Членката е со бластоцисти. Може и на 5-6ти ден Јас на 7ми ден имав бледа линија а на 8ми бета од 47. А сум со тридневен ембрион. @Ivana33 Сепак не е препорачливо да си правиш стресови толку рано. Секој ембрион различно се импантира. Почекај бар до 10ти ден
So tridneven sum i jas, punkcija mi pravea vo vtornikot a petokot transfer Na 10ti avgust ni e dve godini od svadba pa sakav da go iznenadam soprugot so testce barem dodeka na 14ti den ne pravam preku krv, ama mi e strav da ne mi pokaze negativen ....
Не си прави стресови прерано да го правиш, јас бев со трансфер на бластоцити на 8ми ден негативен тест имав и се разочарав скроз па правев пак на 10 ти бледа втора линија и на 13 ти ден бета 983.
Здраво девојчиња. Ќе може некој во кратки црти да ми го објасни долгиот протокол на ивф? И колку време е целиот процес? Фала..
Здраво девојки, следната недела ми закажаа термин за кариотип, од ваше искуство колку време ги чекавте резултатите? И витамини како испитувавте (б12, б9, е). Со упат од мат.гинеколог кон ендокринолог, па ендокринолог кон биохемија?
Женски здраво , треба да поднесувам документи за втор ваучер , дали може спермограм од приватна клиника или не?
Фала ти @Melek 36, добро е да се знае. Штом е така да не се брзам и јас. Ќе почекам барем 2 недели од прекин на терапијата па ќе се вакцинирам.
Здраво на сите. Нова сум на форумов и се спремам за 2 недели да почнам со стимулации. Докторот ми направи шема и ќе треба да се боцкам со мериоферт 75 ×4. За постапката користам ваучер од фондот, но во нивниот протокол мериоферт не се споменати. Дали можеби е некој превид на докторот? Се плашам да не треба на крај да си ги платам сите инекции. Има ли некој искуство? Планирав и докторот да го прашам, но ме интересира и ваше мислење и искуство. Малку сум збунета фала ви однапред за споделување на ваше искуство!
Здраво, најубаво ќе ти биде да се јавиш или да отидеш до кај нив да ти дадат листа колку инекции ти следуваат од фондот и нивните називи, ако не ти следува некоја а ја имаш во шема види распрашај се тука по аптекиве за цена или сопругот нека отиде до Косово - Урошевац да ги земе таму се поефтини од тука. Во мојот случај така направивме клексаните тука ги немаше ради коронарна и во Урошевац ги најдовме поефтини. Со среќа
Zenski , aj dobrooo utroo ... da prasham edno pitanje ... pijaam veke eve eden ciklus cel vitamini ( D, C , E , Zink , Magnezium so B6 , Omega3 ) , MACA kapsuli , i eutirox 50 sekoj vtor den .... mene mi docni ciklus kako nikogash do sega 31 den sum , aber nema da dojdi ... mozno li e od macata kapsuli da ima nekoe poremetuvanje ??? zoshto samo taa mi e nova plus i eutirox-ot ... dr vitamin plus minus sum gi pieela ... inaku redovna mi e na 25 den ... vaka mi nema docneto ... za bremenost ne veruvam ... ednash odnosi cel mesec na 23 den i toa , sto nema shansi ...