Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

198 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    627
    Исто и Гуржанова. На консултација отидов пред да се решам кај кој доктор ЕТ и иако на преглед не најде проблем сепак ми предложи хистероскопија.

На StarFlower, Peace Lily и Мишел* им се допаѓа ова.
  2. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Реално тој што не правел хистероскопија нема штета од дијагностичка пред ивф. Бидејќи мене на хсг ми видоа мал 5мм субсептум, којшто според докорите немаше да прави проблем, но бидејќи правев лапаро, од Тофоски си побарав и хистеро на којашто на крај излезе и полип 2цм. Така што добро е да се направи пред ивф, макар и дијагностичка.

На Stressed Out, NNA, Sienna_MK и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    536
    Ова се жени што направиле, но треба пак, е тоа боли, секоја операција не е наивна, а ја нудат за добар ден..

На JanaDarling, januari19, StarFlower и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Histeroskopija i laparaskopija ne se bas ednostavni proceduri za da se predlozi sekoj pat koga ima somnez na pregrada. I kaj mene imase somnez za pregrada. Se gledase vo hsg snimka gorniot del na martkata po debela. I vednas mi bese predlozeno histero. Isto taka imam i miom vo nadvoresen del od matkata, i morase i laparo da se napravi. I na kraj, od koga zavrsiv so operacijata ispadna diagnosticka. Nemav pregrada, a miomot bese mnogu mal. Uste mislim deka postapkata beze bez potreba. Miomot se gleda vo eho kolku e golem, i nema potreba da se vleze vnatre da se vidi za da se konstatira deka e mal. Vtoro: koga veke si vlezen vnatre, izvadi go barem. Treto, nemase pregrada voopsto. Ispadna na diagnosticka.

На JanaDarling, MarijaMi90, Sienna_MK и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Да разбрав дека правеле. Чисто дадов мислење за барем еднаш да се направи, но доколку веќе е еднаш правена не гледам потреба од повторбо, освен ако не се направи хсг и се виде пр.полип па има потреба од нова.

На Мишел* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Peace Lily

Peace Lily Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    271
    Лапароскопија не е едноставна процедура,ама хистеро е прилично рутинска.но тука збориме дека конкретниот доктор во конкретната клиника предлага операции по втор,трет пат кај могу девојки и тоа брзо време откако веќе еднаш ги поминеле а ги поминале кај други доктори и во други клиники. Еден куп читам во последно време постови од жени што отишле во Њу борн откако претходно биле во друга клиника и на истите им се наоѓаат некои недокажани дијагнози и им се кажува пак да се оперираат, а веќе тоа го направиле.а се знае дека такви субсептуми и минимални прегради немаат никакво влијание на импламтација на плодот.Според мене е правење непотребни стресови и земање пари.

На JanaDarling, Мишел*, Srcka28 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Nadja_22

Nadja_22 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.333
    А, мене ми кажаа дека сѐ уште немало комисија и не ми се разгледувани документите. Не ми е јасно сега, особено кога читам членки кои вчера/завчера добиле позитивен одговор. Што ли се случува? :^)

8. Milititi

Milititi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    720
    Немам појма, еве и денес никој не ми крева..:|

9. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    Vrtete vo period od 12:30 do 16:30 na telefon 02 3289068
    Jas dokumentite gi podadov na 04.07, i vcera koga se javiv mi rekoa deka imam pozitiven odgovor. A dokumentite da gi cekam po posta.

На Meckicja и Milititi им се допаѓа ова.
  10. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    962
    Допаѓања:
    839
    девојки може некоја на кратко да ми пише како иде постапкаа од кога ќе се добие ваучерот?фала

На Marija2007 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.740
    Не сум пишувала на оваа тема ама 10 год ја читав, но сега ќе пишам бидејќи исто искуство и јас имам кај него. Веќе имав направено хистеро каде беше отстранет полип, лапаро отстранета десна туба, уредно хсг после овие интервенции, 4 неуспешни инсеменации, 3 неуспешни инвитра. Немаше имплантација ниту еднаш. Прв преглед кај него совет му беше да се направи повторно хистеро и лапаро. Толку ми беше филмот. 10 год борба со стерилитет и неговиот предлог беше последна капка. Со парите што ги спремав за инвитро кај него си уплатив одмор. 6 месеци подоцна на 41 год останав природно бремена со десна отстранета туба и лев јајник залепен за матка. Сега имам бебуш од 6 месеци. Не се откажувајте, ви посакувам на сите здрави и живи бебуши дали со инвитро дали природно дали ќе усвоите ваше е, ама нека не претеруваат доктори како него, посебно ако еднаш веќе имате хистеро и лапаро.

На Mawoto-Stefi, Marie86, Brooklyn и 50 други им се допаѓа ова.
  12. Milititi

Milititi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    720
    Поубава одлука не си можела да донесеш! Да ти е здраво и живо малечкото

На biba818, Sienna_MK, Damjana5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Zaklina7

Zaklina7 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    101
    Devojki zdravo,Ve molam do kolku ima uspeh realizirana bremenost nekoja so AMH 0.100 .se razbira bremenost so svoja jk .Ve molam se slucile ili mojata sansa e propustens so ovie rezervi koi potenciram pred Ivf bea 0.600 .iako i togas niska sega Veke sum mn zagrizena bidejki sep ili oktomvri e planiran uste eden obid priroden modificiran so letrazol

На reni" му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Milititi

Milititi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    720
    Браво за сите што успеавте да добиете некој за да прашате, се обидов и на овој број, но немам среќа. Нека кршат глава, ми се смачи :D

На BelataMasai и Bilka5T им се допаѓа ова.
  15. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Фала ти мила што пиша, ти посакувам успех, твоето искуство ќе ми биде добредојдено и секако ќе контактираме во пораки:*

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Девојки ајде овде да прашам гледам имате доста знаење од искуство.
    Дали ендометриум од 11мм значи бременост или значи погодна средина за имплантација? Инаку, треба да добијам за 4 дена.
    Имам еден фоликул од 27мм кој не пукнал, но докторката рече дека имало слободна течност во матката што значело дека друг фоликул пукнал. Фала

17. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    I mene me interesira

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Па јас знам дека еднаш порано кога бев на гинеколог ми измерија ендометриум 11, можеби и 12, а не бев тогаш бремена. Така да може да значи дека е добро рецептивен за можна бременост, но не мора да значи о бременост. Е сега зависи и кој ден од циклус ти е. Мене тогаш ми беше ми се чини околу овулација, ако е пред менструација знам дека тогаш се намалува, па може ќе се израдуваш, ако тоа ти е во моментов желба :)
    Ама ме го земај мојов муабет здраво за готово, мене не ми е мн познато ова, лаички ти одговарам. Може постои и граница до која е ок дебелината на ендометриум, ама мислам дека 11 не е над тоа. Нека кажат посиксусните :) Докторката што вика?

Последна измена: 6 август 2021
    На Kris80 и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Со ваучерот одиш кај матичен гинеколог кој ти дава упат за клиника каде што имаш одбрано да правиш ивф. Си се договараш со докторот за ивф што како понатаму.

На Marija2007 и VirgoStar им се допаѓа ова.
  20. Neutesna

Neutesna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    552
    Ne treba da platis sega nisto se pokriva fondot ako nadmines inekcii I hormoni plakas minimalno nesto zavisi od postapkata jas prviot pat doplativ 8000 a sega ovoj pat samo 3000

На Marija2007 му/ѝ се допаѓа ова.