Женски, денес 9ти ден од трансфер на бластоциста. На бришење имам потемна оскудна крв. Не можам да дочекам да се раздени да направам бета и да се разочарам. Веројатно е мензис, зашто и треба да добијам .... ви се случило на некоја?
Не се разочарувај пред време најверојатно НЕ Е мензис. Рано е, јави се во клиниката, извести и чекај насоки. Јас кога имав поз.бета имав мало крварење на 11 ден, примав клексани и аспирин, по крварење аспиринот ми го исфрлија. Ако примаш и ти, можно е да е од него. За добивање, мислам дека е рано, од ова што читам тука почесто покасно се добива отколку порано, јас бројам 14 дена од трансфер, а и најчесто касни поради прогестеронската поддршка. Среќно, душо
Направи домашен тест,со бластоциста веќе би требало да покаже.ова повеќе личи на имплантациско крварење отколку на почеток на циклус
Јуначки чисто за инфо да имате, многу се зборува за вакциниве и плодноста, две пријателки мои се бремени и тоа останати бремени се измеѓу двете дози на вакцина. Они се со кинеската Синофарм. Едната се мачеше како нас со ин витра во Швајцарија, природно остана бремена двете имаат и срцева реакција веќе.
задоволна сум разговаравме ги виде сите хормоно што сум испитувала од мм спермограм даваша мислење рече дека до сега е се направено како што треба но не најде одговор за спонтаните...е сега после испитувањата ке се слушниме што понатака....ми рече после сите тие долгогодишни стимулациии можам природно да забремрнам!за упат од матичен општ лекар добив!
Mene mi rekoa ako slucajno se pojavi malku krvce da ne se plasam, taka da napraj si domasen test utre ili iskontaktiraj so doktorot, mislam deka ti e rano za dobivanje. Stiskam palci
Ne znam dali imas toa ispituvan slucajno procitav za spaontanite pa cisto da spomnam. Drugarka moja nemaa nikakov problem so nitu edno ispituvanje, ostanuvase tri pati prirodno bremena i se so spontani zavrsuvase za na kraj Jani da ja prati na transfuziologija i ispadnaa nekoi hemostazi vo krvta, ne znam tocno kako se vika toa, nesto genetsko i e nasledeno i samo so dobra sema so kleksani slednata bremenost ja istera bez problem. Sega ima 8 mesecno devojce