Денес бев во поликлиника Јане Сандански , немаа реагенси само за Кортизол и Андростендион, а АМХ не испитувале, друго има.
Zdr devojki ve citav celo vreme no nebev aktivna da vi najavam testot izleze negativen beta niska nisto i od ovoj transfer nezmam sto e problemot pred abdominalniot cerklaz sekogas doagase do bremenost posle toa imam problem eve 2 pati pravam nikakov rezultat nema dali ima nekoja kako mene sto se macela ve molam kazete mi pozz
Еве јас два неуспешни трансфери и имам абдоминален серклаж ама мислам тоа не би требало да е причина, нема како да смета евентуално инфекции да прави нешто ама незнам стварно
Abe infekcija nisto nema sve cisto dr vija premnogu jako e stegnato edvaj kateterot vleguva da ne e od toa ne e siguren i toj
Не до дома ми ги носи пакетите. Освен кога имав 4 пратки ми остави картонче да си ги подигнам од пошта.
Исто и кај мене едвај, вториот трансфер на два пати ми го правеа, и едвај влегува катетарот и на истото и јас сумљав
Igg se ok ako Imas Igm necini, mene doktorot za rubeola mi kaza deka e od vakcina sto sme ja primale I jas neznam koga dali kako tinejderi dali kako deca I jas imav vakov rezultat.Za CMV igg znaci nekogas si imala I pominalo I Imas antitela ne e od sega taka da rezultatot ti e ok mislam.Ona sto mene ne mi se svidja kaj nas e nekompleten TORCH oti sekoja bukva znaci odredeni virus I kaj nas gi Imat za analiza I pod bukva T, R,C I H no gi nemat pod bukva O nasloveni kako other virus a tuka spadja parvo virus koj go Imat milenicite (,kucinja), sifilis, epstein-barr virus, mumps I Dr. E ovie drugive gi nema ako nekoj Saka treba privatno da si gi plati vo privatni labarotorii mislam sekoj po 1000 bese,. Da ne zboram oti na drzavno nemat reagensi za site za nesto ke Imat igg a ke nemat igm taka mene me setkaa I vo institut za javno zdravje pa potoa na mikrobiologija.
Clenkata podole prasa za abdomenalen pa I jas da prasam sto e zasto vi go preporacaa pred postapka nemozelo primer prvo da se fati pa da napravat posle sreklaz normalen za da se zadrzi plodot kako sto pravat koga prirodno se ostanuva?
Абдоминален серклаж е надворешно поврзување на грлото на матката. Се прави со лента која се стегнува околу грлото на матката. Се изведува лапароскопски. За разлика од обичен серклаж се рачуна дека има поголема шанса. Зависи од случајот, дозволено е движење во бременост со него. Се прави кај жени кои имаат правено некоја интервенција на грлото на матката или кај жени кои имале два или повеќе абортуси во втор триместар. Посигурен е кога се прави пред бременост.
Кај мене е ради скратено грло од цин3 имам правено ласерска операција и малку е скратено па докторот кога ми ги затвараше тубите ми предложи во едно и абдоминален серклаж за да немам ризик понатаму и да не лежам нон стоп, само уште да останам трудна Иначе го теснат грлото на матката односно делот каде што завршува грлото и почнува матката како да го подврзуваат
Ke bide ke si ostanes I pokraj tezok transfer sepak imalo transfer I staveni se embrionite ne li gledat na eho koga e prazen kateter e sega uste da se poklopat kocki I da se implantiraso gospod napredi toa ke bide.
Амин боже мила здравје од есен планирам друг трансфер. А на ехо па гледаше тогаш ама првиот пат испадна дека не е вратено уште беше во катетарот па пак назад и што направија појма неам секако неуспешно беше
Упат се зема од матичниот гиниколог. Јас го испитував во Пролече(Иститут за јавно здравје) 900денари платив.
Kaj mene i za Rubeola i za CMV imam visoki Igg, znaci minati infekcii. No kaj nea gledam izmegu rezultat za Igg Rubeola, toa znaci pominata infekcija ili so slabi antitela ili skoro pominata infekcija. Za drugite virusi totalno se slozuvam so tebe, se frla pari po privatni labaratorii
Jas sum operirana od cin 3 vo 2005 godina i nikoj ne mi predlozil abdominalen cirklaz. Mi spomnuvaat za obicen cirklaz ako imalo potreba zdravje boze da stasam do taa faza, so obrazlozenie deka mnogu odamna e operacijata. Toj samo na privatno li se pravi i kolku kosta?
Зависно колку ти е скратено грлото, колку бремености си имала до сега, дали си имала природен пораѓај. Овој се прави на приватно во Ремедика, Систина и Плодност мислам. Го прави само одреден доктор, не може било кој. Јас на свое инсистирање го правев кај проф. Димитров во Ремедика и ме кошташе нешто повеќе од 2000 евра.