Devojcinja, dali vi se slucilo od Dostineksot da imate prolongiran ciklus. Deneska mi e 9ti den od ciklusot i uste krvarim. Od prviot den nemav mnogu krvarenje ama veke 9ti den jas uste krvarim
Јас пијам достинекс меѓутоа сум немала никаков проблем а посебно не со циклусот мислам дека треба да се јавиш на лекар да прашаш
Zdravo zenski.Jas se odluciv za vtoro invitro kaj dr.Tase.Ke odime so dolg protokol bidejki imam endometrioza na dvata jajnici(za prvoto ivf bev so kratok).Dali ima nekoja da spodeli iskustvo kaj nego?Isto i nekoe iskustvo za endometrioza.Blagodaram.Ubava vecer
Зависи од тестот. Има тестови што и на 20 бета покажуваат втора цртка. Јас кога добив прв позитивен тест утредента бетата ми беше 47
Така и моето прво инвитро зависи со биохемиска бременост Сега одмор и полнење на батерии за наредното...
ај да дадам update за мојата бета 10 ден по ет 66.4 12 ден по ет 214.8 14 ден по ет 424.9 некако ме плаши за два дена само двојно се зголемила
Nemoj da si pravis stresovi nepotrebno Da si ja ispitala samo na 14den nemalo ni da znaes kako prethodno bila. Za 14ti den e super
Нема што да те плаши. Потребно е бар 60% да расте за 48ч. Кај тебе има пораст од 100%. Уживај овие 10тина дена и собирај сили за прво ехо
леле дај Боже да биде се во ред, малце се разочарав зошто предходната бета порасна за 200% и сега како некоја стагнација само 100%... пишав на докторот да видам што ќе каже и кога ќе ме викне ама тешки ќе бидат овие 10 дена додека видам дека се е во ред... фала ти на подршката <3
Jas bev so taa dijagnoza kaj doktor Tase, odlicno iskustvo dobar izbor si napravila. Isto bev so dolg protokol, uspeavme 6 jajce kletki da izvadime 2 mi vratija (od koe edno se fati) i dve zamrznavme. Teram sega sum 4ti mesec, se nadevam se kje bide ok do kraj. Inaku so endometrioza e malku potesko za dobivanje pogolem broj jajce kletki (megjutoa so dobra terapija bi trebalo da ima dovolno, no toa isto zavisi i dali imas praveno laparoskopija i dali ti e secen jajnikot) Ko sto sum informirana so implantacija nema nesto problemi so ovaa bolest, kako i ponatamosni komplikacii. Ako te interesira nesto pokonkretno slobodno pisi mi. So srekja!!!
Исто и мојата . Денес ќе потагуваме,од утре со нови сили одиме понатаму. Остатокот од летово да го искористиме за одмор и средување на мислите. Јас планирам да се вакцинирам во паузата до следната постапка. Дали некоја од вас знае дали може одма после неуспешен трансфер да се вакцинираме? Прашувам заради терапијата што ја примаме: клексан, аспирин,естрофем.
Јас бев да се вакцинирам послр неуспешното инвитро но ме вратија од вакциналиот пункт. Ми рече докторката да поминат 2-3 недели поради лекарствата што сум ги примала
Којљ терљпија ја примаше во инвитро постапката па те вратија? Посочи ли некој конкеретен лек? Сакам и јас да се вакцинирам*