Jas bev mn isplasena zasto ne sakav so anestezija a pominav super. Minimalna bolka kako peckanje. Ne mi teknuva samo na koj den od ciklus go pravev. Posle piev cikloproginova i si dobiv najnormalno ciklus
Zdravo zenski dali Ima nekoj od prilep da treba terapija za invitroto da I gi podaram da ne gi frlam to so mi ima ostanato
Јас овие денови ќе се вакцинирам. Чекав 3 недели да поминат после неуспешен трансфер, после твоето споделено искуство дека треба да се почека 2-3 недели заради терапијата што ја примаме. Се мислев многу со која вакцина, дали фајзер или синовак, читав многу и за двете, но убаво што ја спомна препораката на др.Петличковски. Фала што сподели искуство. ❤
И за која се одлучи ако може да споделиш. Жал ми е за неуспешниот трансфер, ти посакувам многу среќа на наредниот
Jas za Sinofarm se odluciv, se vakcinirav vo Vranje, revakcinata ja primiv na 11.07. Isto se konsultirav so nekolku doktori i site kineskite mi gi preporacaa. Dali e ispravno ke vidime Vlatko od New Born mi rece samo Fajzer ne. Ifv zdravje oktomvri.
Те прашав дали убаво разбрав зошто на светот му се познати околу 50,60 случаи каде што по два пати имаат добиено Ковид. Дали брат ти има некоја дијагноза или некои medical issues?
Девојки јас се враќам на шини документи собрани, се испитано, скоцкано, стигнат ваучер и утре со Господ напред консултација за почеток на постапка Дали може да ми кажете како е ситуацијата со клексаните во моментов? Она што знам е дека се околу 260 денари, околу 180ден по инекција е поврат преку фонд. Прашањето ми е во насока дали лесно се наоѓаат? Дали често им поскапува цената бидејќи беше тоа случај околу јануари? Дали можеби некој ги зима од Косово, која цена се таму и дали може лесно да се внесат кај нас? П.С. Во однос на дискусијата пред неколку страни- секоја пациентка со различен доктор си кликнува. Се зависи од нашите очекувања за односот со докторот, колку веруваме во нив и многу многу погодени коцки. Згора на тоа сведочам дека неколку познанички едно мислеле за едни доктори- па сега се водат кај нив и обратно- страшно верувале во нив- па сега нејќат да им го чујат името.... Како и да е, кај сите да е за успех
Здраво, Феминки. Сакам да прашам дали некоја од вас има слично искуство. Сопругот правеше спермограм и на резултати пишуваше недоволно концентрација за да се направи морфолошка анализа. Инаку во среда треба да правам пункција а сопругот исто денес остави материјал требаше да се замрзне за до среда но ни се јавиа да ни кажат дека не можело да се замрзне бидејќи немало сперматозоиди. Малку сум испаничена
Prethodno ste pravele li spermogrami? Ima li on nekoja dijagnoza. Nekako mi e nejasno i izbrzano sto ti si stasala do punkcija a nema materijal za zamrznuvanje
Ti posakuvam uspeh Bash mi e zal za ova sto vi go soopstile denes. Pretpostavuvam sega ke se mrznat jajnite kletki sto finansiski e poskapo za zal Potvrdena vi e maskata dijagnoza od nekolku mesta ili?
Nemam iskustvo ama kolku sto sum citala i slusala koga ke se najde spermatozoid ke se odmrzne j. K za da se napravi oploduvanje
Mojot soprug ima zamrznato. Imase dve opcii ednata da cuvame na nekolku godini drugata do momentot koga ke se resume da pravime. Nie se odlucivme za vtorata opcija. Momentalno e na terapija ako bide so podobra kvalitet ovaa nema da ja koristime zamrznatata.