Дали некој има користено гел кринон паралелно со вагиналети? Ставам кринон навечер ама од пред три дена морав да почнам со вагиналети Вагисан и не знам како би требало да функционира ова. Знам дека за двете е најдобро навечер пред спиење ама нормално дека не може истовремено да ги ставам. Пробав да си терам со кринон навечер, а вагисанот да ги ставам сабајле ама ми се чини дека е премногу иритација толку буричкање секој ден, а и како премногу да се собира внатре, синоќа едвај го ставив кринонот, буквално не можеше да отиде нагоре апликаторот
Е па ваквите приказни како твојата ни дава на сите надеж дека се случуваат чуда,и дека еден ден ке се оствариме како мајки.Со лесно...
Ako ti e preporachano od d-r da stavash nemoj da mislish zoshto,shto,kako... Eve jas ke ti dadam primer lichno moj stavav utrogestan sabajle i vecher pa trebashe i vagisan i toa 2 nedeli (14vaginaleti) niv gi stavav negde pisle pladne. Saat vreme lezi po aplikacijata na vaginaletata.
Честиткиии, со леснооо! Ваков резултат после толку време даваа голема надеж дека чудо постои!!! Уживаај во среќатаа!
Леле ме наежи! Е многу ми е мило и сум среќна кога прочитам ваква приказна, кога некоја после неуспишни инвитра остане природна бремена Чуда постојат! И дај боже да има што повеќе вакви чуда кај многу од нас Од срце ти посакувам лесна бременост, и само убавини....
Дали некој ја добил денес на моб сестра Анита од Систина? Звонам неколки пати и смс пратив не ми одговара...
Kaj koj doktor si jas kaj lazarevski sum on mi kaza deka najubavo e na priroden ciklus teloto samo si tera posle samo progesteronska podrska 5 Dena pred transfer I mi dadoa na den na transfer dijazepam atosiban za grcevi na matka d toa I choriomon od 1500, I sega sum 11 nedela.
И јас се подготвувам за криотрансфер кај Лазаревски месецов на 5 дневен ембрион и сум хомозихот на мтхфр. Како е постапката step by step? Бев на прегед втор ден од циклус па ке одам на 13ти (не можам порано, а и онска имам покасни овулации). Доколку имало овулација после 5 дена се прави трансфер? Измеѓу се оди на прегледи? Се почнува со некаква тетапија? Прашувам зашто кај ост доктор сме...и скроз на природен циклус терам. Претходно пробав со естрогем пд прв ден на циклус, на 9ти прокрвавев при што се покажа дека имам ендометријален полип. Па, ми требаше 3 месеци да се вратам во нормала....