Полесно ќе ти биде психички ако шеткаш малку. А и добро е за циркулација. Не секирај се нема што да биде колку нервози имале еден куп бремени жени ехеее. Па не можеме да сме во стаклено звоно.
IGG значи дека си ги имала рубеола и цитомегаловирус,но не дека сеуште ги имаш,ти поминале,значи сега си ок.Имаш антитела од истите. IGM aко ти е позитивно,значи сеуште ги имаш.Но ти ги немаш Сум минала јас низ ова после 2 спонтани,не се секирај,ништо не е страшно,нормална работа е.
So sreka I so lesno da si ja iznosis bremenosta jas krajot na Avgust ke odam na prvo eho I da pocneme so procedura za transver Kaj dr Vladimir sum
Здраво, за оние кои не сте од Ск за клиничка биохемија дали може упат од интернист од друг град да се испита витамин Д В12, фолна и дали може без упат на приватно?
Moze so upat od internist na klinicka a mozes I bez upat na privatno ama privatno d vitamin e dosta skapo a za b12 I folnata neznam koja e cenata.
Може со упат од било кој специјалист од друг град. Јас секогаш испитувам со упат од невролог од внатрешноста
Kako gi poracuvate za 20 dena da vi strignat, plakjate nesto plus za dostava? Mene prethodnite 3 meseci gi cekav i sega naracano na 5 juli, treba da stignat do 7 septemvri
Јас секогаш бирам онаа local post plus опцијата, за некој долар е поскапа ама ми стигаат за максимум 20 дена. Само една пратка ми каснеше. Последно нарачував на 6 месецов и ми стигна за 8 или 9 дена. На мејлот ми пишуваше достава до 31 август ама мислам дека тоа е крајна дата после која можеш да побараш рефундација ако не ти стигнат.
Здраво Сакам да ве прашам дали некој знае како оди процедурата со префрлање на свои замрзнати ембриони од Скопје во Бугарија, што се е потребно и колку чини транспортот?
Si pominala mozebi skoro rubeola,gledam izmegu ti e rezultatot, mozebi si vo faza na formiranje antitela ili steknat imunitet so slabi antitela. Igg e minata infekcija, igm momentalna. Istitie igg i jas gi imav,ne sum stasala do spontan, ali rubeolata znae da napravi bela,mozebi od toa ti e. Citomegalo virus imas solidni antitela igg, znaci nemas maka od nego ti veke, pominata infekcija. Sepak ova vidi so maticniot najdobro da ti objasni.
Јас пиев 3г и секогаш ми доаѓашр на време, дури и порано. Од 28 на 25 дена ми се намали циклусот. Тест, тест!
Здраво девојки, може прашањево не ми е за тука ама во темата лапароскопија не се многу активни. Ако не е за тука админите слободно нека го избришат. Предходната недела правев лапароскопија (вонматерична бременост) фала богу поминав добро на операција и добро закрепнувам. Ако има некој со слична ситуација да ми каже колку време после ова не смее да се дојде до бременост. Докторот ми рече само месец до контрола односи не, незнам дали ќе треба пак да чекам 6 месеци, ми изгледаат како вечност. Јас и со ивф сум така да и немам надеж дека за брзо и ќе останам, а и незнам колкави ми се шансите за природна бременост после извадена туба. Ве гушкам и ви посакувам убав ден