Мила, јас правев дијагностичка хистероскопија во Борн, лани летото и платив 21 000 ден, ама беше само дијагностичка кај мене, ако треба да се интервенира нешто, да се вади чини 27 000 ден. Ова се цените од лани, не знам дали има некоја промена сега. Со лесно и со успех
Хистероскопија се прави во фоликуларна фаза пред овулација кога се прави на природен циклус.Ако во истиот циклус од почетокот се земаат таблети за контрацепција не е важно на кој ден на циклус се прави.Преграда во матка може да биде причина за спонтан,ама не и за неимплантација или биохемиска бременост.
Јас правев,мислам платив 24.000,е не се сеќавам кој ден од циклус беше.Во април правев. За цени,види на сајтот нивни. Со среќа !!
Devojki aj pls edno prasajne, dali za spermokultura treba apstinencija? Prasav vo poveke temi ama naletav na razlicni mislejna???
Ич да не се замараш со базална и сл симптоми... Бидејки мислам шѕо отвприш очи наутро без некакви движења и слично треба да мериш... затоа уживкај си ако нешѕо треба да биде ќе биде и со и без мерење базална тт
Znam taka si e, vo sreda sum na pregled i se nesto sitnica baram dali vo red. Samo tamu mi e pametot.
Нас до сега ниту еднаш не ни кажаа апстиненција за спермокултура..како и да е очигледно треба сами да си прашуваме
Пробај да се релаксираш и да не бараш причини и симптоми прошетај гледај некоја серија...се ќе биде добро еве кај е среда
девојки дали некоја во брзо време испитувала AND-андростедион, на клиничка биохемија и јане сандански нема реагенси уште. дали знаете кај може да има освен на приватно
10 ден по трансфер бета 66.4, а крварев свежа крв вчера и ноќеска... денес веќе престанува крварењето. Мислев дека е менструација ама веројатно не е... Ве молам за искуства со бета на 10 ден по 5 ден бласто? која бројка ја имавте? осто искуства со крварења, а сепак успех со зачуван плод?
На 10-ти ден од трансфер на бластоцисти, бета 337, но имав имплантација на двата ембриона кои ги вратија, така што мислам дека е ок. Во однос на крварењето не би знаела да ти кажам, немав воопшто. Но, немој да мислиш негативно, сигурно е само имплантациско крварење. Направи пак бета за два дена, да видиш како ќе се дуплира. Со среќа, да се израдуваш и да ти се наполнат рацете радост!
Денс добив одговор од фондот...одобрен ми е ваучер ,сега одмор на раат и септември - октомври со нови сили , до нови победи