Дечки, пишувавме претходно дека нема Фертилимин. И јас го барав подолго време низ сите аптеки, стварно ретко се наоѓаше. Да знаете има во СараФарм. Порачав 5 кутии вчера (мислејќи дека ќе нема), ми ги донесоа истиот ден од магацин во аптека и се со супер датум (2025). Зегин, Еурофарм немаа. На кој му треба, да знаете. Поздрав до сите!
I mene Lazarevski mi go prekina vo 11 I aspirin I utrogestan, aspirin nepijam bockam kleksan samo a utrogestan na svoja raka stavam I jas I jas se mislam do koga da stavam od pusti strav.
Јас имав многу низок витамин д и пиев скоро една година 4000 IE една година и никако не можев да го качам да ми биде над 30 и по препорака на ендокринолог пиев витамин д 4000 плус витамин к2 80 мг и за 2-3 месеци конечно ми се стабилизираше и ми беше над 30. Ми објасни дека со витамин К2 подобро се апсорбирал и имал повеќе ефекти и навистина имав конечно ефект со таа комбинација
Со тешка ендометриоза бев на двата јајници, проширена низ карлица. Кај истиот доктор, долг протокол, успешно беше. Не извадивме многу јк, слабо реагирав на стимулации, очекувано е со таква дијагноза. Но и од тие две ембриончиња едното се направи бебе Со среќа! Само верба, прави тоа што треба, верувај му на телото и ќе биде.
Tina gi piese dostineksot i vo bremenost ili ti gi prekinaa, jas prpdolziv da gi pijam zaboraviv da go prasam doktorot dali treba ili ne
I jas pijam po pola dostinex vo 10dena. Iako mi go simna prolaktinot vo normala, pak doktorot mi rece da prodolzim da go pijam. Sega, posle skoro 3 godini obidi za bremenost, mislam deka mojot problem e pcos. Prolaktinot mi bese dva pati pokacen, i insulinot vo granica. Zemam i metformim i dostineks. Androgenot mi e ok. Sega ne znam dali ova bi mozelo da mi bilo precka za neplodnost. Sto mislite vie?
Mene mi bese minimalno pokacen i taka skoro so godini go pijam na 10 dena po pola apce i sekogas koga go ispituvam mi e normalen, neznam dali bi mozel da bise precka za zabremenuvanje.
Zdravo na site, ve citam dolgo vreme i mnogu sum zadovolna kolku pozitivna energija i podrska ima… Bi sakal da prasam dali e vo red beta 723 na 15 den od et? Iskreno sum zbuneta da ne e biohemiska bremenost samo, ne znam ne mi e jasno i ne znam dali da se raduvam ili da cekam za edna nedela za eho?