Ти благодарам на одговорот. Најискрено ви посакувам на сите да си дочекате 2 цртички и полни раце дечиња Мене многу ме зачуди ставот на "почитуваниот" др.Таше. Читам има и задоволни и незадоволни од него, но секој со својата среќа. Меѓутоа денешниот однос спрема другаркава стварно ме извади од контакт. Таа ко на заебанција да беше таму а не на консултација. Мислам зошто прво две инвитра,па после не сте компатибилни со сопругот
I na Now ja imam pieno i taa e dobra. Bitno da pies i da znaes steta nema od pienje folna i dr B vitamini
За бетата докторот е во право. За три дена пораст на бета од 1700 на само 1744 не може да вети апсолутно ништо. Жал ми е за другарка ти што проаѓа низ ова , но реалноста е таа. Ова - за компатибилноста со партнерот , требало уште после првото ивф да го дискутураат.
Za nekomatibilnost trebala da pravi hla tipizacija na imunologija za da I kaze takvo nesto, a ako beta neraste pravilno I na eho ne se gleda plodot znaci ostanuva bremena ama nesto e problem zdravje drug pat ke ja ceka bebce da ne se obeshrabeuva.
Навистина ми е многу жал за твојата пријателка, но бременоста не ѝ е во ред. Денес требала бета да има 4000. За жал докторот е во право.
Најчесто да. Само еднаш ми даде фрее шипинг, најчесто правам порачка околу 20е сосе шипинг, со локал пост, најефтин е шипингот. Некогаш ми стигаат за 13ден, некогаш за 30, најчесто за 20.
Јас мислам дека ме научија во пошта дека нон стоп имам нарачки и чекаат да им се соберат барем две. Вчера ми стигнаа две по 30 и 20 дена, денес по 13дена.
Дали некоја има искуство со 5 клеточни ембриони? Денес имав трансфер со замрзнат 5 клеточен ембрион (замрзнат на 3 ден) и некако сум загрижена. Сум читала дека обично бројот треба да е парен - 4,6,8 клеточни,а непарните обично се ембриони со неправилен развој. Инаку рекоа дека ембрионот е без фрагментација и со добар квалитет. Ве молам ако некоја знае нешто во врска со ова да пише.
Се друго до сега е во ред, ништо не излезе апсолутно и ја се чудам дали е до тоаа. Мислам машки фактор што го имаме тоа е, ама ембриончиња имаме, а не се имплантираат.. Никако да откриеме каде е проблемот.
Ви благодарам на сите за советите. @Nbnbnb Мислам дека Скопје е направено такво тестирање. Беше и на второ мислење, кај Др. Слободан Дракулески, резултатите за компатибилност биле во ред, но за жал за плодот немало надеж. Се надевам дека се ќе е во ред. Господ на сите што се борат да им даде еден куп среќа и дечиња
Мила мене почнаа негативни мисли да ми се вратат на 9ти ден затоа што тогаш веќе не осеќав ништо, дотогаш се осеќав како бремена и многу бев среќна зошто мислев ќе е успешно, за жал бетата беше негативна. Пробај смири се читај книги, решавај крстозбори, гледај филмови , викни си некој да ти прави друштво, деновите брзо ќе поминат колку и да се долги.
Мила од срце ти посакувам на крај се да ти испадне добро, да се радуваш и да ја имаш нај прекрасната бременост. Твојата успешна приказна да биде надеж за многу од нас
Da se plakja, jas vo princip okolu 5 dolari plakjam I prilicno brzo mi stasuvaat. Od 2 nedeli do mesec dena
Kaj mene e uste pocudno zamrznati na 4 den! Poim nemam sto e rabotava so embriolozive. I mene se mi e matno. Jas sum vo Sistina