Kako sto ti kaza @Knizhevnik11 metilfolat I b6, obavezno pocni da pies ako nepies, b6 voedno I ke te smiri malku, cink ok e Selen vidi vo preporacliva doza a betakaroten ne ti treba I da ostanes bremena vo prvi meseci betakaroten I vit A ne se preporacuva kako suplementacija kolku vneses preku hrana vo normalna ishrana, maticen mlec ti e super stom si nasla I toa e toa smiri topka malku, stresot nikade ne vodi, prepusti na gospod I na srecata, srecno.
insulinot predhodniot mesec mi nese 14.55. Pijam 2x750 xr glucophage. I dostinex 1/2 sekoj 10 dena. Isto zemam methyl folate 1000. Ne znam dali da zemam myoinositol da pijam vo ovoj period. Sto mislis ti?
Да, инсулинот е височок ама ќе се среди со редовна терапија + корекција на исхрана (значи избегнување на храна со висок гликемиски индекс) и умерена физичка активност. Некој погоре спомна цедени сокови, тоа е супер препорака за други, ама не за жени како нас со висок инсулин/хиперинсулинемија и ПЦОС, зашто многу го качуваат шеќерот, и покрај тоа што се природни. Подобро изеди парче овошје во комбинација со голема лажица путер од кикирики. Што повеќе протеини, а помалку прости јаглени хидрати. Можеш да додадеш и мио-инозитол, и јас го пиев едно време покрај глукофажот, два пати дневно, насабајле и навечер. Добра ти е дозата на глукофаж, јас пијам само еден од 750, ама инсулинот на гладно ми се движи околу 3-5 и сум со ниска килажа, па не се препорачува повеќе.
Да се пријавам во “over 40”. ________________ И јас имам чувство дека мојот доктор крена раце од мене, особено кога почна да ми спомнува многу често за донирани ј. клетки (не велам дека е тоа лошо, во многу случаи е решение за да се стане родител) и кога ми направи две инсеминации, онака “ради реда”. Потешките случаи, не само повозрасните, треба да се предизвик за докторите. Но, мислам дека ги избегнуваа или креваат раце по 2-3 обида. Со “лесните” случаи секој доктор, кога-тогаш ќе успее.
Ako odis preku fond inseminaccii mora ako privatno ivf pravis ne prifacaj inseminaccii epten na nekoj mu se posrecuva so inseminaccii obicno nema uspeh so niv, ti fokusiraj se da dobies dobri jajcekletki I zdravi embrioni pa nekoe embrionce ke e dobitno srecno.
Не ми требаат душо мене инсеминации за во фонд. Веќе имам поднесено. Го поминав тој пат пред 4-5 години Имам и доста ивф направено, така што инсеминациите “добро ми дојдоа” за да одморам малку од хормони, а во исто време да правам нешто, да не ги губам овулациите.
да ти кажам право убаво поминав одма завршив работа кај докторката,потешко ми беше да ја најдам во бараката за дијабет беше!ми рече после сите тие стимулации можно е и природно да забремениш....за резултати по плик ќе ми ги пуштат е за колку време не кажа сестрата....иначе супер докторка да!
Девојки кажете точна локација каде кај мајка Тереза да ги поднесам документите за инвитро. Да не лутам утре како мува без глава
Добра ви вечер на сите! Извинете доколку постов не е за тука, но сакам да прашам дали има некоја членка која е од Велес и која треба да прими Ovitrelle 250? Ако има замолувам да ми пише приватна порака. На сите од срце ви посакувам ембриончиња во мешиња
Od koga ke go pominuvas zgradava od Majka Tereza, na leva strana ke go vidis. Baraj na leva strana posle zgradava
Секогаш во секое време , знам сите ние сме во иста ситуација ама нема друго освен да се бориме, можеби битката е загубена но не и цела војна!
Се замислив во врска со шеќер и инсулин. Мене на гладно инсулинот ми е 1.5 тука некаде но шеќерот 5 значи скоро на граница. Се прашувам колку би ми бил после јадење а јас си јадам благо. Ми имаат мерено и скриен шеќер немам,но сепак,јас преку ден пијам многу вода,а и ноќно време пијам дури,и се будам жедна.Осеќам сувост во устата некогаш ми лепи... Како да проверам што се случува кога не е нагладно. Можно ли е да не лачам доволно инсулин и да се качува шеќерот преку ден или ноќе?
Devojki zdravooo, Denes mi e 11 den od transfer so dve trodnevni embrioncinja, napraviv test doma i iskoci pozitiven ama mn e svetla crtkata, dali e ok? Mnogu sum vozbudenaaaaaaa
Да, да, радувај се. Кај мене ваква беше на 11ден со 5 дневен ембрион, а на 14 бета беше над 1000. Честитки.
Da mozam site bi ve izguskala kolku sum vozbudena ako ne ve znam licno Kolku se raduvav i kolku me motivirase koga ke videv tuka vakva slikicka od nekoja clenka * sega ne mozam da veruvam deka i kas imam konecno pozitiven test hahahahha Daj boze site da go imate ova vo raka i daj boze site da isterame se kako sto treba site da se raduvame, mnogu sum srekna pogubena celata