Друшки,сега се вратив од ФЗО- на 01.07 ги поднесов документите,сеуште не биле разгледани,комисијата ќе била на одмор до 15-ти август,тогаш ке ги разгледале... Јас навистина не разбирам што држава ќе бевме , па виза за УСА ќе добиев побрзо... Ова ги надмина сите граници,безобразие до максимум Зарем нема ли замена таа комисија,мора ли сите чопоративно да одат на одмор и предметите да чекаат со месеци да се разгледуваат. Бај д веј,на 18.07 ми истекува рокот на 3 испитувања ,пак ли треба да ги правам...у пм више... Ах оваа наша чудесна земја....
Јас за малку сум го фатила возот...на 28.6.поднесов и еве денес добив одговор...може пак дека јас сум за второ дете , да е различна комисијата...навистина не знам
Баш се заникаде, се си во право, јас па не можам да им простам што не ми одобрија ваучер за со мои, а као поднеси жалба и ќе биде променет ваучерот сигурно ,ама ете не го сменија знае ли некоја од вас кои доктори се во комисија ?
Катастрофа, треба нови тазе направени резултати да им праќаме бидејќи треба по месец дена додека да почнат да се разгледуваат. Очекував вакво нешто, дека ќе бидат на одмор, ама ние не треба да патиме ради нивни одмори, секаде има замена, па треба и тука да има. И на мене ми истекуваат брисеви на 05.08 така да ако ми кажат да ги прават, ќе мора, против нив не може никој. Те гушкам мила, полека ќе стигнеме и до ваучер
Valjda ne se otideni od pamet do tolku vo moment na podnesuvanje dokumentacijata ti bila uredna a toa koga oni zasedavat I kako koristat odmori ne bi trebalo da barat Dopolnitelno da se pravi nesto ako nema ako fali da se dostavi taa e logikata.
девојки а на кој точно број звоните во фонд за да добиете инфо за ваучери? јас звонам на овој никако да ми крене некој 02-3289-016 :/
Звони на сите овие во период од 12 :30-16;30 - Д-р Билјана Питропова Шушлевска 02 3289-011 - Д-р Силвана Андов 02 3289-010 - Д-р Ана Митевскаа 02 3289-009 - Јешим Алими 02 3289-092
фала ти добив и јас инфо дека докторите се на одмор и се очекува после 15 ти август да има друга комисија за сите што чекате инфо
Javi se vo klinikata kaj sto si pravela invitro i kazi im za krvarenjeto, moze ke ti pojacaat progresteron ili ako pies aspirin ke ti go prekinat.
Zdravo feminki sakam da ve prasam dali vi se deslio da ne reagirate na terapija posle edna nedela od invitro da go prikinife invitroto,pri toa hormonite prethodno da vi bidat super
Мислам дека сите овие што им се насобрани нема да ги вратат ако им истече рокот на резултатите до 15 август кога ќе се собере комисијата.Ќе ги пуштат сите. Е сега,за други причини пр.дополнителни испитувања,плус инсеминации и слично,не знам...ама што се однесува до рокот,ќе поминеме,зошто сме поднеле на време... Е сега они што ги разгледуваат после месец дена,свесни се дека не е наша вина тоа. Се надевам дека сум во право. А до тогаш, уживкајте друшки, не мислете на работава..што се наше ќе си дојде. И така август ќорав доктор нема по клиникиве,па од септември со пооолна пареа тераме напред.. Јухухууууууу...❤️❤️✊✊
Имав и еден спонтан во 8ма недела пред отприлика 2 ипол години. После тој спонтан имав една биохемиска