Девојки здраво, ме немаше некое време, одмарав по биохемиската бременост... Решив да одам на второ мислење во Борн, кај Владимир, детално ме гледаше на ехо и детално ги гледаше сите претходни испитувања. Се сомнева во преграда во матката, ме советуваше за хистероскопија. Јас правев дијагностичка во Ремедика, но ми кажа дека 24ден од циклус е предоцна за хистероскопија и дека заради задебелениот ендометриум нема добра видливост. Ми рече дека веднаш по циклус најдобро е да се направи. Во меѓувреме не прати за кариотип закажавме со мм за август/септември. Ја знае ли некој од вас цената за хистероскопија во Борн и кој ден од циклус сте правеле дијагностичка?
Два пати имам правено хистероскопија едната на 7 ден другата на 8 ден од циклус. А за цена во Борн најдобро да се јавиш да прашаш.
Ѕирни во тема Хистероскопија а и @Sienna_MK може да сподели 20.000и нешто илјади денари мислам чини (не се сеќавам) а се прави веднаш по циклус 5-6ден..од прилика
Ајде да соберам нови сили па и тоа ќр го направам, не сум подготвена сеуште за се од ново... Малку сум разочарана и за доцна направената хистероскопија и за вредноста на прогестеронот и направениот трансфер во Ремедика, сепак планирам да отидам да видам што ќе каже докторот?? 90%сум на пат да си одам од таму и да пробам или во Борн или во странство... Ти кога планираш трансфер? Се сеќавам дека последниот во мај пред мене го правеше.
Друга принцес правеше во мај( @princessp - мислам беше) .. не јас (јас правев пред н.год.. и си дадов време за следен ЕТ) ескимчињата ме чеекаат во борн
Јас сум 9 ден по трансфер и ноќеска на бришење ептен бледа крв што сабајлево е веќе кафена... Тест направив и има втора бледа линија... не сакам и овој трансфер да биде биохемиска, трет ќе биде ако испадне така... успешен ли ти беше трансферот и покрај крварењето?
Pa ne bese bas kako krvanje tuku epten bledo kafeno, pa daa pozitivna ispadna betata, a na testot i mene mi pokaza bleda vtora linija. Pa sega vo sreda ke vidime sto ke kaze doktorot. Bolki imav kako za dobivanje i nekoja nelagodnost vo jajnucite isto na momenti, poduenost, i nekako cydno go cuvstvuvav stomakot dole.
Ти посакувам да успееш мене ептен розево ноќеска и сабајле малце бледо кафено и застана ама исто болки ко дека ќе добијам ... се надевам нема да добијам
Јас имам правено кај др.Трајковски и мислам дека цената беше 24.000 ден, знам дека 400 евра кошташе, дијагностички и све беше во ред ништо не сум имала и ми направил и ендометриумско гребење, после 2 месеци имав успешен трансфер.