ama dali se tie za trasnfer konkretno ili za jachanje na jajnici , zoshto nekam sega jajnicite da gi jacham ... doktorot mi kaza ovarium ... ama jas chitajki poveke mi se za jajnici ... se msilam poedinechno da pijam vitamii ne vo koplet .. nekako site razlichno kazuvaaat .. a inaku zemam metilirana folna , d vitamin , aspirin , rekov da uklucham i E , kuenzim Q10 i omega
Јас кога се јавив пред некој саат ми рекоа уште стои на разгледување, не сте само вие уште 6 пациентки чекаат, нема одговор.. Мене Коруновски ми е мат.ген.
Со спирулината треба пазење. Јод содржи. Она само со одобрение од ендокринолог, особено во бременост треба да се пази со неа
На овунорм мислиш за ова што си пишала овариум? Овунормот содржи инозитол, ако земаш поединечно ко што си пишала, гледај да вметнеш и инозитол или миоинозитол. И фертилиминот има сличен состав со овунормот. Слични се и со цена. Но според мене подобар е фертилиминот
Jas gi piev fertiliminot 3 mesevi.pred invitro i poslem imryil mi gi dadoa, se mislam da so gi dozemam plus femibionot
Јас одделно пијам суплементи. Но да треба т.е да можам да земам еден од овие два би зела фемибион. Но не смеам фемибион ради селенот и јодот. Нели јас сум оперирана од малиген карцином, па селен и јод не треба да внесувам преку суплементи
Pa mislam ke odobrat I jas taka cekav eden den po zavrsuvanje na boleduvanje od maticniot I mi odobrija potoa I uste ednas mi odobrija I sega koga treba po tret Pat pa da mi odobrat mi barat I konzilijarno I resiv da go zatvoram a da koristam merki maltretiranje mi e so konzilijarno sea pa ovde Imat onde nemat, ako ukinat merki ke otvarame pak boleduvanje sto ke pravime.
Jas mislam ova sto koristis ama ne i Q 10 oti on e za podobrruvanje na jajce kletki a ti veke embrionce Imas kolku razbrav znaci na endometrium da porabotis I na imunitet mozes I zink I vit C da dodades plus od toa steta nema, I jadi si avokado cveklo po edno brazilsko I ananas do transfer posle transfer ananas ne.
Se ti zavisi kolku folna metilirana da zemas treba vo impril Imas 400 a vi femibion 200 metilirana 200 obicna ako si bez mutacii dovolno ti e 400 ako si so mutacii obicno po 1000 davat.
Јас само да се надоврзам.. Фертилимин веќе не е во продажба, повлечен е, мене Влатко ми даде како замена Chirofol 500.
Јас во вторник барав низ сите аптеки и ѕвонев во Зегин, така ми кажаа. Инаку никаде го немаше во градот.,сега можеби има останото уште некоја кутија во некои аптеки додека се потроши, ама веќе нема да го има. Овие сега што ги пијам содржат ист состав, не се лоши.
Да не ти дојде многу биотин, ниацин и б витамини?! Подобро само Фемибион и плус вит Ц. Ако веќе немаш потреба од повисоки дози метил фолат и метилиран б12