Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

198 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.716
    Допаѓања:
    175.702
    И во посебната тема што би се отворила сите ќе го читаат неубавото искуство со одреден доктор и ќе можат да се исплашат.
    Секој има право да си го каже искуството со БИЛО кој др.
    "Проблемот" искочи кога почнаа да се јавуваат членки и да споделуваат неубави искуства со Влатче.
    Веќе одреден период на темава владее "правило" дека истиот др Не смее да се куди.
    А не треба да е така.
    Колку пати се жалиме од притап на трансфузиолози, ендокринолози...тоа бива нели?

На Inamya, Twins256, Srcka28 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Ivana33

Ivana33 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    274

Sreken rodenden @Bubce38 samo ubavini ti posakuvam

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.066
    Допаѓања:
    39.875
    Јас ќе ја рипнам дискусијата за нашите "безгрешни" доктори и само ќе кажам @Bubce38 , СРЕЌЕН РОДЕНДЕН мила, ти си една од мпите најголеми мотиватори и позитивни примери на форумов. Од срце ти ја посакувам сета среќа и радост во животот:inlove::inlove::inlove:

На Inamya, ma4e1311, Sienna_MK и 4 други им се допаѓа ова.
  4. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.048
    Затоа и не сме пишале претходно. Знаеме дека има членки кои се во постапка кај било кој од докторите за кои се дискутирало и не сме сакале да предизвикаме немир во ионака сензитивна постапка.
    Сепак, овде отворено зборуваме за се' и сметам дека како позитивните, така и негативните искуства се дел од темите и проблематиките кои не' мачат.
    Се говорело овде и за клиники и за доктори и за ембриолози. Секој имал различно искуство и не гледам проблем во споделувањето на нашите искуства, доколку се коректно образложени.
    Токму од овие форумски страници дознав за др. Јани и за др. Петличковски. Чисто како пример ги споменувам. Членки пишуваа искуства кај нив.
    Зошто тогаш, следствено на тоа, некоја членка да не може да го напише своето искуство кај ивф специјалист.
    На крајот на краиштата одлуката за избор на доктор сигурно нема да ја направиме читајќи страници на анонимен форум, туку со консултација кај именуваните доктори. 100 страни да исчиташ е џабе се' додека не се сретнеш со докторот.

Последна измена: 8 август 2021
    На Мишел*, Martka, Knizhevnik11 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.716
    Допаѓања:
    175.702
    Фала, ама ќе ве замолам темава да не се користи за мојот роденден. Ве молам!!!
    Има посебна тема за тоа.
    Нема смисла
    :hug::bow:

На happygirl и AniSk им се допаѓа ова.
  6. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    Don't get me started за неумесните коментари, тие не ги ни спомнав, сега ме потсети. Од коментарот како немало шанси јас и партнерот да пробуваме 4-5 години пошто он е помлад од мене и сигурно не му било на тие години до дете, па инсинуациите дека со оглед на тоа што имам историја со ХПВ, мора да сум имала или сеуште да имам и други инфекции, иако апсолутно никогаш освен кандида не сум имала ништо ни на брисеви, ни на пап откако знам за себе, на што секако превртуваше со очи во неверување, и ред други работи што свесно ги поттиснав од меморија.

Ако навистина прави свесна селекција на помлади пациентки со цел да си го билда сопствениот трак рекорд (што на некој начин ми ги разрешува дилемите зoшто имав лошо искуство со него како доктор за кој се пишувало дека е најдобриот, најпосветениот, најпожртвуваниот, најчовечниот), нека му служи на чест, не знам што да додадам. Па зарем најдобрите доктори не се оние што не се откажуваат токму од најбезнадежните случаи? Нели треба баш тоа да му биде предизвик кога веќе е најчовечниот, најпожртвуваниот, најдобриот?

Почитувам тоа што Твинс погоре сака да ја смири топката, ама редно време беше нешто да се каже, зашто на форумов се направи таков култ кон неговата личност што никој не смееше да го чепне, додека во меѓувреме без никаква цензура се навредуваа и ругаа доктори во Систина, Ремедика и Плодност.

И за крај, пак да ве потсетам на работа на која често пати се навраќам - докторот е мала алка во процесот на ин витро. Доколку постои добар ембрион и добар ендометриум, до бременост секако ќе дојде. Честопати се заборава дека ЦЕЛИ 80% (со букви: осумдесет проценти) од неуспешни трансфери се должат на генетски неисправни ембриони кои арестираат во развојот и докторот за тоа не е крив, природна селекција е во прашање, ама не, најлесно е да се обвини докторот за неуспехот. Го кажувам ова зашто сите треба два пати да помислиме пред да почнеме да удираме по докторите кај кои не ни успеало, а да ги величаме оние кај кои што по некоја среќа коцките ни се поклопиле. Многу убаво кажа членката погоре што е докторка, па зарем тоа е успех за кој треба да ги величаме? И да, и le.soleil апсолутно има право кога вика дека хероите сме ние жените и нашите партнери, ама особено ние, и ние заслуживаме медал за се што поминуваме, за целиот товар што го носиме, а ниту во еден момент не сме помислиле да се предадеме.

На Mihaela123456, Brooklyn, Inamya и 18 други им се допаѓа ова.
  7. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    Последен пат кога видов саат беше 23:55, викам таман уште 5 минути, кога тоа станало 1!

Нека ти е најсреќен роденденот, лавице наша (и во хороскоп, ама највеќе во карактер)! Ти си ни тука верувам на сите една од најголемите мотивации и инспирација во оваа борба и не си свесна колку ми е мило што успеа и што сонот ти стана реалност! Едвај чекам да си го земеш тоа бебче во раце и да го живееш она за кое со години сонуваше.
    Гушки најголеми <3

ПС. Морав, плз не ме карај, несакајќи сама си се намести :)

На Ivana33 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.035
    Daa sum imala i mi ja otstranija vo oktomvri, no spored nego ova pregradata pak znae mnogu lesno da se pregradi i histeroskopia da napravam uste ednas, zarem moze tolku brzo be...fala

9. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Но никој не го куди или фали Трајковски во случајов. Не е работата да се фали докторот кај што сме имале успех или не. Само вистината да се каже. Логички секој индивидуално да размисли. Беше потенцирано дека правел операции за профит што не е точно. Нас барем можеше да не "одере" што се вика пошто доаѓавме од Америка, па сепак не предложи на државно. Се сеќавам дека ми рече "ако останеш бремена,јави ми се". Значи има разлика од ако останеш и кога ќе останеш. И трето, кога немаме успех, а бараме решение еве вие самите размислите што би можело да е резултатот? Испитувања,операции,стимулации повторно и повторно додека се дојде до позитивен резултат. Сме се фатиле на ова оро и нема пуштање. Море се ќе издржам за дете. Јас имам успешно инвитро, и споделувам мое искуство. А вие што имате неуспешни никогаш не се откажувајте. Некој со една операција,некој со три. Само да се дојде до нашата цел. Убав ден на сите..

На Sienna_MK, bebaa, princess5 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Направи хсг повторно,и нека види незнам кај кој доктор си дали има преграда повторно. И јас имав мала преграда која наводно не требаше да биде причина за незабременување, но ја одстранив и останав бремена. Така да види си сама размисли убаво..со среќа

На tina2018 и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  11. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.801
    Женски здраво , дали некоја знае каде би можела да најдам Andrositol plus кесички , ги има во Србија но само во Белград , или да не знаете некој кој ги носи? Вчера ги барав во Врање таму се чудат

12. MIS2013

MIS2013 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    433
    Здраво. Ќе ве молам искуства со инекцијата декапептил депо 3.75. На кој ден од циклс ја примивте,дали добивте нормален циклус на дата. Убав неделен ден :)

13. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    642
    Јас имам, 2 кутии не отворени (60 прашоци) и една отворена кутија со останати 11 прашоци (само не се форте, туку како на сликата подолу). Рокот им е 04/2022, земени од Бугарија. Ако ви требаат пиши ми ќе се договориме.
    upload_2021-8-8_10-53-19.jpeg

На Srcka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.801
    Ако не успеам да најдам од тие другите деновиве ќе ти пишам секако ❤

На Kejt362 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Pa mnogu zeni Imat tamu praveno kaj toj doktor ne sum slusnala deka se pozalile na netacna dijagnoza ako e dobro valjda e dobro sto znam sto da ti kazam na drugo nesto mislev druga ivf klinika remedika Sistina Plodnost.

16. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.048
    Ех, истиот случај. Превртување очи, "значителни" погледи кон сестрата и отприлика овој тип неумесни коментари. Навистина непријатно.

На biba818, Мишел*, DELFINA81 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Ako si gi nasla vo Belgrad I ako vrsat dostava Ili ako moze nekoj da ti gi kupi I da ti gi prati pratka moze da si ja prevzemes vo posta na srpska granica, jas imam prasano vo taa posta mi rekoa deka moze da se navedat kako destinacija za pracanje I mi dadoa adresa kako I'm glasi ako Sakam tuka da mi stiga pratkata .

18. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.801
    Има опција да се нарачаат online , можеш ли да ми ја пратиш адресата од поштата , или евентуално контакт па да им пишам?

19. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.622
    Здр женска не навлегувам во дискусијата само како искуство мое.
    Јас сум тазе префрлена таму и со историја од хпв и цин истото ми го предложи и мене и покрај тоа што и јас како тебе никогаш ама баш никогаш сум немала бактерии на брисеви и папови освен ХПВ, направивме биопсија на матка и испаднаа две тешки бактерии инфицирана матка и качени леукоцити, пиев два антибиотика наеднаш за да ги рушиме, па на контрола крај на месецов или септ ќе видеме дали ги имам уште.
    Може не влијаат толку мн за имплементација ама за спонтан и те како.
    Само како искуство не ме сваќај погрешно
    Позз ❤️

На Nikolina35, tina2018 и Meckicja им се допаѓа ова.
  20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ve molam spodelete iskustvo od doktorite. Vaseto iskustvo pomaga. Nie treba sami posle da procenime kolku i kako veruvame vo niv. smetam deka ova tema e bas zaradi spodeluvanje na iskustvite. Ne moze edna clenka so loso iskustvo da mu ja rasipuva imazhot na doktor. Ama nekolku clenki so isto iskustvo vo eden doktor, definitivno pomagat za otsranuvanje na bilo koja dilema koja ni se sozdaduva . Jas ke prodolzim so IVF vo septemvri so profesor Dimitrov. Da vi kazam pravo, ovde mnogu malku sum procitala pozitivno iskustvo za nego. Site doktori kaj sto sum bila na razgovor, imat mnogu pofalni zborovi za nego. Mojot maticen go obozava :D.. ama jas od ovde, kako sto zborite za Trajkovski, za Dimitrov nikogas ne sum ve procitala da zborite. No toa ne znaci deka ke idem kaj Trajkovski.
    spored mene procenkata na doktorot treba da se izvrsi individualno, i ne mora da znaci deka treba da vlijae losiot zbor na nekogo za da menjame doktori..
    Sekoe spodeleno iskustvo e informacija. A, informacijata zavisi od licnostata kolku moze da mu vlijae vo odluki

На BelataMasai, Alishan30, NNA и 15 други им се допаѓа ова.