Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.649
    Мене ми даде Трајковски како замена Chirofol 500.
    1500 денари се 20 апчиња.

На Twins256 и _Vera_ им се допаѓа ова.
  2. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.049
    Допаѓања:
    39.665
    Хелоу,
    И јас како тебе имав високи вредности на б12 и фолна, ги претерав, и искрено од декември не пијам... Веројатно треба да ги почнам пак, ама тогаш се исплашив дека беа повеќекратно зголемени вредности и знам дека не е ни тоа пожелно. Исто сум хетерозигот, но само на еден ген, тој А198 нешто. Др.Петличковски ме кажа и обична фолна можам да пиајм со таа мутација, ама не, јас поексперт, си пиев метилирана^_^.
    Тоа едно, друго фертилимин ги повлекле од аптеките дека сите биле со рок до август. Јас сепак си порачав две кутии од една аптека да им пратат од каде порачуваат па ќе имам и за август. Не знам дали ќе добијат накнадно, во ниедна аптека не знаеја да ми кажат. Во Зегин ми понудија едни замена кесички мио-нешто, ама не ми беа познати.
    Скоро негде за фертилимин читав тука, имаше спомнато некој замена, удри search.
    :inlove::inlove::inlove:

На Twins256 и princess5 им се допаѓа ова.
  3. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Постојано околу 500, а фактори на хемостаза нормални. Бев и на кардиолог заклучокот е дека поради хомозиготот, генските мутации кај мене се активирани веќе, народски да се изразам. Инаку може и да имаш милион наследни гени, а никогаш да не ти се активираат.

На Twins256 и NoraMK им се допаѓа ова.
  4. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Јас пијам Myocistin Fertile, али исти состав со Фертилимин, плус тука во Швајцарија ми рекоа и Maca да уклучам и вит Е

На VirgoStar, Twins256 и _Vera_ им се допаѓа ова.
  5. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    Леле,јас метил фолатњ пијам повеке од 1.5 година скоро без прекин, без да ги видат анализите ми ги дадоа во ремедик и систина. Сега сум 7 недела бремена ми рекоа да ги продолжам. Што ако вредностите ке ми бидат многу големи, дали му прават нешто на плодот? Изгледа морам утре да испитам за фолна и б12

На NNA и Twins256 им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.701
    Допаѓања:
    175.454
    И моите се над горна граница.
    650 ми е б12 ( реф в до 500).
    А фолната ми е > 20 ( реф вр до 20).
    14та недела сум.
    Една недела ги прекинав ама па гинекологот ми рече дека вишокот се исфрлал преку мокрача и не сметало ништо на плодот.
    Сега пак почнав да пијам од 1000 и б12 и м.фолна.
    Ама преку еден ден ги пијам

На VirgoStar, Knizhevnik11, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  7. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.649
    Мене ми се фактори на хемостаза во ред, а д-димери 600.

8. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    Дај боже да е така да не се случува нешто. Иначе баш сакав дс прашам јас вчера бев 7+2, а ембиронот одговара за 6+4 ми рече е нормално бидејки се сомнева на близначка бременост, имаше 2 сакуси и рече е многу нормално во близначка бременост да се покасни почнати,оф самиот старт беше 5 дена помал,ама сега вика не е сигурем дали има 2 ембриони а за еден да и еве двапати слушаме срцева реакција, ке почекаме до понеделник дефинитивно ке се знае рече за другиот ско не тогаш сам од себе се исчистел пошто имав неколку пати кафеав исцедок.Јас многу сакам да ги имам и двете ама што да правам како пишал господ.. Не знам реално колку е нормално 5 дена да има разлика ембрионот со г.н

На Knizhevnik11, NNA и tina2018 им се допаѓа ова.
  9. Zaklina7

Zaklina7 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    101
    Devojki zdr .po moeto neuspesno prvo Ivf organizam mi e vo haos toest ciklus po in docnese 10 dena i me pratrse obilno krvarenje.znaci dobiv 16 juni a povtorno Na 5 juli odvaj Na brisenje cravena krf samo dva dena .Od togas se custvuvam poduvna I. Zadrska tecnosti .kilaza pred Ivf 59 a Od togas raste.moeto sekojdnevue isto vo sekoj pogled.neuspevam hormonite da gi ispitam kako sto treba bas zaradu ciklus a imam pad Na amh strasen kako rezultat Na majsimalna terapija.sto da pravam I dali nesto mi se slucuva iskustva ve molam.se soremam Za septemvri uste eden obid kako ednoroden roditel

10. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    Kolku ti besr amh pred i po stimulacii
    Mislam ako sakas da spodelis
    Mene mi e strav da go ispitam posle stimulacii :sweat:;(

11. Zaklina7

Zaklina7 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    101
    Pred 0.600 a po 0.100

12. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ne razbiram, dali posle ivf se namaluva vrednostata na AMH ili ne? Sto vikat doktorive dali nekoj moze da mi kaze?

13. Zaklina7

Zaklina7 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    101
    Sekako se namaluva

14. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.049
    Допаѓања:
    39.665
    Не се плаши, до толку сигурно не е страшно, еве Бубе пиша се исфрлал вишокот... Ја и подолго од тебе пиев, а вредностите ми беа за повеќе од дупло зголемени..
    Нема да му биде ништо на плодот, испитај си ако сакаш ама не се секирај.. може ти си имала мањак па сега си е таман, може си со др мутации..јас и пред метилираната со години пиев обична, "за секој случај", па сега ми се покажа толку високо.
    Без паника, извини ако те исплашив:l:

На Grateful му/ѝ се допаѓа ова.
  15. @mimi 91

@mimi 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    211
    Zdr eve jas so losa vest cekavme do 8 nedela no nikako ne se razvi srceva reakcija plodot rastese no bese kako nedela i nesto pomalku cekavme dosta vreme no nikako ne se javi.... Doktorot ne sovetuvase da odime na vakum i da go pratat plodot na ispituvanje no jas ne sakam mnogu ni na klasicno cistenje ni na vakum bidejki ednas veke bev a sum dosta mlada, mojot doktor a sekako razgovaravme i so mnogu drugi dok me sovetuvase dokolku ne sakam da prekratime so terapija i organizamot Sam ke se iscisti bidejki plodot e dosta mal ne znam dali e toa vozmozno i dali e premnigu rizicno i bolno za mene ajde bolka mozam ke izdrzam kolku i da treba den dva tri ama me interesira dali nekoj imal iskustvo i dali bi mozelo da se iskomplicira mnogu

16. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    Не мила фал ти многу и така одамна се мислам да испитам, сакам све што е можно да испитам само да ја износам бременоста до крај.❤️

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Јас имав два спонтани околу седма недела. Првиот страшно ме болеше во моментот кога се исфрлаше плодот - тоа беше еден ден, најболното неколку саати. Со вториот спонтан не поминав толку лошо.

Не ми правеа киретажа, не примав ништо, но следевме намалување на beta hcg и на ехо, дали е се' исчистено. Не смее ништо да остане за да немаш инфекции. Договорете се докторот како ќе те следи.

Не се вознемирувај, ќе помине. Праќам гушки.

18. @mimi 91

@mimi 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    211
    Da da sekako ke sledime na eho na dva dena otprilika za da vidi dali se isfrlilo se kako sto treba ama eve prijatelka bese na kiretaza ne i iscuatile se i pak i se napravi infekcina edvaj se opravi... Inaku jas od vcera ja prekinav terapijata a seuste ne sum pocnala da krvavam moze treba vreme da se nadevame deka se ke pomine so dobro

На Bilka5T му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Мислиш да се консултрам со имунолог или со Влатко?
    Мене ептен ми беа над граница високи

20. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Na rezultati od mutacii ne se gleda vrednosta na folna I b12 tuku se gleda dali si homozigot Ili heterozigot I primer dali e mutacija na eden gen ilina poveke od sto zavisi dali se vklucuvat I kleksan I aspirin I kolkava doza na metilirana, za da vidis kolkava ti e vrednosta na klinicka biohemija se ispituva. Jas po nekoe vreme koristenje so upat od endokrinolog si ispitav vrednosta.

На NoraMK му/ѝ се допаѓа ова.