Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

200 vote(s)
    11.6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Javnite licnosti vo vakvi globalnite krizi kako sto e borbata so virusot, osobeno lekarite, vlijaat mnogu so nivnite stavovit. Bilo sto da se tie stavovi. Zatoa mislam deka mora da bideme vnimatelni koga podrzuvame vakvi po "radikalni" stavovi protiv mnozinstvoto, zasto mozno e da predizvukuvame kaos vo narodot.

Ne smetam deka jas sum strucna licnost sto moze da razlikuva vidovi na imunitet staknati vo razlicni nacini. I jas sum so stavot sve sto e staknato prirodno e podobro. Jas se imunizirav prirodno zasto bev inficirana uste od Mart. Ne bev samo jas inficirana. Moite rodnini, so priroden staknat imunitet, vo vtoriot bran sega, dobija pneumonija, zasto se smetase deka nema potreba za da se vakcinirat zasto prelezale covid, i na kraj se razbolija pak. Nema formula kako e najdobriot spas vo ova borba. Za mene licno, jas od traumata sto go dobiv vo vreme koga bev bolna (da napomenam, simptomite ne mi bea mnogu teski, so paracetamol i vitamini pominav)ama bev mnogu isplasena i moeto telo uste ne moze 100% da se oporavi od toj period (eve den deneska mi paga kosata od toa vreme, i vkusot uste ne mi e kako sto mi bilo porano), jas mislam deka moram da gi iskoristam site formi na odbrana, osobeno pred da pocnam so postapkata na invitro i da se zabremenam.

Ama, stavot deka ne treba da se vakcinira narodot, mora da proizleguva so nekoja druga forma na spas vo momenti koga se soocuvame so smrtni slucai sekoj den. Slobodata za vakcinacija neka ima, no mora da ima dopolnitelni merki ili predlozi za nevakciniranite, Podelbite ponekogas se slucuvat prirodno, zavisno od nasite izbori.

NNA, MonaLee, Фенерче and 3 others like this.
  2. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Девојки може да споделите искуство колку е паметно да се проба месецов со уште една инсеминација на ГАК,пред да се почне со долг протокол за ИВФ почеток на септември,бидејки има подобрување на спермограм со дијагноза остенозооспермиа за пријателка пишувам која има 32 години и 3 неусушешни IUI и инсулинска резистенција. Дали можеби ќе биде шок на телото за толку брзо време и стоп инекции и инекции и терапии за пред трансфер кој е веќе договорен.секое мислење ќе значи дека многу се на ум, матичната и рекла дека не би било проблем чим се иде со долг протокол......

3. Puslica

Puslica Активен член

Јас правев три инсеминации на ГАК, една во Систина, без никаква дијагноза нити кај сопругот, нити кај мене. Ниту една не беше успешна.
    Освен тоа, сите три инсеминации на ГАК (за разлика од Систина) беа без никакви стимулации, без стоп инекции, туку само следење на фоликулите и овулацијата. Во таков случај нема никаков шок за организмот, напротив исто е како природни обиди за бременост.

NNA, Idedemja, Knizhevnik11 and 2 others like this.
  4. biba818

biba818 Истакнат член

Исто како тебе размислувам, а и еве да речеме ние не сме компетентни а јас плус и во болница работам, мене ме збунува фактот што на секој од нас различно препорачуваат и тоа уште повеќе ја зголемува загриженоста, јас да речеме во здравство, Петличковски познат, Трајковски познат и одев со прашање нормално до Петличковски кој го сметам за најкометентен да одговори, моете искуство беше фајзер и ни една друга и ај сеа.. кој бил кој не бил во право.. уште повеќе стресови си правиме, најдобар одговор, секој прави избор и секој прашува онаму каде има доверба а они што мењаат ставови нивно е, за жал не останаа доследни на еден заеднички протокол и став

kara.petra, NNA, Kris80 and 3 others like this.
  5. biba818

biba818 Истакнат член

само е виден или излегол со став? ова сериозно :? ај он полесно помина ама пак беше хоспитализиран, Ивановски едвај го спасија

le.soleil and Лаура82 like this.
  6. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Јас скоро сите доктори што ги прашав од матичен до....дали да се вакцинирам пред постапка за ин витро , скоро од сите добив ист одговор ...сами да си одлучиме...се решив да не се вакцинирам зашто познавам вакцинирани со две дози и пак се заразија и имаа прилично тешка клиничка слика , впрочем како и невакцинираните...можеби од друга страна ако се вакцинираме ќе сме психички помирни...не знам навистина што би било паметно...само Господ на не чува , па како за сите ,така и за нас

7. Taci0903

Taci0903 Истакнат член

Zdravo Zenski ima li nekoj so vakov problem. Prolaktinot na soprugot izleze povisok. Zvonam na Trajkovski ne mi se javuva. Sakav da zakazam za konsultacija kaj nego megutoa bil na odmor od cetvrtok do 9.9. Molam za pomos. Ako ima nekoj so vakvo iskustvo da mi pisi pozzz

Attached Files:

8. Idedemja

Idedemja Популарен член

Според мое некое скромно познавање на работиве инсеминациите немаат некој поголем процент на успех особено ако има и хормонален дисбаланс уз пат со резистенцијата што предизвикува и ПЦОС или не мора секогаш. Ама има и успешни приказни од прва или втора инсеминација во таа тема, баш деновиве се распрашував за ова.
    Јас да бев на место на пријателката ќе ја направев 4тата иуи за да се комплетира документација за ваучер преку фзом и сметам нема да пречи на ефектите врз идниот трансфер, баш може да придонесе за некој подобар ефект, ако се прима пропратна медикаментозна терапијја при иуи-то дадена од специјалист. Еве може вака многу лаички е пишано, ама како совет плус споделувам мислење, ако направи 4та сепак ништо не губи според мене и да има позитивен исход уште добива(fingers)

NNA, Srcka28, Kris80 and 1 other person like this.
  9. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

фала многу на одговорот, баш така не се губи ништо, повеќе беше да не претрпува телото шок пред траансфер, али секако ке прави без стоп инекции на приороден циклус па ке видиме дали ке има позитивне исход :)

Knizhevnik11 and Idedemja like this.
  10. Gocim

Gocim Истакнат член

Еве јас да споделам искуство. Бев позитивна на Ковид во 28та недела од бременост со температура, изгубен вкус и мирис и голема омалаксаност. После 2 и пол месеци на пораѓај јас бев пак позитивна, но со неактивен вирус и никакви симптоми. Бебето кога се роди го тестираа два пати беше негативно и во крвта имаше антитела. Денес Август после 9 месеци од прележаниот вирус, се тестирав сум негативна и сеуште имам антитела како и исто пред 4 месеци кога се тестирав за антитела. Така да како што гледате кај секој е различно. Кај некој се ствара јак имунитет, кај некој не. Секој си го знае своето тело и своето здравје така да секој сам може да си одлучи во врска со вакциниве. Се најубаво девојчиња ❤

zamce, NNA, Milititi and 6 others like this.
  11. Mikica1212

Mikica1212 Истакнат член

Да. Трибестан, сексовит фоте и мотил.

12. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Koga vekje sme kaj podelbite, moja drugarka nevakcinirana se zaraze od nejzinata majka koja bese vakcinirana uste vo mesec maj.

Meckicja, AniSk, tina2018 and 2 others like this.
  13. Kolumna

Kolumna Истакнат член

da, mozno e i takva forma na prenoslivost da ima. Ama se mnogu po retki. Momentalno se borime da go namaluvame probabilitetot na prenesuvanje.

14. sun sun

sun sun Истакнат член

Да прашам дали некој знае дали е дошол на работа михаило попович на одмор бил ми кажаа

15. sun sun

sun sun Истакнат член

Треба да правам инвитро септември дали некој пред инвитрото е пиел циклопрогинова овонорум и фемабион?

16. Malecka@

Malecka@ Истакнат член

Мене др Таше баш ми ја препорача Фајзер и јас со неа се вакцинирав ,2та доза ми беше на 22.07 и сега го чекам да ми стигне ваучерот да започнам со постапка.Абаш му посочив дали синофарм или фајзер ми кажа дека фајзер е најдобра за нас.

NNA, Bilka5T, VirgoStar and 1 other person like this.
  17. Cvet Cvet

Cvet Cvet Истакнат член

Zatoa sto imalio slucaevi da nema srceva reakcija posle vakcina a i da e nedaj boze

18. Cvet Cvet

Cvet Cvet Истакнат член

Vakcina ta ne e dovolno ispitana zatoa i nedozvoluvaat i so pravo. Zatoa ke si sedis doma i ke se pazis da ne fatis virus.

19. HeLenna

HeLenna Популарен член

Ова според тебе значи дека треба отказ да си дадеме од работните места?

Bilka5T, LjLj, le.soleil and 4 others like this.
  20. princess5

princess5 Форумски идол

И нема никакво подобрување? Урологот што мисли?