Јас имам ама само 6 таблетки (2 бели и 4 светло кафени ) ако ти вршат работа додека да најдеш одма ти ги давам, од Ск сум, контактирај ме во пп. кај тебе има забрана за пораки не можев да ти пишам
Devojki sakav da ve zamolam da spodelite vase iskustvo, dali imala nekoja od vas kako moeto iskustvo da prestanalo srceto i poslem toa da ostanala bremena so naredno invitro ili so zamrznati embrioni, da ja iznosila bremenosta do kraj. Se izvinuvam so moite prasanja no stvarno mi e mnogu maka, neznam kako ke se oporavam od ova. Ako postot ne e za tuka slobodno izbrisete go.
Најпрво, Многу,ама многу ми е жал за ова што ти се случило. Те прочитав и вчера, но немав време да ти пишам. Знам дека ти е тешко и имаш милион прашања во глава. Но сакам да знаеш дека скоро секоја втора жена поминала низ твојот пат. Миссед, биохемиска, ран спонтан.. и нормално после се успеала да износи бебенце до крај. Те читам за кариотип. Немаш потреба сега да брзаш да го правиш. Вие имате замрзнати ембриони, кариотипот сега ништо не би ти помогнал. Мој предлог ти е на следен циклус да си направиш една дијагностичка хистероскопија, да се види убаво матката што и како е , па да се договарате за криотрансфер. Ова ембрионче не било вистинскиот борец, едно од следните три сигурно ќе биде твое
Fala mnogu na podrskata, mene edinstveno nesto sto me plasi sega e da ne se i tie embrioni so nekakva anomalija
Не мора да значи дека и овој е бил со аномалија, а тек па замрзнатите. Мораш да размислуваш попозитивно и да се убедиш самата себе дека ова ембрионче едноставно не било спремно да биде твое бебе.
Девојки, пролактинот ми е 21 знам дека е висок за ивф, но дали ќе ми прават проблем за ваучер во фондот.
И мене првата ми заврши така. Во 7ма недела. Правев и испитување на ембрионот во МАНУ. Еве втората е успешна, со 2 замрзнати, влегувам во 14та недела. Тежок е патот, но само напред. Одмори се овој период и ти посакувам успех следната ❤
Здраво девојки, дали може да ми каже некоја што имала вонматерична бременост и завршила со лапароскопија и извадена туба, дали после тоа треба да се прави хсг (проодност канали мислам дека беше) и хистероскопија или други испитувања кои сте ги направиле и дали со извадена туба може да се остане природно бремена и ако да за колку време после лапароскопијата сте останале бремени. Ви благодарам и извинете што пишувам тука знам дека не е прашањето за овде, но во темата вонматерична бременост не добив никаков одговор
Апсолутно не е соодветно во тема за вонтелесно оплодување да се прашува после колку време некоја останала природно бремена.
Јас искрено се извинувам не ми беше целта да навредам некого, јас претходно бев со ивф останата затоа сакав да прашам дали има шанси после тоа да се остане природно или да си чекам пак за ивф обид и ако треба ивф колку време се чека. Уште еднаш се извинувам не сум пишала како што треба. Ако мислат админите дека не е за тука постот слободно нека го избришат. Извините стварно немав лоша намера