Јас ги земав резултатите од ГАК за 2-3 работни дена, но мора дирекно од таму заради потписот и печатот за во Фонд,а ако имаш гинеколог што може да те прати на Клиничка биохемија таму може и по емаил со тоа што ќе ти бидат електронски валидни и не мора да одиш во Скопје
Откако матичниот гинеколог ви даде потврда за ваучер и ве најави електронски во фонд за колку време максимум треба да се однесат документите? Или нема врска тоа?
Јас немав поим дека матичниот те најавува у фонд.. мислам нема врска, кога стасаш ќе ги однесеш Среќно
И јас врска немав, сега пред една недела бев ми рече ај да ти дадам потврда и да те најавам во фонд па ти собирај документи. Ја прашав дали сум временски ограничена ми рече не ама посигурно ми е да си прашам тука Tnx мила
Na gak sekogas kazuvaat za 3 dena rezultati , a segogas rezultatite se gotovi utre denta i od 12 moze da se podignat dokolku vi treba za vo fond a ako vi e samo kontrola moze da se gotovi i istiot den kaj maticnata moze da se javite i ke vi gi prevzeme
Jas minatiot mesec pravev hormoni na Gak na rezulatot levo dolu pisuva deka e elektronski validiran isto kako i na toj od klinicka biohemija. Eve bas sega sporediv
Jas gi sobrav site dokumenti i potoa maticniot ginekolog mi gi pregleda dali imam se i me najavi vo fondot elektronski i uste utre denta gi odnesov vo fondot, pozadi majka tereza po dve nedeli me izvestija na mail deka mi e odobren vaucerot
Ти благодарам мила Чул те Господ! Големо да расте вашето јуначе, само убавини да го следат во животот
Denes se javiv vo fond i po maticniot broj mi kazaa deka imam pozitiven odgovor za IVF na srekjata i nema krajjjjj Sega cekam da mi stignat dokumentite po posta. Odlucivme za new born kaj Trajkovski, tamu i gi pravev inseminaciite. Totalno uzgubena sum. Navistina i ne sum upatena okolu celava postapka. Pa me interesira sto pokriva vaucerot? Dali prvin mora da platime pa ni gi refundiraat parite?
Не се рефундираат пари, туку има листа на што се' е покриено од фондот, и тос не го плаќате. Листата ја има на сајтот на фзо, кај другите документи за ивф. Инаку, ако се надмине (а ќе се надмине, бар испитување на хормони, редовно), тоа сиго доплаќате. Постапката пункција, трансфер е покриена, не плаќате. Замрзнување ако има, не е покриено, околу 24000 мислам беше. Терапија не е покриено, едино клексани делумно се рефундира, ама тоа нема врска со ваучерот, а и може нема да примаш ако не треба. И за со ваучер, едно 1000 евра имај си на располагање. Да вроди со плод
Значи само мене денес никој не ме сакал во фонд, се дотепав од звонење и никој не крена . Just my luck
Trajkovski malku preteruva,na sekoja i vika deka treba da pravi histeroskopija, bi rekla poveke se raboti za profit, i ako prasas drugi doktori odgovorot e deka e preterano ova so histeroskopiite. Septumot, odnosno pregradata spored doktorite ne pravi problem vo prvo tromesecie, a moze i ne mora vo vtoro tromosecie. Ti imas praveno veke histeroskopija, sigurno ako imalo nesto ke ti go sredele togas.
@StarFlower Потполно се сложувам со ова што си го кажала! Кој и да отиде кај него,одма наоѓа некаков проблем со матката и предлага пак да се прави интервенција,дури и да било на првата се во ред!ајде правев на ГАК една хистеро после првото ин витро, се беше ок, сега после третото неуспешно ајде пак хистеро,се сомневал на септум? Си отидов од таму,само пари да ти земат,па само тој ли е стручен за тоа,другиве доктори појма немаат? Нема што да најде и на сите исто,ајде одма операција и покрај тоа што веќе една е направена?!