Секако на ден на пункција пак ќе остави материјал, па можеби во тој ќе најдат доволно сперматозоиди за да се изврши оплодувањето Но сепак, требало да ви кажат да замрзнете материјал на неколку пати уште пред да почнете со стимулации.
Istoto go mislev so mojot komentar deka e izbrzana clenkata stom stasala do punkcija. Zaradi finansiski trosok mislev
На тема вакцини, јас пред да се вакцинирам се консултирав со доктори од две приватни клиники кај нас, и од двете места добив одговор дека 2 месеци после втората доза можам да започнам стимулации. Да напоменам дека јас се вакцинирав во април со реквакцина почеток на мај и во тоа време уште немаа сите став за вакцините и ин витрото, а сега како што гледам намалено е времето и на тие два месеци чекање. Во однос на другата тема, бидејќи сум пред првото ин витро, ме интересира ако може поискусните да ми кажат кога се остава материјал. Дали на денот на пункцијата или неколку дена однапред? Фала однапред
Супер што си завршила работа со вакцинирање пред трансфер. Сега е апсолутен уплав со бројкиве. Кај мене беше на денот на пункција. Мислам дека и истиот ден е оплодувањето. Па за трансфер ќе ти се јават да ти кажат дополнително. Со лесно само и позитивна мисла
Девојки каков е ставот на Трајковски во однос на вакцините, која вакцина ја препорачува и колку месеци пред постапка за ивф?
Protiv vakcina e, megutoa jas resiv da se vakciniram. Mi rece ako veke se vakciniras, nikako fajzer. Kineskite ili sputnik.
Jas imam dve prijatelki mnogu bliski sto se trudni i toa se ostanati bremeni izmegi dvete dozi na vakcina, od koi ednata se macese so in vitra. Mislam deka nemaat izdrzani dokazi zosto se protiv, poveke e strav od nepoznato.
А што ако заболиш од корона, тогаш на кој начин ќе го оправда ставот да не се вакцинираат пациенткиве.. Ако за вакцините не се знае какви последици оставаат и дали воопшто оставаат, исто важи и за вирусот. Мислам премногу си дозволуваат ивф докториве што коментираат за вакцини или препорачуваат да не се вакцинираат за нешто што не им е специјалност. За ивф постапка најдобро е да си во топ форма и да не си болен од ништо и да не примаш било какви вакцини во тој период, ама воопшто да не се вакцинираш не е баш паметно, посебно не во сред пандемија.
Никако не разбирам зошто не фајзер. За фајзер има најмногу излезени студии за бременост, со неа се вакцинирани трудници кои се веќе породени. Вербата во кинеските вакцини е можеби затоа што се правени по традиционална методологија. Но во однос на делта вирусот, фајзер има супериорна заштита, имајте го ова предвид. Ако имате дилема, разговарајте прво со имунолог, тој најдобро ги разбира механизмите на делување на вакцинитите.
Ova sto ne ti preporacuvat vakciniranje, iako mi izgleda mnogu cudno, osobeno zasto site zdruzenia na najdobri lekari vo svet imat ist stav: vakcinacija.. e ok... do nekade.. Mene shokantno mi bese, stavot na Lazarevski, vo vcerasniot protest pred vladata za vakcinacija. Toa sto ne go preporacuva za negovite pacienti, za tie sto veruvat vo nego e ok. Ama da izlezes javno, i da bides del vo grupaciite kade sto se narekuvat lekarite "ubijci".. ne znam..
Да да и јас сум на ист став, затоа и се вакцинирав. Секој си кажува свое лично мислење бидејќи е нова работа. Наше е да си донесеме конечна одлука.
Претпоставувам дека е нова технологија па затоа препорачуваат нешто веќе познато и и испитано. За мрна вакцините ќе треба подолг период за да се видат ефектите.
Здр девојки , незнам дали прашањево е за тука ама па ние со ивф нај мн го користиме кринон гелот. Го користев пред ивф после ивф до 10-та недела , ми го прекинаа но поради кафен исцедок (високо поставена плацента ) продолжив да го коридрам до 20-та недела. Сега сум 21н 4 д и се чистам од гелот , вчера нај мн секое одење вц грутчиња излаа од мене. Денес на мокрење беше мн ситно ко песој помешано со мокрача. Бојата нс гелот му е темна пошто имав кафен исцедок во 13-та и 16-ра недела и мстичниот ми рече тоа е нормално , но јас на се што ке видам во воја се паничам , утре секако сум на скрининг но до тогап раат нема да дум вака изгледа чистење од гелот ?
Присуството на протестот на Лазаревски се сфате сосема погрешно. Протестот беше против воведените мерки кои се повеќе вакцинален фатанизам и идат против природниот имунитет, што од медицинска гледна точка немаат смисла, него ли антивакцерство, односно против вакцината за ковид. Лично јас го подржувам истиот, бидејќи сметам дека природниот имунитет кои го стекнале луѓето е подобар, во споредба со имунтетот на вакцинираните. Апсолутно сум за вакцинација на луѓето кои не го прележале вирусот, но во никој случај поделба на вакцинирани и невакцинирани. Вакцината е право на избор.