Devojki sakav da ve prasam, sto.imste od simtomi, jas grafite i stomakot me bolea ko za dobivanje, ama sabajlevo nekako da gi izgubiv, drugo nisto nemam se isto mi e
Isto i jas do vcera nekni i loso mi bese i nemozev da jadam sabajlevo sosem drugo i iskreno zasekirana sum i jas
Јас и двете ги боцкав во рака ама многу имав болки(несмеам во стомак) и модринки па со колсутација на др продолжив клексани во нога а пролутекс во рака и немав модринки
Devojki dali e dozvoleno kafe posle transfer, glavata mi e tapan od lezenje i sedenje doma(2 den od transfer mi e) i pritisokot kako nizok da mi e mnogu spijam
Што имам читано, првите 3 дена после трансфер да се избегнува кафе и благо. Јас кафе не беше се напила се до 12 ти ден, кога го видов домашниот тест негативен, одма едно кафе си се напив Пиј повеќе вода и течности штом главата те боле, а кафе мислам дека многу од членките имат пиено и на крај успешен резлутат
Jas piev prvataxnedela i toa vo golema solja duplo, od sekogas taka sum piela, vtorata nedela neksko ne go sakav voopsto i eve uste se nemam napieno.
@Lara3 1кафе не штети (бар така кажува кога прашав , се случувало и ич да не пијат кафе па не е успехот или неуспехот поради кафето)... инаку @AniSk прашуваше...
Avokado, mlecni proizvodi ako mozes poveke urda, jajca, meso, riba jas jadev na 2-3dena ( da ne e tuna ), zelencuk poveke i ovosje
Da ti kazam iskreno voopsto ne obrnuvav vnimanie na hranata, sto mi se jadese toa si jadev, blago jas i onaka ne jadam, ne obozavam, Iskreno neznam dali ima nesto vrska so ishranata. Nisto posebno ne jadev kako i sekogas taka i za transverot, a i ne sum bas nekoja po jadenjeto, kolicinski po malku jadam.
Јас по 2-3 ги мавав дневно...не штети кафето... Пушат по една кутија дневно цигари и пијат по 5 кафиња па ете ги,децата во школо од септември ке им тргнат.
На ништо жено...колку повеќе внимаваш,толку повеќе ќе ти чури мозокот...Терај како до сега со храна и пијалоци(освен алкохол во големи количини секако) Внимавај само на нагли движења од типот на нагло наведнување и станување и кревање товар...(ова за првите 3,4 дена по ЕТ) Па оние кои останале бремени а не знаеле,како да внимаваат што јадат и пијат кога не знаат дека се бремени,нели...па се си било во ред...дури и кога дознале, пак си терале ко порано. Пишав пред извесно време баш кога дискутиравме на ова тема: Ако сака да се "фати" и две ниви да копаш дневно, по цела кутија цигари да пушиш и по 5 ракии да маваш-тоа ке си се фати и не му можеш ништо...А ако не сака-како беше тоа: "и да не трепкаш,џабе ти е сестро..."....не сака и крај ! Затоа друшки кои сте во исчекување на бета- не се оптерерувајте со непотребни работи.Бременоста се ужива,таа не е болест па толку да и се тресеме. Опуштено...само позитивна енергија,желба за успех и една гооолееемааа насмевка на лицето❤️❤️❤️ Само Тој горе знае дал ке добиеме ниска или висока бета...а до тогаш-мозочето на пасење и трк на уживање
Каде точно во нога ги боцкаш, јас ќе треба со следен трансфер по два клексани да примам, па ќе мора некако и во нога да се боцкам само не знам каде точно? Дали те боцна прв пат медицинско лице или сама?