На e-mail стига потврда дека ти е одобрен ваучерот. И ова не е ново, така беше уште пред 4ипол години кога го добив јас. Дури потоа стигнува по пошта.
Фала ти мила, планирам одма да почнам, но зависи докторот кога ќе каже На емаил ми стигна одговорот дека е одобрен, сега ќе го чекам по пошта да ми стигне на домашна адреса На емаил треба да добиеш одговор, ако не јави се на телефоните од сајтот, можеби има нешто да поднесеш како допуна
Ни за првиот ваучер не добив ништо на меил, само по пошта. Затоа и се прашував дали на некој друг начин известуваат. Фала во секој случај.
jas preku vrska me informiraa deka sum go dobila ama ne znaev deka tolku brzo ke mozam da dobijam. Deneska mi se javia na telefon mi kazaa deka imalo komisija i deka odobrile vaucheri. Sigurno i tebe ti e odobren, javi se utre prasaj
Се пробавме. И со свеж ембрион, и со замрзнати и на природен и на модифициран циклус. Максимална прогестеронска поддршка, клексани, интралипидна, нивестим, хцг, скречинг... Два пати имаше имплантација, првиот пат ниска бета која не растеше, вториот пат не растеше правилно и на крај нагло падна. Сите трансфери се со бластоцисти, но многу веројатно е дека има проблем со ембриончињата. Останува уште со ова ембрионче да си ја пробаме среќата. Имам убаво чувство, некако ептен имам надеж дека ова ќе биде тоа. Се надевам дека ќе бидам во право
toa e naaaaaaj naj naajvazno. Da imas ti nadez. Drugite raboti samo vreme mu treba da se sredat. Edno treba ama vredno.
Ако си на приватно немаш временски рок секако тоа во договор со твојот гиниколог Јас бев на приватно и нема временски рок туку докторот одлучува кога е најдобро да се направи наредно инвитро или трансфер.Мене ми беа во февруари,јуни и трето во септември
Дај боже ова да ти биде твоето јуначе најсреќно.Јас имав 5 бластоцисти од кои 4 со одличен квалитет а тие 4 не успеаа туку 5 тото за кое беше со најслаб квалитет тоа успеаа и сега е двомесечно бебенце.Затоа нема правила,нека биде ова твоето јуначе кое срце ќе ти грее
Женски некоја што била скоро да ми каже за колку време има резултати од ГАК за хормони? И дали ги праќаат на е-маил пошто не сум од Ск, макар изгледа за во фонд ќе мора пак да си ги земам од таму оригинал.
upatche od endokrinolog za antitela i na klinichka biohemija ili tamu na endnokrinologija ima labaratorija .... garant e momentalno , roveri pak vo sbota naspana i odmorena .... ama kaj mene ripa so hormoni primanje i zatoa terapija mala mi dadoa ...
Ako ti se za fondot ke morash orginal da si gi zemish so potpis i pechat .... a ianku matichnata mozi da gi vidi vo sistem za nekoj den ... site rezultati od bilo kade na matichniot broj gi stavaat ...
Zenki , pishav jas pred dva dena za docnenje na ciklus dali mozi maca-ta da napravi poremetuvanje ... ushte nemam ciklus ... doktorive vikaat nemozi da napravi tolkavo poremetuvanje maca-ta , ama po gruppive gledam se zalat posle vakcina za poremetuvanje na ciklus, najverojatno vakcinata pravi poremetuvanje da znajte .... jas so dve dozi pominati veke skoro 3 needeli posle vtora ...
Во истиот ден ми дојде циклус кога отидов на вакцина и тој циклус ми траеше едвај 3 дена. За ревакцината, ми дојде после некој ден и немав проблем, најнормално, па следниот на 23 ден, многу порано од вообичаено. Така што има некакво влијание, кој да знае веќе
I jas sum ubedena, definitivno deka vakcinata mi go poremetila ciklusot. Jas vo megu vreme pijev i caj od macina treva, i mislev deka od toa mi e poremeteno. ama bev i kaj maticniot i kaj mojot doktor vo remedika, me vide vo eho, sve bese ok. a jas krvarim 15 dena. nikogas ne mi se desilo toa. a bas vo vreme na dvete ciklusi (vtorata doza vo ciklus bev) jas se vakcinirav i posle 15 dena krvari bez da prestane. oskudna ama krv ima
Devojki trebase ovoj mesec da napravam transfer no izgleda pak ke oblozime, bev kaj Trajkovski na eho i mi rece deka imam pregrada na matkata mi preporaca histeroskopia a jas imam napraveno vo oktomvri, sto e pregrada??? Zar mozam da zabremenam sega??? Ciatata pukalo sega ova se pojavi. Fala