Женски мили, симптомите за добивање и за бременост се исти, така што не се оптеретувајте многу со тоа. Јас на пример немав ни еден симптом. Ако добиваш те боли стомак, јајници за добивање, ако си бремена пак боли стомак, јајници поради промените што настануваат (матката се шири, се спрема телото), гради болат и пред добивање и во бременост, главоболка и пред добивање и во бременост. Или како мене нема да имате ниту еден симптом. Така што пушти мозок на пасење, се' е завршено и во рацете на Господ, како сака он така ќе биде, после трансферот е завршена работата, ништо не може да се направи, освен мирно и спокојно да се чека денот за тест (дај боже на сите позитивен).
Па тоа се чудам,стомак ме болеше а сега од вчера вечер кога имав јак грч две секунди,престана да ме боли,ми е мисла што е.
Јас сум рано,трети ден ако го рачунам денот на трансфер.Рано ми е за симптоми само стомаков ме буни,вајда не сум го отфрлила.
Леле луѓе што читам за Таше,а јас утре одам за спермограм таму,спремна сум да платам 4500 но друго ништо повеќе па валда нема да ме слече со сила за да ми направи ехо.Си направив 4 Д вчера и ми останаа само уште хормони сега овој пат кога ќе добијам и ги пуштам во фонд.Сега баш и се замислив којзнае како ќе поминам кога ќе му однесам се испитано,ќе очекувам и да ме избрка само на му докажам на маж ми дека не сме за таму...он ајде да слушнеме бар мислење од него.За инвитрото одам во Ремедика дефинитивно
Јас сакам на државно или кај нас на приватно 1500 ден. е не е 4500 ама маж ми сака таму,всушност он сака да слушне од доктор дека сме за инвитро не верува многу од рекла казала,т.е од форумиве каде што јас читам и така почнав да си собирам документи,сме правеле се сами на своја глава.И за трибестанот кога му ги купив прочитав тука дека има успех од нив му ги земав и ми вели кој доктор ти рече дека треба да се овие апчиња.Тоа е тоа,а после ако сакаш може пак да одиме Ремедика
Zdravo jas sum nova tuka pa poleka ucam. Imav 1 neuspesno invitro ne se ni oplodi jajce kletkata. Izgleda pravam folikuli ama ne se kvalitetni. Treba da pijam DHEA micronised od 25, dali nekoj znae kade da gi nabavam posto na internet ne vrsat dostava do Makedonija a kaj sto gi najdov vo Sity mol ne mi odgovara gramaZata. Fala Vi odnapred na pomosta
Да,тие се витамини..ако беа со консултација со доктор немаше да се продаваат во аптека без рецепта,тоа значи дека секој може да ги купи
Трибестанот е тестостерон на природна база,од корен на еднл растение,нема никакви несакани ефекти и нема потреба од рецепта или др да ти го препорача.Може само да помогне а не и да одмогне.Мажот ми си го пие одвреме на време поготово кога почесто оди во терерана.А и кога правеше спермограм имаше некои дефекти но во главно добар му беше но за уште подобар др му рече слободно да си зема трибестан или едни други ги заборавив.
@bebaa нормално е мила да имаш такви грчеви понекогаш, што од пункцијата, што од хормоните, јајниците се подуени, со цисти....мислам дека @only44you имаше таков грч, ама нешто ни ја нема еве ја означив, ако може да помогне.
Ne lekar mi gi dade 3 x 1 od 25 dnevno, gi najdov ama mora da se micronised zatoa baram po luge, taka mi rece sestrata - neznaat od kade ama zenite gi naogaat
Душо колку фоликули имаше и колку јајцеклетки кога немаше оплодување?Што примаше за стимулација?Јас првиот па само со два дена стимулација имав еден фоликул и излезе без јајцеклетка.После со недела дена стимулација девер фоликули со девет јк.Три мали и немало да се оплодат,три замрзнавме,а три ги оплодуваа од кои една се оплоди а две со грешка некоја па не се оплодиле ко шо треба.Затоа те прашам оти немора да значи дека не ти се квалитетни јајцеклетките,ако првиот пат не се оплодиле.Зависи и од стимулацијата.А за тоа DHEA незнам да ти помогнам.Докторот не ти кажа ли каде да го набавиш?Ми текна еднаш за едни апчиња ги немаше во аптека па аптекарката ја праша газдарицата и ми ги нарачаа.Може ке може да ти ги нарачаат од аптекиве некоја,прашај.
Jas sakav da prasam vo vrska so ishranata posto nisto ne mi kazaa si muslam valjda se e dozvoleno. A jas pa koristam sansa deka ne sum na rabota i si potkasnuvam luk, luticko jadam sekogas ne mnogu luto ama taka da nalutnuva. A citav negde za citroni i sveps ne smee da se konzumira. Pa si vikam i lukot da ne e steten ili nema veze...
Ne si frlaj parite dzabe. Kaj nas na privatno e 1000 den spermogram vo privatni labaratorii. 4500 den se mnogu pari za spermogram..
Ne se oseka nikako dali e otfrleno ili ne. Moze i od tvrda hrana da ne fakaat grcevi isto i jas gi imam i prviot pat gi imav i sega. Jas prviit pat nakaj 10 den dve kafeni tocki epten mali kako oriz zrno imav na gakite. A dr vika deka matkata se otvara duri ako ne e uspesno koga ke ti dojde menst. I jas ne znam sto bea togas tie dvete tocki na gakite duri cudno. Nemase krv ni ligavica dve cisti tocki kako so raka nacrtani. Posle toa koga mi dojde bese kafena boja ista kako tie dve tocki so bea...