Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Mislam prvo zavrsi so vakcinata, pa posle teraj si ivf. Ili obratno, zavrsi so ivf. Dvete tie raboti jas ne bi gi mesala
    Jas se vakcinirav, pomina mesec dena od vtora doza, pa posle pravev cryo transfer. Nemav loso iskustvo so vakcinata

Последна измена: 15 јули 2021
    На tina2018, NoraMK и VirgoStar им се допаѓа ова.
  2. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Ако мислиш ма ИНДУС медика-не е точно.
    Јас добив втор ваучер со резз од кај нив и еден од Букурешт и еве сега чекам трет со истиот тој резз од Индус медика.
    Тоа е приватна лабораторија како и сите други,ништо различно.

На Knizhevnik11 и princess5 им се допаѓа ова.
  3. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Девојки, кој доктор од 8ми Септември ви препишуваше Клексани? Да не чекам термин за на трансфузиологија.

4. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Исто мислам дека Индус Медика не е ништо полоша од останатите кои важат за реномирани. Ние добивме сосема спротивни спермограми во Њуборн и Систина и објаснувањето е дека користат различни мерни скали, вкупен број на сперматозоиди на едниот 20 на другиот 120. И те како има разлика. Уште не си ја знаеме точната дијагноза.

На NoraMK и VirgoStar им се допаѓа ова.
  5. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    za vreme na stimulaciii ti bil tolku i koga primashe hormoni ??? ili pak normalno bez nishto mereshe i ti beshe tolku ???

6. Iris123

Iris123 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki, pred nekoja nedela pravevme spermogram i dijagnoza e asthenoteratozoospermia. Inaku 5 godini imame nezastiteni odnosi i duri sega se odlucivme za Invitro. Doktorot vo Sistina mi kaza deka so ovoj rezultat nema da mozam da dobijam vaucher i ke mi trebaat vrski vo fond za vaucher. Negov sovet e da pravam nekolku inseminacii pred da podnesam dokumenti. Pa me interesira, dali so ovaa dijagnoza e mozno da se dobie vaucher. Sakam da izbegnam inseminacii, zasto po se ona sto go citavi tuka na forumov i po drugi sajtovi e deka so inseminacii nema uspeh i samo se prolongira celata procedura. Mislam deka gi imam site dokumenti spremeno, cekam samo uste eden mesec da pomine za da napravime vtor spermogram i isto cekam rezultati od PAP test. Da napomenam uste deka i jas nemam dominanten folikul, vcera pravev eho i imam 7-8 folikuli kade najgolemiot e 10mm.

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Ako si pod 35 godini ke ti baraat 4 insiminacii , ako si nad 35 samo 2 ... a za vrski teshko mislam , deka vo komisija se nekolku doktori ... treba site vo momentot da gi imash fanteno a se menuva komisijta non stop ... najubavo fati go ushte od odma patot za insiminacija i toa ne odi privatno da frlash pari , deka vrti suchi 250 evra e edna insiminacii plus lekovi ... pojdi na GAK i spuajgi edna po edna ... a od kaj znajsh chuda se sluschuvaat mozi da bidni ... .

На H.VAGA, VirgoStar, Damjana5 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. @HANA@

@HANA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    103
    Jas napraviv bhcg vrednosta e 953. I imam domasni testovi i dvata se pozitivni. Ne mi se veruva

На Lavica2016, Meckicja, Ketty_80 и 50 други им се допаѓа ова.
  9. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    Tocno, cuda se slucuvaat, mojata zolva ostana od prvata inseminacija, ja napravija kolku radi reda, posto im baraa edna insminacija, bidejki spetmogramot bese katastrofa sto ti kazuvam, koga go videl Ivanoski racete gi krenal duri i so invitro im rekol tesko. Pa ene ja kerka i ima sega 7 godini, a za so maskoto t.s vtoroto dete ostana bremena prirodno bez problem. Gospod e golem veruvaj se slucuvast cudaa.

На Meckicja, Фенерче, IRBBB и 14 други им се допаѓа ова.
  10. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    Cesritki mila, so lesno neka ti e do kraj

На @HANA@ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.649
    Čestitki, so lesno :inlove::inlove::inlove:

На Damjana5 и @HANA@ им се допаѓа ова.
  12. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Cestitki cestitki

13. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Тоа си е твое мислење а јас си го кажувам моето мислење и многу убаво пишав мое лично мислење и искуство споделив што ако прочиташ мои мислења од пред неколку години ќе видиш во моите најтешки моменти што сум споделила.Ти не заборавај дека тој ембрион во Систина заборавија дека постои и не сакаа да се направи трансфер односно да се почне со нов цикус за пункцијс. Не знам зошто кога некој споделува лошо мислење за некој доктор веднаш напаѓате оти мислиш дека твоето мислење е најточно.Можеш уште многу да размислуваш за тоа дали ти се допаѓа моето мислење или дсли според тебе коцките се совпаѓаат а ти не се сеќирај за пари дека ако сакале можеле да ми земат бидејќи ми земаа за сите работи и повеќе од потребно само проблемот беше што јас од форумот дознав за мн работи и почнав да правам испитувања на моја рака и почнав на докторот да му поставувам прашања.А ако ме следиш бидјеќи со години бев во оваа тема ќе забележеше дека секогаш потенцирам ова е мое искуство и дека не мора да значи дека и на другите ќе им се случи или да се разочаруваат од докторот.Он мене ме правеше лапароскопија и хистероскопија и јас сум презадоволна од тој дел ама со кое право си дозволуваш да ми кажуваш за куќни пријатели и слично.Многу доктори имам поминато ама во Плодност како што се тим нема на друго место а Стефан амбриологот ти си последна што треба да го коментираш освен ако не си била во Плодност и имаш друго искуство.Затоа намали со сарказмот,ароганцијата твоето мислење не е воопшто битно бидејќо искуството е мое и јас споделив мое лично мислење а ти можеш слпбодно за тебе да си пишуваш а не да ме цитираш мене. И ако не ти се свиѓа што има негативни мислења на оваа тема не читај.Како што има позитивни искуства така има и негативни.

На Alex*, Мишел*, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Devojceto zbori kako da e advokat na Lazarevski navistina.

На happygirl и AniSk им се допаѓа ова.
  15. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Значи ти имаш право да споделиш мислење а јас немам право да споделам мислење дека преувеличуваш што ти се случило да не речам лажеш? Еве тоа не е факт кој можам да го докажам, тоа е мое мислење.

Мене ми е многу мило што си успеала во Плодност, и им посакувам на сите што се таму да успеат од прва. Еден збор лош не кажав, не знам од кај потребата да ги браниш кога никој не ги нападнал.

На секои неколку месеци ја имаме оваа дискусија тука. Во ред е да се сподели исуство со доктор било позитивно или негативно, ама навлегување во детали, правење драми од тоа што сме го поминале треба еднаш засекогаш да разберете дека влијаат и прават стрес на членки што ги избрале токму тие доктори. Тебе во неколку наврати те прочитав и како едвај да чекаш некој да праша за докторот за да ја исфрллиш целата фрустрација што ја имаш кон него. Значи дали ме разбираш дека тоа не е во ред и не е фер спрема останатите што му ја дале својата доверба?
    Треба сега да извадиме мечеви и да се расправаме кој доктор е добар кој е лош? Не, зашто ниеден не е најдобар за сите. И точка!
    Да, на крај сите завршуваме со "ова е мое мислење и искуство" ама ако претходно се исфрлил толку отров, штетата е веќе направена.
    Јас не мислам дека моето мислење е најточно. Ако ме прочиташ тука сум споделувала за непријатни искуства со мојот доктор, со мојата болница ама сум се воздржувала од драми баш поради тоа што не сакам некој да ме прочита и да му влијаам на мислење.
    На сите нас тука ни е тешко и поминуваме тешки моменти, дај да не си ги отежнуваме?

:D

На Knizhevnik11, happygirl, zverkica и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.695
    Допаѓања:
    175.401
    Кога ќе се сетам или ако си ги разлистам постовите во овие 4 години на форумот ќе се види колку незадоволство сум искажувала од докторите.
    Прво од Органџиски. Ич не бев задоволна, го кудев овде.
    Па од Владимир, толку негативно ислкуство со него имав, тоа е чудо.
    Др Таше:$. Првото искуство - катастрофа, погрозен и поодвратен пристап од никој не сум добила. Второ искуство- презадоволна бев од него. Од ембриологот ич. Чинам благе везе нема со тоа што го работи.
    Петановски и Лазаровски исто ништо посебно. И од нив разочарана.
    Со Ивановски немав некое кој знае какво искуство, нешто малку "работевме" со него, али у глобала задоволна сум од него.
    Со Димитров не ни успеав да покушаме нешто. Пристап ужасен.
    Скоро сите од нив креваа раменици за нашиот случај и проблемот го препишуваа на годините, не само на моите , туку и на мм:)

Кај Поповиќ се задржав најдолго.
    Он и Бобан за мене се луѓето на кои цел живот нема да ми стигне за да им се заблагодарам.
    Но!
    Навистина Не можам да кажам дека овој доктор е најстручен , најдобар, највнимателен, најискусен.
    Само можам да кажам дека има најчелични живци. До крај веруваше дека ќе ме види трудна, секогаш ми влеваше надеж, почесто и на мајтап вртеше со мене, но Ме реши:D
    Чинам и нему му олесна што веќе не се бафта со мене.

Од искуство ќе ви препорачам да не си сфаќате здраво за готово све што ќе прочитате овде.
    Сите специјалисти кај нас си се стручни, сите прават све што е во нивен домен.
    Па кој др Не сака да си го гледа својот успех? На кој др не му е мило кога ќе успее да спаси живот, да го реши проблемот, да си го види среќен и задоволен својот пациент?
    Нема таков.

За бременост е потребен само добар ембрион, здрава матка, добар ендометриум и мноооогууу среќа.
    И нормално, добра мисла и дедо Боже да приклаи раче.

Летово посакувам да видам еден милион позитивни тестови.

Не можам да ви се тргнам од групата.
    Вие сте ми најмилите другарки:l::l::l:

На Lavica2016, Bejb15, Ketty_80 и 49 други им се допаѓа ова.
  17. Лаленцет

Лаленцет Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    16
    Ма прекрасен одговор♥️♥️♥️ Честитки од срце и алал на храброста Не само тебе туку на сите до една што поминувате низ истото

На NNA, Luna88, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.369
    Честит
    Честиткиии :l:

19. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Ти изгледа нешто си читала ама не си дочитала убаво или си ги измешала работите само можам да закличам дека дефинитивно до сега ми ги немаш читано постовите.Гледсм дека премногу емотивно си врзана за Систина и пишуваш реферат во кои многу работи мешаш и немаат никква врска.Само мој совет споделувај твое искуство а не можеш да коментираш за друго искуство бидејќи не си ЈАС.Да не ја преполнувам темава со вакви глупости бидејќи ова е тема каде што треба поддршка емпстија да се споделуваат мислења а не да не се почитуваат другите искуства.Само едно ќе ти ксжам дај боже да си успееш да си држиш едно преубаво сонце во прегратки и да биде дека јас не сум била во право а не дај боже по некое време да се сетиш на мене и на моите зборови.Јас поминав низ ова знам како е. Не знам од каде ти е тоа декс одвај чекам да го нападнам докторот и искрено ми е смешно.Се најдобро и биди фер спрема другите членки дс не полниш форумов со твои толкувани мислења од искуствата на другите

20. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Браво женче многу убаво кажано.Може и тебе ќе ти пише членката дека што сподели негативно искуство со повеќе доктори дека не си го поминала тоа.Те гушкам

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.