ke ti se regulira sigurno. jas pijam od januari glucophage 2x750 XR i nemam problem so insulinot. doktorot mi rece do 5ti mesec na bremenost ke go pijam i posle ke go prekinam (normalno prvo treba da se zabremenim )
да испитав и тоа малце беше 0,5 над дозволеното, ми препорачаа исхрана по лебни единици почнав и со тоа па ќе видиме, фала ти
Јас пијам глукофаж од 500 мг по едно на ден, веќе две години го контролирам шеќерот, исто сум на диета без шеќер и бело брашно и сега за сега е ок.Ќе ти се регулира инсулинот без гајле, но дефинитивно треба дисциплина и откажување. Со лесно
Здраво, јас лично немам, но мојата добра пријателка имаа успешно и тоа од прв пат кај Лазаревски. Среќно и позитивно!
Jas mnogu sum zadovolna od doktorot , poslem 5 godini macenje.. sega sum 6 nedeli bremena , i toa so prvoto invitro uspesno ispadna
Здраво мили би сакала нешто да ве прашам имам некои нејасни работи шо ми се вртат во глава. На 19 овој месец правев трансфер со замрзната бласта вчера правев домашен тест за бременост и ми излезе негативен, утре планирам да одам да испитам преку крв и ќе знам на што сум. Е сеа ме интересира дали е можно да е дошло до покасна имплантација и да напоменам дека правев трансфер на природен циклус
Тест преку крв за да немаш недоумици...завоси и каков тест си направила, чуда се можни ... но провери си бета најдобро
Јас на 20ти имав трансфер, денес направив тест дома, и мојот негативен испадна, се разочарав. Ама утре и јас ќе одам на бета, преку крв. На 11 ден преку крв мислам дека треба да покаже дефинитивно ако има бременост. Инаку знам случаи што на 10ти ден имале негативен домашен тест, а веќе на 11,12ти ден позитивна бета. Ајде да се надеваме на добри вести утре.
Nad 100 beta hcg,domasen test pokazuva pozitivno,taka da si imas shansa za uspeh utre 11 den so pozitivna beta hcg
Леле ајде дај боже да сме имале покасна имплантација па утре да се израдуваме ти ја праќам целата среќа. Кажи ми каде правеше трансфер