Zdravo zenski jas denes gi dobiv rezultatite za vit d i mi izleze mnogu nizok znaci normalno e od 30-100 a kaj mene e 8.1 iskustvo nekoj so nizok vit d. Kolku mg treba da pijam vit d
Јас сум со истата дијагноза + имам и дијагноза ПЦОС. ИВФ #1 - исто краток протокол со фостимон и декапептил, ембрионите ги замрзнавме, не правевме свеж трансфер. FET #1 - вративме 2 тридневни ембриони, бхцг беше 0. FET #2 - вративме 1 бластоциста, заврши со биохемиска бременост. Помеѓу првиот и вториот криотрансфер правев лапароскопија за отстранување на ендометриозните жаришта, втор трансфер со замрзнати имав 2 месеца после операцијата. Се спремам за ИВФ #2 што овој пат ќе биде со долг протокол, со декапептил + Гонал Ф. И за двете ИВФ, и за третиот трансфер што ќе следи понатаму, сум во иста клиника и кај ист доктор. Генерално со ендо најмногу треба да пазиш околу исхраната, да не јадеш храна што создава инфламација во организмот што ја влошува ендометриозата, како и храна што содржи ксеноестрогени и фитоестрогени бидејќи ендометриозата е болест што се храни од вишок естроген, и да внесуваш многу антиоксиданси. Има многу девојки тука на форумов има што останале трудни и родиле здрави деца без никакви посебни компликации во бременост со таа дијагноза. Ендометриозата може да прави пречка при забременување, но штом се оствари бременост, понатаму ризикот е ист како и за секоја друга трудница без таа дијагноза.
normalno e i najverojatno od samiot cerviks, sepkano e tamu, a jas ne sum pominala transver bez krv sega samo opusti se i uzivaj za da se peicvrsti embrionceto
Vrativme dve, rekoa deka matkata bila super, endometrium 13, deka mestence ubavo, top gi smestile, nekako epten bese zadovolen doktorot, pa belki ke uspeat bebuskive Duri doktorot sakase edno, valjda cim e tolku samouveren stvarno bile ok
И јас имав колку тебе па за 3 недели по 3 капки (3x1000 единици) течен витамим Д и постојано на сонце, го доведов во нормала..
Јас до 8ма недела боцкав по 2 пролутекса на ден. После ми намалија на по една дневно. Така терав до 13та недела.
Devojcinja, zagrizena sum. 11 den so ciklus. Krvarim mnogu malku, od prviot den mi bese krvarenjeto mnogu malku ama dolgo vreme veke stana. Zborev vcera so maticniot mi rece ne e nisto, mozno e i od vremeto da ti e. Pijam majcina treva veke nekolku nedeli, i vezbam mnogu. Ne znam dali e mozno ova da vlijae. Dali imate nekoe iskustvo isto??
Готово.не користам ништо од 15та недела. Од 13-15 ми рекоа по еден утрогестан. Јас на своја рака некогаш и 2 ставав. Ме караше неќни гинекологот
Мене па ми е страв од кратење на цервикс и затоа преврнтивно ставам 2 по еден. Не знам до кога да терам.
Здраво девојки, знам дека се зборуваше за инвитро постапки во Чешка, но ме интересира некоја што имала директно искуство со некоја клиника да пише, би сакала и нешто дополнително да прашам. Фала ви однапред
Има жени до крај ставаат утрогестан, какои да е не штети, сепак е за поддршка, и мене нашиот док ми рече прекини со прогестерон депо и пролутекс ама утрогестанот останува и понатаму
И мене ми го прекинаа кринон гелот во 10-та недела од прилика и се беше ок се додека не видов кафен исцедок во 13-та недела. Кога бев на прегед др ми рече дека за поддршка на бременост апчиња се пијат до 5-ти месец (барем тој така давал) сега сум 19-та недела и уште терам со утрогестан таблети
@Sienna_MK потсети ме во лп да ти пратам ценовник за Пронатал или така некако се викаше клиниката но немам искуство кое би го споделила...
Преинтензивно вежбање може сериозно да поремети циклус. Физичка активност е секогаш супер меѓутоа умерено. Пробај со витамин Ц (иако верувам дека внесуваш), се препорачува при крварење. Ја при секој циклус си земам повеќе од обично и најдобро во природна форма.
Мене со резултат 24 ми дадоа терапија по 2000 единици дневно. Прво пиев вигантол по 4 капки, а откако го тргнаа сега земам детрикал. Мене Митко ме упати на испитување, и не се сеќавам дали тој ми ја даде таа терапија или ендокринологот.