Deneska sum malku podobro, mi se javija deka od 19jk 11 oplodile no samo 5 zdravi sledat drugite ne bile bas kako sto treba
Со среќа и лесно до крај. П.с Полот на бебето при ивф е ИСТ како и при приридно зачнување. Оплодување си е оплодување , без разлика дали настанало природно или вонтелесно. Ивф-то не влијае на полот ама баш никако. Битно да е ембрионот здрав,а дал ке биде момче или девојче,тоа е природна селекција...во лабораторија никој не знае. Исто како кога неправилниот/нездравиот ембрион телото го исфрла и при природно оплодување и при ИВФ оплодување.
Super i kaj mene od 11, 5 ostanaa. Ti treba samo eden kvaliteten za da uspees, zatoa ne se zamaraj za brojot, daj boze site 5 pravilno da se razvivaat
Според некои истражувања, оние ембриони кои се развиваат побрзо и се најдобар квалитет се машки, на тие обично се прави трансфер. Иначе, со Пгд може да се открие и полот.
Zdravo devojki.Me interesira dali nekoja clenka do sega ima vakvo iskustvo odlozen transfer so svezi embrioni poradi visok progesteron na denot na priem na stop inekcijta od 1,23. Bev so kratok protokl ( ne piev kontracepcija) vo Newborn i mi izvadija 10 jajce kletki, od koi 2 bea zreli. A sega cekame da vidime kolku embrioni ke se zamrznat na 5-ti den.Pa ako ima nekoja iskustvo so odlozen transfer neka spodeli.
Ma sto mu se sekiraj moze I podobro odlozen transfer ke ti odmori teloto posle moze na priroden ciklus I podobro, od druga strana sea site doktori odmori facat nema koj da te pregleda tvoja bebka te ceka za mesec dva srecno
denes 12 dpt betata 214.8, a pred dva dena 66.4 sto mislam deka e super... sledna beta vo petok se nadevam ke bide nad 500 Neka ni dava Gospod na site da se raduvame
Moe mislenje e deka pametno napravile sto ti go odlozile. Treba da bide pod 1progesteronot Ne se voznemiruvaj
Super ti e betata mene na 13 den od transver mi bese 301.4 eve deneska bevme na kontrola prvo eho imame i srcvs reakcija
девојки ве молам за мислење дали се окај пред да се почнува со протоколи? само AND и прогестерон немаа реагенси, а за инсулинот почнав терапија.