj den mi zvonese da napravam test bidejki trebalo da prijavat vo fondot, uspesno ili ne uspesno. E na 18den ili koj i da bese od transfer koga pod prisila od site go napraviv testot ne otidov po rezultatot za da ne placam tamu vo labaratorija da ne se brukam go prativ mazot mi, i bese vistinski sok , testot bese pozitiven. Zatoa mala doza na somnicavost ne smeta, podobro taka, posle posrekna , otkolku predvreme da si gradis sonista posle da ti se srusat.

На @nn@, Anna 81, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Pozitivno zavrsi :)

На Anna 81, stevemila и annel им се допаѓа ова.
  3. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Jas za mojata prva bremenost koja za zal bese vonmatericna kaj TASE pravev laparaskopija i se bese vo red mi kaza deka mi gi iscistil kanalite se dodeka po nekolku meseci ne ostanav pak bremena i vo skopje mi kazaa deka edna tuba nemam izvadena mi bila a jas pojma nemav

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ауууу

На Anna 81, stevemila и S.Snezana им се допаѓа ова.
  5. annel

annel Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    428
    Bozeeeeee e ova go nemav slusnato, leleeeeee , i objasnuvanje pobara od nego?bog da cuva, ccccccccc

На bibiiii, stevemila и S.Snezana им се допаѓа ова.
  6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    4.585
    За ова во затвор може да лежи,страшно :О

На bibiiii, stevemila и S.Snezana им се допаѓа ова.
  7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Koga se sluci vtorata bremenos jas pak bev kaj nego me vide na eho i veli pak si vonmatericno sega na drugata strana ke mora pak laparaskopija da se odstranat DVATA kanali ama ke pocekame dva dena jas drugiot den pojdov skopje i PRVO BEV BREMENA VO MATKATA IMAM SLIKA OD EHOTO VTORO EDEN KANAL NEMAV drugiot den pojdovme pak kaj nego bez daz da kaxime deka bev sk i me vide da eho i potvrdi deka sum vonmatericno i me zakaza za operacija za drugiot den od sabajle ama ne mi dade nikakov dokument za dokas za toa sto go zboruva si zaminavme prosto vo neveruvanje kolku treba da si necovek za vakvo nesto da napraviz. Nemozev da go tuzam zatoa sto od laparaskopijata imav dokumenti na niv na latinski si piselo deka ja izvadil tubata. I taa bremenost zavrsi so spontan po tolku stres.samo gospod da ne cuva vo kakvi race ke padnime

На Anna 81 и stevemila им се допаѓа ова.
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Leleee shto se se iznacitav... c cc cc... Gospod da ne cuva vo kakvi kandzi ke padneme :x:x:x

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.620
    Абеееее овој "доктор" дали е нормален????
    Споделувајте вакви работи, за да се прошири и никој да не му стапне во тоа болницата!!! Брука!
    После се чудиме за случкава пред некој ден во државна, па овој Битолскиов, не би го промашила, жими мајка!
    Аууууу се испотресов! Каква гнаса! Гној!

На annel, blueberry93, S.Snezana и 3 други им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Jas da sum ke mu ja zapalam bolnicata.E za ova zborev celo vreme za Plodnost.Za alcnosta za pari Makar da se raboti I za zivot.A ne deka in vitrata kaj nego mi bea neuspesni.Otvarajte oci kaj ke odlucite ova e strasna rabota so se desavq.Jas koga bev na transfer ovoj pat imase zena od struga.Isto bila prethodno u Plodnost.Zamislete posle punkcijata ja zaboravile gore u soba.Oti se spremale ke imale nekoja proslava za sestrite.Vika so igla vo raka i so bolki bev ostavena sama na sebe.

На S.Snezana, Anna 81 и Amorce2 им се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    4.585
    Смеа ли после трансферов барем едно кафе да пијам литичко:$ Тешко одам по голема нужда бе кафе

На kukla21 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  12. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.620
    @bebaa смееш, слободно напиј се. Јас си пиев и после трансфер и цела бременост.

На blessed2, kukla21 и bebaa им се допаѓа ова.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Isto i mene. Zaradi hiperstimulacijata imav sigurno plus 5 merenja na folikuli i pregledi od onie sto gi pokriva i predvideni se od fondot. Nisto od toa ne mi bese naplateno. Isto i so hormonskite ispituvanja. Estadriolot morase da se znae tocno vo sokoe vreme zaradi kontrola nad sostojbata, seto bese besplatno. A najsilen vpecatok mi ostavi gestot so stop inekcijata. Doktorot sugerirase na druga inekcija a ne onaa sto ja pokriva fondot, mnogu poskapa, i za da nema nedorazbiranje, mi ja dade vo race pregnilot i mi rece: Nemoj da mislis deka nekoj saka da pravi biznis ili da ne ti go dade toa sto ti sleduva, eve ja, tvoja e, no ako imas moznost stavi si ja drugata. Kako ke odlucis taka napravi, do denes inekcijata si stoi doma ne otvorena.

На stevemila, S.Snezana, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    4.585
    Точно исто и јас дури сум приметила дека гледаат што помалку пари да ти земат,и се што може ти викаат на државно ,а често и помалку ми наплатиле.Него друго сакав да прашам.Што се случува со вториот ембрион што не се фатил ,каде оди тој кога имаш два,ако нема крварење а се фатил само еден?Ме интересира дали мора да имам крварење за да знам дека НЕДАЈ БОЖЕ не се фатил,без да направам тест

Последна измена: 11 ноември 2015
    На stevemila, Natasa. P и Anna 81 им се допаѓа ова.
  15. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    :) Ohoo kolki ubavo. Jas deka ovoj pat nemav punkcija i ne sum zamrlusena od anestezija duri i zaboravam deka imam vo mene embrionce. Vcera mu se javiv ma doktorot da mu kazam deka mi lupa srceto malku poveke navecer vika ne smeam da ti prekinam nisto od lekarstvata ke go ispustime plodot. A jas pak vo glavata si vikam abe koj plod nemam nikakvi simptomi. I sega od vcera malku gradite pocnaa da me bolat ama epten malku. I jas mislam samo doma da si napraam test cisto radi lekarstvata a ivoj pat sum na privatno nema da go izvestuvaat fondot. Daj boze da ja imam tvojata sreka :*

На annel, stevemila и S.Snezana им се допаѓа ова.
  16. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Ako odev na prv pregled vo Plodnost znaci uste operacii ke me pravese toj dr " Mesar".Posle 9 meseci od svadbata gledam nema bebe i otidov vo Remedika na pregled cisto da vidam. Edna mlada doktorka Afrodita od prva kaza deka imam hidrosalpinx odnsono desnata tuba e prosirena i polna voda i mora da se otstrani. Vo privatnite ovoj zafat cinese 90 000 den. Otidov vo drzavna kaj dr. Tofovski i sum zadovolna za 2300den laparoskopski mi ja otstrani tubata bidejki ne mozela da se sanira. Ama vo otpusniot list isto i on mi kaza deka i levata e so mnogu malo prosiruvanje no ne e ostetena i zatoa ne ja izvadil. I kaj nas najverojatno e toa problemot sto po priroden pat ne saka. A vo Sistina dr mi vika trebalo i levata da ja otstrani i pravo na in vitro. Iako malku bila prosirena pa ne sakam da ja vadat oti sepak postoi mala sansa i za po priroden pat da se zabremeni. A ne pa zdrava tuba da ti izvadat

На stevemila и S.Snezana им се допаѓа ова.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    4.585
    Мене градите уште пред пункција почнаа да ме болат,а стомакот веке мн малце ме боли кога се првртувам во кревет,и сега дури се грижев зошто ме боли сега мк е мисла зошто прекина да ме боли.И тоа наеднаш прекина,вчера имав еден јак грч како да ме пресече некој на матката и дебелото црево,кратко траеше и прекина,и толку сега не ме боли стомак.Чудно.Инаку јас највеке лежам ама пак си станувам.Вчера ми стаса нарачката на пердињата за во спална и си ги пуштив во машина,нормално тежина не кревам,мажот ми мие садови готвеше и метеше со правосмукалка,и замислете призна оти не било лесно да си жена :).

На annel, stevemila, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Muabetot mi bese vo drzavna se resiv si vikav tie 90 000 ke gi dadam za in vitro poarno otkolku za opercijata sega. I stvarno dobro pominav i dr.za 2300 den pa ispadna covek i napravi se kako so treba.

На stevemila, S.Snezana и bebaa им се допаѓа ова.
  19. Anna 81

Anna 81 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    191
    Mene prviot pat deka bese so nezamrznati i neli cel mesec se bockas gradite mi bea tapan uste pred transferot i posle 10 dena mi popustija. Ama ovoj pat nemam nisto od bockanje estrofem pijam i vit i ne me bolea pocnaa od vcera. Ama vtoriot den imavme majstori stanav da gi nadgledam nekoe vreme peralni pustam sekoj den maz mi gi diga alistata i si vikam prviot pat lezev celi 13 dena majka mi dojde na gosyi ne mi dade da mrdnam vo krevet jadev. Pa bese neuspesno a jas kaciv 5 kg celi. I zatoa ne mozam sega taka.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    4.585
    Па и докторот ми рече не стрикно да лежам,туку два три дена одмарање,а после без форсирање и тешки работи.Знам за случај после ивф женава на работа отишла оти незнам кое по ред и било и го направила ради реда,па успешно излезе.

На Pacient srna, stevemila, Natasa. P и 2 други им се допаѓа ова.